You are currently viewing Fergeteges nap volt, fantasztikus verseny!

Fergeteges nap volt, fantasztikus verseny!

  • Post category:Rallye
  • Reading time:4 perc olvasási idő

Technikai gondoktól sem mentes verseny tudhatnak maguk mögött a Bátyi tesók.

Metabond Rally Sprint és Mini Sprint Baráti Autó Kft kupáért 2021.05.08-09.
Speed Rally Team
Lada 2101

 

A kereklámpás Lada versenyzőt faggatom a versenyük után.

Bátyi Barnabás:

Mi volt a kocsival a gond az első gyorson?
– Elektronika gonddal küszködtünk az első körben, minden ment flottul a rajt előtt elmentünk féket/gumit melegíteni, és ahogy elrajtoltunk az első lassító előtt kb. 300méterre elkezdett az autó durrogni, megálltunk megnézni, hogy mi a hiba és láttam, hogy a gyújtáskábel leesett. Megpróbáltuk megoldani, hogy le tudjuk menni a szervizbe és ez nyolc percünkbe került sajnos.

 

Mennyire tudtátok kiélvezni – kiautózni magatokat, abban a tudatban, hogy elment már a kupaszerzési lehetőségetek?
– Igazából nem voltunk elkeseredve, mert ott eldöntöttem, hogy akkor a nézőknek autózunk. Ez így is volt a második gyorsasági közepéig, amikor is a váltókulisszánk tört el és egyedikben maradt a váltó. Ott már picit kezdtem úgy érezni, hogy semmi sem fog összejönni ma. A harmadik körben hála istennek semmiféle problémánk nem volt végig tudtunk menni!

 

Legközelebb hol találkozunk veletek?
– Egyelőre még mi sem tudjuk mivel Robinak júliusban lesz az esküvője, és most ő is szeretne jobban arra koncentrálni. De az biztos, hogy Rábaringre vissza fogunk még ebben az évben látogatni. Szeretnénk R-Cup rendezvényen is részt venni.

 

Bátyi Róbert:

A hétvégét a Rábaringen töltötted a testvéreddel. Miként is sikerült a verseny a te szemszögedből?
– Nagy volt az izgalom már péntektől, pláne amikor megékeztünk. Nagyon vártuk már ezt a versenyt, hiszen egy teljesen új pályán kellett autózni. Az első két körben voltak gondjaink, hiszen rögtön az első rajt után már az elején valamiért erőtlenné vált az autó, ami miatt félre is kellett állnunk.  Sikerült beindítani és elindulni, de a pálya felénél ismét előjött a hiba. Hála istennek hogy lábon le tudtunk menni, és a szervizben volt időnk orvosolni a problémát. A második körben pedig a váltó kulissza tört el, és negyedik sebességben kellett el döcögni a célig. Ezt szintén sikerült megoldani, és a harmadik körben már rendesen végig tudtunk menni, amit ezúton is köszönünk a csapatnak.

Fergeteges nap volt, fantasztikus verseny. Büszke vagyok magunkra hogy, kisebb nagyobb akadályok árán is, de sikerült kihozni a maximumot. (A harmadik körben)

Hogy milyen navigátort kíván? Szerintem mindenkinek más erről a véleménye, de én azt gondolom, hogy komoly odafigyelést, és összhangot igényel. Nagyon hosszú a pálya, és minden apró részt figyelmesen le kellett írni, amivel nem is volt gond. Elégedett vagyok magammal is, hiba nélkül sikerült navigálni és a legszebb az egészben az, hogy Barnival nagyon jó az összhang. Tőle jobb pilótát nem is képzelhetnék magam mellé.

Partnereink: Pet-Pack Kft., Copy n’ More Kft., Golf Kft., Strapa-Pack Kft., Király Szerszám Kft., Keve-Land Kft., Fodor&Fodor Bau Kft., Getz András E.V.

Fotó: Bertók Gábor

– Hajósi Miklós –