You are currently viewing Lukács „Csucsu” Kornél és a Rallycross VB

Lukács „Csucsu” Kornél és a Rallycross VB

  • Post category:Archívum
  • Reading time:3 perc olvasási idő

Csucsu és csapata nagy fába vágja a fejszét 2017-ben, hogy mekkorába is az kiderül a vele készült interjúból.

Beszélgetés Csucsuval a Barcelonai verseny előtt.

A 2017-es Rallycross Világbajnokság szerves része leszel idén.

Mégpedig pilótaként fogsz debütálni az első versenyen Barcelonában március 31 és április 2 között megrendezésre kerülő Rallycross VB-n!

 

Mit tudhatunk a csapat összeállításáról, az autódról, lesz-e társad a versenyeken?
– Az autó egy Kia Rio Supercar, a csapat összeállítása pedig úgy alakul, hogy olaszok, Gigi Galli oldaláról, és az én oldalamról magyarok is közreműködünk. Társam maga Gigi Galli lesz a 3. versenyt követően.

 

Mesélnél magadról? Te is gokart, szlalom, rallysprint, rally, rallycross lépcsőfokokon keresztül építkeztél, vagy ki-ki hagytál pár lépcsőfokot?
– Mindig a fokozatosság elvét tartom szem előtt, nagyon fontosnak tartom a fejlődés érdekében. Gokart helyett én gyerekként motorversenyeztem, így „öreg fejjel” kezdtem el gokartozni. Ugyanakkor, minden szintről hamar továbbléptünk.

 

Miként jött az, hogy RX VB-n vegyél részt? 
– Novemberben elkezdtem dolgozni Stefano Favaroval, Talmácsi Gábor managerével. Először én úgy kerestem meg, hogy az EB lobogott a szemem előtt, de rögtön az volt szinte az első kérdése, hogy „Miért nem VB?” Merjünk nagyot álmodni elven elkezdtünk ennek megvalósításán dolgozni.

 

Értesülésem szerint különböző országokban fejlesztetted a vezetői tudásodat. Megosztanád a portálolvasókkal, hogy merre is képezted magad és milyen járművekkel? 
– Még rally versenyzőként Magyarországon részt vettem a navigátor iskolában, utána Angliában, majd Finnország, s végül Francia Rally iskola, ahol nagyon tudatosan készítik fel a versenyzőket.

 

Négy földrészt átölelő Rallycross Világbajnoki helyszínek-futamok várnak rád és a csapatodra. Tatabánya székhelyről fogsz repkedni versenyről, versenyre, vagy változás lesz a lakhelyed tekintetében?
– A lakhelyem nem fog változni, de az biztos, hogy az idény alatt többet fogok külföldön tartózkodni, mint itthon.

 

Láthatunk-e esetleg Magyarországon tesztelni, kiállításon részt venni esetleg?
– Kiállításon mindenképpen, az AMTS-en ki lesz állítva az autó, és talán Gigi is eljön…

 

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

Íme a 2017-es versenynaptár:  http://www.fiaworldrallycross.com/calendar

 

Pár kép Csucsu 2016-os Rallycross Ford Focus versenyautójáról.