Jön a legfiatalabb rajongó, Velenczei Ádám neki is bizonyítani szeretne!

Az előző futamot, a Dunakanyar Rallye-t megnyerő Velenczei – Vánsza duó szeretne lendületben maradni az 55.Mecsek Rallye-n is. 

2022.06.21. – 55. Mecsek Rallye – verseny előzetes

A pályákat ismerik, szeretik, a beállítások megvannak és a verseny előtti napokban még a rajongótábor is bővülni fog, hiszen érkezik Ádámék kislánya, Alíz!

„A Dunakanyar Rally-n elért első helyezés adott egy új lendületet. Jó érzésekkel várjuk ezt a futamot!” – nyilatkozta az 55. Mecsek Rallye-t megelőző sajtótájékoztató után Velenczei Ádám. „Szeretem a pécsi pályákat, szinte minden irányból mentünk már rajtuk. Egy új szakasz lesz csak, ebben az irányban még nem volt a trefortpusztai gyorsasági. Próbálunk erre is minél jobban felkészülni, a többi szakaszról már átnéztem a régi belső felvételeket. A beállítások terén is jól állunk, nagyon jó alapunk van ide, szerintem csak kicsit kell rajta majd finomítanunk.”

Ebben a szezonban eddig két harmadik helyezés és egy győzelem a mérlege a Topp-Cars Rally Team SKODA Fabia Rally2 Evo versenyautójával induló párosnak. „Nem lesz könnyű a dolgunk most Pécsett sem, hiszen visszatér a mezőnybe a világbajnok, tavaly nyert itt, ismeri a pályákat, de próbáljuk majd őt is megszorongatni. És persze nem szabad elfeledkezni a magyar mezőny elejéről sem, van négy-öt páros, akik mindig tudnak jó tempót autózni. Nagy meccset várok, szoros küzdelmeket. Okosan kell majd menni, van olyan szakasz, ahol könnyen defektet lehet kapni. Megpróbálunk majd erre is odafigyelni.”

Péntek délután indul a verseny, a második kör már valószínűleg az éjszakába fut bele. „Nem tartozik a kedvenceim közé az esti versenyzés, de megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot. Szerencsére a Skodának nagyon jó a LED-es lámpasora, azzal nem hiszem, hogy gondunk lesz. Az első nap végén már körvonalazódni fog, hogy ki tud ott lenni a dobogó közelében… A sötét szakaszokon várom a legnagyobb különbségeket a verseny alatt.”

Nem csak a Mecsek Rallye az egyetlen esemény a héten, ami izgalomba hozza a Velenczei családot… „Sűrű a programunk! Szerdán elkezdődik a pécsi pályabejárás. Aztán este nekem vissza kell mennem Győrbe, mert otthon is kezdődik az utolsó szakasz, a mi Power Stage-ünk…” – mondja mosolyogva Ádám. „Csütörtök reggel a szülőszobán van jelenésünk, hogy a kislányunk megszületésével megkoronázzuk az elmúlt kilenc hónapot és egy újabb rajongóval bővüljön a család. Szerencsére minden rendben volt végig, így most egy tervezett szülésre vagyunk beírva. Nagyon várjuk már Alízt, bízom benne, hogy minden rendben lesz és már lányos apukaként térhetek vissza pénteken a versenyre és szombaton a céldobogóról integethetünk majd!”

Az 55.Mecsek Rallye-n még biztosan nem fog részt venni a helyszínen a kis jövevény, de a csapat bízik benne, hogy csak jókat mesélhetnek majd neki az első futamról, ahol Velenczei Ádám friss apaként versenyezhetett!

Kövesse csapatunkat a facebookon : https://bit.ly/VelenczeiAdam

A csapat partnerei:
Betonútépítő, Euroaszfalt Kft., SIVA Group, Közmű Alagút, Forvett, STRAVIA, AIR TRADING, Confidenza, LEAD DESIGN, S és K Nyomdatechnikai Kft., EFTECH, FLOW FUEL, Gulf Lubricants Hungary, Good Safety, Szirt BAU Kft., Gregor és Társai Nyomdaipari Kft., vedofelszerelesek.hu, HRT Spedition, RAPID-BETON, GEOteam, Lehoczki Vagyonvédelem, ERDA SZOLG Kft., KatiTrans

Kiadja: Dudás Endre, a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros sajtófelelőse

Fotókredit: Csatlós Norbi

Megosztás