Kategóriagyőzelem a 13. Star Rally Barum Rally-n!

A 13. Star Rally Barum Rally három napja alatt tíz gyorsasági szakasz várt Anettára és Tamásra illetve pénteken egy városi gyors is.

 

Tamással beszélgetek.

Miként is sikerült a városban csapatni?

– A városi remekül ment, négyen voltunk a korcsoportban, de egy Skoda Octavia TS, már meg sem jelent a rajtnál. Így maradt egy gyári Skoda  Octavia TS, egy Saab Sonett, és a Moszkvics 403 Rallye. A Saab-ot leköröztük, a Skodától viszont kaptunk majdnem 40-et.

 

A szombati gyorsok mind különbözőek voltak, egy sem ismétlődött. Melyik és miért tetszett nektek?

– A szombati négy gyors közül mindegyik tetszett így vagy úgy, kivéve az utolsó Pindula első öt kilométerét (ezt etapolták a rengeteg baleset miatt)

 

A vasárnap sem arról volt hírös hogy sprint nagyságú szakaszokon versenyezzetek. Kétszer mentetek a 25 kilométer hosszú „Májová” elnevezésű gyorson. A Moszkvics is miként viselkedett ezen a nem rövid gyorson. Hogy bírta a tempót?

– Vasárnap (5 volt) a Biskupicén nagyon jól szólt a versenyautó, kettőt is mentünk ott, nagyon jó idővel. Az első Májován sajnos kaptunk egy jobb hátsó defektet, ami elvett kb 4-5 percet. A második kört mindkét szakaszon korcsoport pályacsúccsal zártuk. Volt, akinek 2.50-et adtunk az utolsó 25 kilométeres szakaszon. Rengetegen bedobálták a versenyautókat, az utolsón legalább hármat, csak a historicból.

 

Szombat és vasárnap összesen 113 percet versenyeztetek. Mennyire vette ez ki belőletek az energiát?

– Rettenetesen elfáradtunk a négy nap alatt, éjjel 0.55-re  is volt időnk. Ez egy kőkemény verseny! Idén még rádobtak a Csehek egy lapáttal. A végeredmény azért tényleg jó lett, korcsoport ezüst és a kategória aranya.

 

Legközelebb hol találkozhatunk veletek?

– Sajnos Anetta, a továbbiakban más sporttal kapcsolatos elfoglaltsága miatt nem tud időt áldozni a ralira, így legközelebb nem Ő fogja diktálni… Talán Nyíregyházára összeáll az új páros, a Szilveszteren is mennék.

 

Partnereink: Szakál-Met-AL Kft., Autó-Kalauz Bt, Andó-Autószerviz Pilisjászfalu.

– Hajósi Miklós –

 

Megosztás