Ezüstös siker a II. Diósgyőr Ralin

Kategória második helyen végzett a II. Diósgyőr Ralin a Kronome – Pásztor ralipáros.

Ákost kérdezem a verseny után.

A rátok mért 12 gyorson volt olyan ismétlődő szakasz, ahol 10 másodpercet is javultatok. Ennyire bejöttek nektek a diósgyőri gyorsok?

– Elég nehezek voltak a körülmények, ezzel az autóval egy métert sem mentünk nedves körülmények között. A tavalyi utolsó versenyen ültünk benne. Nem tudtunk egy kicsit sem tesztelni, így itt kellett belerázódnunk, sajnos ettől voltak a nagy javulások.

Középgaradna – Mályinka szakaszon huszonöt másodpercet javultatok a szombati napon, az előző gyorshoz képest. Miként is sikerült ez? 

– Az első gyorsaságin nem szerettünk volna az út mellett kikötni, óvatosak voltunk, lehet túlzottan is. Dolgoztunk télen a futóművön, ki kellett ismerni a működését. Jobb lett, mint tavaly, itt szeretném megköszönni Hinger Dávid munkáját.

 

Parasznya – Lyukóbánya gyorson mindkétszer kategória első időt mentetek. Fejből ment ez a szakasz már?

– Pedig ezt a szakaszt nem igazán szeretem, nem számítottunk erre, kicsit meglepődtünk rajta. Mentünk rajta sokszor, mindig lehet javítani itt-ott.

Összességében, hogy értékeled a II. Diósgyőr ralit?

– A téli kihagyás okán sokat vesztettünk az elején, de úgy gondolom, vasárnapra megjött a sebességünk. Motorerőben elmaradunk a kategória társaktól, ezért nem igazán kedvezett nekünk a sátai gyorsasági a nagy átlagsebesség miatt, és a mályinkai hegymenet.

 

Legközelebb hol indultok?

– Mecsek Rallyn indulunk és várjuk nagyon már.

Köszönjük Partnereink: Mentes és Társai Kft., Kronome Zoltán, Valkai János.

 

Fotó: Hajóka SportFotó

– Hajósi Miklós –

Megosztás