Hirdetés
-->
10 szeptember 2016 Szerző 

Több mint 100 pilóta várja a rajtot az év utolsó előtti megmérettetésén, ahol több kategóriában is bajnokot avathatnak!

 

Rallycross Országos Bajnoki VI. futam –

2016. szeptember 24-25. (szombat-vasárnap)

 

A rallycross OB VI. futama tartogat még drámai feszültségeket minden kategóriában, hiszen a Világ Bajnokságról átvett pontrendszer a korábbi évekhez képest sokkal kiélezettebbé tette a bajnokságot. Sok döntőgyőzelmet szerzett pilóta sem ülhet a babérjain, mivel a selejtezőkben elért eredményekkel is bajnoki pontokat szerezhettek a versenyzők, így a stabil technika és kiegyensúlyozott vezetés döntőbb lehet minden eddiginél.

 

Minden idők legnépesebb és legizgalmasabb bajnokságaként emlegetik az idei évet - nem véletlenül -, hisz az idei esztendő végképp meghozta az áttörést a rallycrossban. Nemcsak Magyarországon, hanem szerte Európában is köztudott, hogy a magyar Közép-Európa legerősebb bajnoksága.

 

SuperCarsban, azaz a királykategóriában Kiss Pál Tamás (Peugeot) fölénye első látásra meggyőzőnek tűnhet, de egy döntőbejutásra azért még szüksége van a hőn áhított bajnoki cím megszerzéséhez. KPT-nek ezúttal sem lesz könnyű dolga, hiszen egyik legnagyobb riválisával, Káraival (Audi) egyetemben részt vesznek a versenyt megelőző hétvégén a spanyolországi EB futamon, ahol szintén bizonyítani szeretnének. Talán a legizgalmasabb összecsapás mégsem a bajnoki címért, hanem a bajnoki dobogóért várható.  A fiatal tehetség, Wieszt Jankó (Skoda) az év meglepetés embere, aki második helyen várja a folytatást. A tabella jelenlegi 3. helyezettje nem kis meglepetésre Vass Zoli (Mitsubishi), akinek nem lesz könnyű dolga, hiszen őt 3 ponttal lemaradva nem kisebb név, mint a címvédő Kárai Tomi (Audi) követi. Az ő négyesük, azaz KPT-Wieszt-Vass-Kárai négyes egészen biztos, hogy felejthetetlen szórakozást ígér. Ne hagyjuk ki a kilencszeres magyar bajnok Harsányi Zolit (Mitsubishi), aki a RabócsiRingen olykor csodákra képes, vagy a helyi menőt, Mózer Attilát (Skoda), aki szintén odaszúrhat a bolynak. A kategória üde színfoltja még Kotán Péter, aki öreg Fordjával riogatja majd ellenfeleit. Simon Zoli (Mitsubishi) új technikával készül, a RabócsiRingen pedig először mutatkozik be a tereprally bajnok Garamvölgyi Zoltán (Mitsubishi). Persze Bakonyi Csaba (Mitsubishi) és Zsigmond Peti (Audi) sem hiányozhatnak.     

Super1600kategóriában a bajnoki címért ölre menő csata várható a két fiatal Marton Gergő (Skoda) és Kovács Marci (Suzuki) között. Bizonyára figyelőben lesz Gerencsér Dávid (Suzuki), aki jelenleg a tabella 3. helyén áll. Itt lesz Végh Szabolcs (Citroen), aki ugyan a bajnokságba csak év közepén csatlakozott be, de a nyírádi futamon megmutatta, hogy képes lehet akár futamgyőzelemre is. Hazai vizekről nem hiányozhat Balu Kapitányazaz Révész Bálint (Skoda), aki simán riogathatja még a fiatalokat.

 

SuperTouringCars+2000-ben a megszokott módon Tajmel (BMW)-Csendes (Opel)-Tóth Attila (BMW) baráti trió szolgáltatja majd a showt, reményeink szerint a driftből érkező Nagy „Biggy” Robinak (BMW) is lesz egy két szava hozzájuk.

SuperTouringCars-2000-ben a Csehországból érkező Roman Castoral (Opel) már eldöntötte a bajnokságot, de a dobogó további fokaiért még folytatódik a küzdelem Csirmaz Brúnó (Honda), Góth Viktor (Opel) és Varga Mátyás (Ford) között.

Magyar Kupa kétség kívül a legnagyobb indulószámmal büszkélkedhet. A fiatal tehetségek sorra jelennek meg és rendre nyújtanak óriási izgalmakat a publikumnak. A tabella élén Pleiveisz Tamás (Suzuki), Siebel Balázs (Toyota) és Lakatos Lénárd (Suzuki) állnak, de a nyíregyházi fiatal tehetség, Vaskó Dominik (Peugeot) hazai pályán szerzett már futamgyőzelmet, így ezt megismételve könnyen a dobogósok között találhatja magát az év végi elszámolásban. Az Astra kategóriában a dobogó mindhárom fokáért szoros küzdelmek várhatóak, ahol a tabellát jelenleg Szabolcs Robi vezeti, őt szorosan pedig Szabó Szilárd és Laczkó Lehel követi. A Swifteseknél sem dőlt még el semmi, Majerszky Gábor és Kailbach Gergely a legesélyesebbek, de nem lesz könnyű dolguk, hiszen a dobogó harmadik fokára sokan pályáznak még. Junior Kupában Harkányi MátéHangodi Bendegúz és Takács Bene esélyesek.  

Az Országos Amatőr Bajnokságszintén garantált izgalmakat rejt, hiszen közel 40 pilóta fog összecsapni az évadzárón. DIV I. Keleti1600 cm3kategóriában, azaz a Ladáknál Tárnok Sanyivezeti a bajnokságot, de Sárai Istvánés Ifj Béke Attilamég keresztbehúzhatja számításait. DIV I. Nyugat1600 cm3-ben a szlovák Roland Pisio (Citroen), Bartha Aurél(Honda)és a szintén népszerű szlovák versenyző Tomas Bagos (Skoda) összecsapása még izgalmakat tartogat. DIV II. -2000-ben „kis Szamóca”Szabó Dénes(VW)magabiztosan teljesít, de Vince Dusan(Skoda)és Bódis László (Mazda)veszélyes lehet rá. DIV II. +2000-benG. Nagy Zoli(BMW)vezeti a tabellát, de sem Móré Tibi (VW), sem Tőkés Attila (BMW)még nem mondott le a bajnokságról.

Minden kategóriában nagy indulószám, és óriási csaták várhatók a RabócsiRingen már megszokott színvonalon. És akik nem hiányozhatnak, népszerű műsorvezetőink, Gajdos Tamás és Batai Jancsi. 

Jó szórakozást kíván a RabócsiRing csapata!

 

 

Rallycross Országos Bajnoki VI. futam programterv

2016. szeptember 24-25.

(szombat-vasárnap)

 

RNOB: Rallycross Nyílt Országos Bajnokság, OAB: Országos Amatőr Bajnokság

 

2016. szeptember 24. szombat

11: 00 – 12: 10                     I. szabadedzés                                 RNOB

12: 10 – 12: 50                     I. szabadedzés                                 OAB

13: 00 – 14: 10                     II. szabadedzés                    RNOB

14: 10 – 14: 50                     II. szabadedzés                    OAB

15: 00 – 17: 00                     I. előfutam                              RNOB

17: 00 – 17: 45                     I. előfutam                              OAB

 

2016. szeptember 25. vasárnap

08: 00 – 10: 00                     II. előfutam                             RNOB

10: 00 – 10: 45                     II. előfutam                             OAB

11: 00 – 13: 00                     III. előfutam                            RNOB

13: 00 – 13: 45                     III. előfutam                            OAB

14: 00 – 15: 15                     Elődöntő futam(ok)              RNOB

15: 15 – 15: 45                     Elődöntő futam(ok)              OAB

16: 00 – 17: 00                     Döntő futam(ok)                   RNOB

17: 00 – 17: 30                     Döntő futam(ok)                   OAB

 

Utolsó döntő futam leintése után 10 perccel díjátadó ünnepség a rajthelynél!

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!