Krózser Menyhért: Pole-pozíció, pályacsúcs és három győzelem

Mindent vitt Krózser Menyhért pályafutása második KZ2-es versenyén az ausztriai Bruckban, ahol új pályacsúccsal szerezte meg a pole-pozíciót. 

Az elődöntőt, a döntőt és a szuperdöntőt is megnyerte, ráadásul mind a háromszor ő futotta a leggyorsabb kört. Az MHH kart Team versenyzője ennél többet nem nyerhetett volna egyetlen hétvége alatt.

MNASz Gokart Országos Bajnokság, Bruck (Ausztria), 2023. június 9–11.

40,219 másodperc, 105,622 km/h-s átlagsebességgel. Ez az új KZ2-es pályacsúcs a brucki SpeedWorld gokart pályán, amelyet Krózser Menyhért állított fel az MNASZ Gokart Országos Bajnokság harmadik futamán.

 

Menya idén váltott OK-ról KZ2-es kategóriára és már az első tesztjén is nagyon gyors volt. Májusban az első KZ2-es futama után úgy nyilatkozott, hogy a rajtot kell még gyakorolni és minden rendben lesz. Most beváltotta az ígéretét.

 

„Nagyon jó hétvégénk volt – mosolygott Krózser Menyhért. – Az előző verseny után Kecskeméten gyakoroltuk az állórajtokat és már akkor éreztem, hogy jó hétvégénk lesz.

Bruckban a szabadedzéseken esett az eső és volt felszáradós pálya is. Mind a kettőn sok tapasztalatot szereztem. Az időmérőn új KZ2-es pályacsúcsot futottam, ami lehetett volna még jobb is, hogyha a gyorskörömben nem kell előznöm.

 

Az elődöntőben az élről rajtolva nyertem. A döntő lett egy kicsit kalandos. Itt a rajtprocedúra hosszabb volt, mint amire számítottam, a motorom megszívta magát benzinnel és befulladt a rajt pillanatában, így visszaesetem a negyedik helyre. Három kör alatt jöttem fel az elsőre. A szuperdöntőben már megint rendben volt minden és 12 másodperc előnnyel nyertem.

 

Mindig jó dolog nyerni, főleg pályacsúcsot felállítani, de én már a következő feladatra koncentrálok. Úgy érzem, hogy elég gyorsan sikerült kitapasztalnom a KZ2 alapjait, most jöhet egy teszt Olaszországban, utána pedig komoly nemzetközi mezőnyben szeretnék bizonyítani.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 7

Időmérő: 1. (pályacsúcs)

Elődöntő: 1. (leggyorsabb kör)

Döntő:1. (leggyorsabb kör)

Szuperdöntő: 1. (leggyorsabb kör)

Összesített eredmény: 1.

 

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – BRILLIANT Driver Program

További információ

https://www.facebook.com/menyaracing

https://www.instagram.com/menyaracing/

 

Hivatalos eredmények

https://speedhive.mylaps.com/Sessions/7588484

 

Fotó: Hajóka SportFotó

 

– Mihályi Csaba –

Megosztás