Második Cseh forduló

A hétvégén rendezik az FIA CEZ Championship második cseh fordulóját, az ország tradicionális, nagymúltú versenypályáján, az Automotodrom Brno-n.

A bajnokság utolsó előtti fordulója a különösen izgalmas kanyarokkal, nagy szintkülönbségekkel állítja izgalmas kihívások elé az F4-es mezőnyt is.

Közöttük Michl Olivért is, aki F4-essel most először vág neki a legendás cseh aszfaltcsíknak. Az F4 CEZ Championship bajnoki tabellájának ötödik helyéről, hetvenhat ponttal várva a folytatást. Olivérnek már nem lesz újdonság a Brno-i pálya, hiszen korábban Formula Renault-val teljesített itt már néhány futamot. Ez mindenképpen előnyt jelenthet az ellenfelekhez képest, hiszen neki már „csak” az új F4-es versenytechnikához kell hozzáigazítania a pályaismeretét.

Viszont ezt a versenyhétvégét is egy meglehetősen feszes időterv szerint kell majd teljesítenie a Gender Racing versenyzőjének és csapatának. Pénteken nagyon hasznos lesz majd a három szabadedzés a lehető legjobb beállítások megtalálásához, hogy majd délután az időmérő edzésen Olivér minél jobb rajthelyet harcolhasson ki a futamokra.

Erre a versenyhétvégére sem marad el az a kihívás, hogy egy versenynapon belül két bajnoki futamra is sor kerül. A hétvégén ugyan csak két bajnoki futamon lehet majd pontokat gyűjteni, a szervezők mindkét F4-es futamot a szombati napra helyezték.

Szombaton először 10:30-kor léphet pályára az F4-es mezőny, majd délután 15:25-től kerül sor a második versenyfutamra.

Olivér nagyon motiváltan várja a versenyhétvégét, hiszen az elmúlt fordulókon a csapattal nagyszerűen összedolgozva, általában nagyon jól megtalálták a tempót még a szélsőséges időjárási körülmények között is. Remélhetőleg az időjárás most szombaton jóval kegyesebb lesz a mezőnyhöz. Olivér és a csapat reményei szerint a szeretett Brno-i pályán végre tényleg igazán közel kerülhetnek a dobogóhoz és előléphetnek a bajnoki tabellán. A Brno-ban gyűjthető bajnoki pontok talán még kiemelten fontosabbak, hiszen itt ismét csak „két lövésre” van lehetőség a pontszerzésben!

A Brno-i versenyhétvége futamai most is élőben követhetőek lesznek az ESET CUP YouTube csatornáján, úgyhogy aki nem a helyszínen szeretne szurkolni a Gender Racing fiatal versenyzőjének szombaton üljön a képernyők elé!

Az FIA CEZ F4 Championship a tervek szerint Magyarország legújabb versenypályáján, a Balaton Park Circuit-en zárul majd október elején.

– Gender Racing –

Megosztás