You are currently viewing Összeállt, csak a beállítások hiányoznak

Összeállt, csak a beállítások hiányoznak

  • Post category:Archívum
  • Reading time:3 perc olvasási idő

Szerencsésen végződött Botka Dávidék kanosszajárása a belga ERC futamot megelőzően. 

Az utolsó pillanatban összeállt az autó, így el tudott indulni a páros az Ypres Rally-n. Sajnos egy értékelhető gyorsaságit sem tudott menni a páros a rossz beállítások miatt, de a pilóta bizakodik, még egy nagyon hosszú zárónap van hátra a versenyből.

 

Botka Rally Team
Kenotek Ypres Rally 2016
2016.06.25. – Belgium, Ypres

 

Az autó új fejlesztéseit tartalmazó kit és annak alkatrészei kicsit megviccelték a csapatot a belga ERC futam előtt. Botka Dávidék nem is tudtak elindulni a shakedown-on és a kvalifikációs szakaszon, autójuk az utolsó pillanatban, a rajt előtt három órával készült el.


A Citroën DS3 R5 elkészült, de a pilóta egy métert nem tudott menni vele a rajt előtt és persze a futómű-beállításokra sem maradt már idő. „Nagyon messze vagyunk a jótól a beállítások terén. Kaptunk egy gyári setup-ot, de azzal egyszerűen életveszélyes volt menni.” – mesélte Dávid az esti szervizparkban.

Az első kör három gyorsasági szakasza után az Ypres főterén felállított szervizparkban volt idő javítani az értékeken. „Átállítottuk a kocsit a második körre. Az első gyorson jobb is volt. Sajnos a kör második szakaszán odaütöttem egy levágnál az elejét. Elment a futóművünk. Emiatt megint bizonytalanná vált az autó. A következő gyorson egy előttünk induló beesett és pont akkor tolatott ki, amikor odaértünk. Pont elénk. Ott szerencsétlenkedett. Meg kellett állnunk, levettük az ALS-t, nagyon sok időt elvesztegettünk. Az utolsó szakaszon kaptunk egy defektet a végére…”

A verseny első napján összesen 80 versenykilométert kellett teljesíteni a népes mezőnynek. „Nem volt egy értékelhető gyorsaságink sem. Sokkal gyorsabban nem is nagyon tudnánk menni. Olyan speciális beállítás szükséges erre a versenyre, amit nehéz megtalálni.” – összegezte a pénteki teljesítményt a pilóta. „Holnap még hosszú a verseny, megpróbálunk minél gyorsabban menni!”

A szombati zárónapon több, mint egy hazai bajnoki verseny távja vár még a legénységre. 160 kilométer és 10 gyorsasági, amivel még közelebb kerülhetnek az autóhoz és a beállításokhoz.

A verseny hivatalos honlapja: http://www.ypresrally.com/

fotó: www.duen.hu