DTS Cup IV. Forduló avagy “A jövő bajnokai köztünk élnek!”

A DTS Cup IV. fordulóját rendezték meg, a Sümeg Ringen 08.12-én szombaton, autocrossosok és Short track quadosok számára. Zsigmond Péter beszámolóját olvashatják:

50 fős nevezői létszámmal indítottuk el a Warm up köreit. 12 kategóriában mérték össze tudásukat a versenyzők. Már az előfutamok során is rengeteg izgalmat láthatott a szép számú nézősereg. A nap fénypontjára, a döntőkre már pattanásig feszült a hangulat. Mi sem bizonyítja más, mint hogy itt már a rajt előtti beugrások száma is egyre többször fordult elő. Végül roppant sportszerű befejezése volt a verseny napjának.

Kiemelném a nagyszámú fiatal versenyzői létszámot, hiszen autóval 9 fő, míg Quaddal 7 fő fiatal mérte össze tehetségét. Az eredményeket követően a kupasorozat összesített értékelése alapján, abszolút nyitott szinte minden kategóriában a bajnoki cím sorsa.

 

A fiatalok mellett szeretném kiemelni legidősebb versenyzőnket, aki az 1600 kategóriájában az előkelő 3. helyet szerezte meg édesapám Zsigmond József. Ezúton is gratulálok neki!

A díjak átadásában segített, díszvendégünk, Tomor István a helyi rallycross legenda. Külön öröm számomra, hogy az egész versenynap alatt nem fordult elő szabálytalan, sportszerűtlen magatartás, nem kellett bírói szankciót alkalmazni. Rendkívül jól esett, egy ikon látogatása, Perényi Lászlót köszönthettük a nézők soraiban.

Következő versenyünk Ádándon 09.30-án lesz. Mindenkit várunk nagyon sok szeretettel.

 

Összegezve a hétvégét, bátran ki mondhatom, hogy a DTS Cup egy nagy családdá alakult, aminek egyenrangú tagjai természetesen a versenyzők, bíróink, Chronomoto csapata, DTS Cup rendezői, segítőink, és az állandó szurkolók is.

Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a színvonalas részvételét, nélkületek nem jöhetett volna létre!

 

DTS Cup “A jövő bajnokai köztünk élnek!”

Versenyinfók: https://www.dtscup.hu/

Eredmények: https://chronomoto.hu/livetiming/pdf/?eventid=20230812_dts_sumeg

DTS CUP = Dunántúli Technikai Sport Kupasorozat

– Zsigmond Péter –

Fotók: Hajóka Sportfotó

Megosztás