Rallyesprint és terep-rallye

 
A Déli Régió Rallyesprint Bajnokságának harmadik állomásán a Bakonya Kupán öt, míg a Terep-rally Bajnokság harmadik, gyulai állomásán egy egység képviselte az MR Racing SE-t.
Nagy Balázs és Istovics Gergő a magyarbólyi kategóriagyőzelem után nagy reményekkel vágott neki a bakonyai fordulónak, de akár csak tavaly, úgy idén sem úgy alakult a hétvége, ahogy előzetesen eltervezték.
„Az első gyorsasági szakasznak nagy lelkesedéssel vágtunk neki. Úgy éreztem, hogy jól eltaláltam az íveket és sikerült is gyorsan leérnünk, de az időeredmény nem ezt mutatta. Nem értettük, szerintünk valamilyen hiba történhetett az időméréssel, mert a második szakaszon három hibát is vétettem és még így is jobb időt autóztunk, mint az első gyorson. Az időméréses mizéria miatt kicsit el is ment a kedvünk az egésztől, mert ezen a rövid pályán a mi gyengécske Suzuki Swiftünkkel akkora hátrányba kerültünk, amit képtelenség lett volna behozni. Bakonyán a tavalyi évben sem volt sok szerencsénk, de nem csüggedünk, mert a bajnokságban még jól állunk, készülünk a következő futamra.” Értékelte a hétvégi eseményeket tömören Balázs.
A Licences kategóriában az abszolút harmadik helyet szerezte meg a Mitsubishi Lancer EVO IX-sel az Amrein László – Kovács Szabolcs duó. A pécsi páros a Baranya Kupán szeretne maradandót alkotni, a mostani bakonyai sprint pedig kiváló felkészülési lehetőség volt az augusztusi Rallye2-es futamra.
Borbás Szabolcs előfutóként autózott Bakonyán. A sásdi pilóta a jövő hétvégi Székesfehérvár Rally aszfaltos napjára hangolt a vasárnapi hőségben. Az R2-es Ford Fiesta hibátlanul működött egész nap és a navigátor, Csáki Richárd helyét egy-egy kör erejéig Csabai Eszter valamint a Spartan Race Európa Bajnok futó Németh József foglalta el.
Borbás Szabolcs mellett Szvatek Zsolt és Maricsek Miklós is előfutóként vett részt a Bakonya Kupán. A pécsi és a kaposvári pilóta felváltva szórakoztatta a hatalmas kánikulában a pálya szélére kilátogató nézőket a csapat Mitsubishi Lancer WRC Replikájával.
Háromszáz kilométerrel arrébb Osváth Péter és Farnadi Ágnes a Terep-rallye Bajokság harmadik futamán a Gyulai Várfürdő Kupán autózott egy Toyota Rav4-sel. A balatonfüredi pilóta nem először próbálta ki magát a terep raliban.
 
 
 
„Tavaly részt vettünk egy terep-rally futamon és már akkor megfogalmazódott bennem, ha lesz rá lehetőségem, akkor még biztos kipróbálom magam ebben a szakágban. A múlt hétvégén ismét eljött az alkalom! Komoly kihívás volt, megpróbáltam gyorsan autózni egy olyan autóval, ami teljesen más, mint a Mitsubishi. A Toyota egy nagyon jó technika volt a maga idejében, de a terep rali élmezőnyéhez képest már eljárt felette az idő. Ennek ellenére nagyon élveztem, szerintem mindketten jól éreztük magunkat Ágival. Tetszett, hogy 60 km feletti szelektív szakasz is szerepelt a programban, bár a nagy meleg megdolgozott minket egy kicsit, az időjárás megnehezítette a dolgunkat.”
 
Megosztás