-->
29 június 2015 Szerző 

Kiss The Wall Retro Drift Kupa.

 

Hajóka: Mikor láthatjuk újra a drifteseket a RabócsiRingen?

Béres Szabolcs: 2015. július 11-12-én a Kiss The Wall Retro Drift Kupán, amit a III. Ladaracing All Star Gálával együtt tartunk.

 

Hajóka: Hány pilótát vártok az eseményre?

Béres Szabolcs: A ládásokkal együtt közel 100 pilótát.

 

Hajóka: Milyen kategóriákban folyik majd a küzdelem?

Béres Szabolcs: Három kategória versenyzői küzdenek meg a legjobbnak járó kupákért és a pontokért. A Street kategóriában indulók egy rövidebb pályán, a Semi-Pro kategória versenyzői a technikás, sok kanyarral tűzdelt „hagyományos” nyomvonalon, míg a Pro pilóták egy hosszú kigyorsítási szakasszal kibővített, gyors, tempós pályán mérhetik össze erejüket és tudásukat egymással.

 

 

Hajóka: Miért szeretik a versenyzők Máriapócsot?

Béres Szabolcs:  Minden versenyző azért szereti ezt a pályát, amiért tart is tőle: a fal miatt. Az épített pálya gumifalát tisztelni kell, ez az, amiben mindannyian egyetértenek. Ha valaki túlvállalja magát, ha valaki nem hisz a fal erejében, annak tényleg a fal adja a másikat. De más tisztelni, és más félni tőle. A legjobb pilóták olyannyira nem félnek a máriapócsi katlantól, hogy autóik hátsó lökhárítója sokszor milliméterekre van csak a gumikból épített faltól.

Hajóka: Hogy vélekednek erről a versenyzők ?

Béres Szabolcs:   Ládi Attila, a Drift Monkey Team tagját  „kifejezetten felpörgeit, ha van tétje annak, ha padlón megy keresztbe egy olyan nagyszerű pályán, ami nem bocsájtja meg, ha hibázik rajta. Ettől a faltól nem megrémülni kell, hanem egyszerűen meg kell tisztelni akármilyen szintre is jutott már el az ember.”

 

Hajóka: Amiről beszélünk az a Kiss the wall érzés?

Béres Szabolcs:   Így van ! Ez olyan amikor nem csak odaképzeled a falat, hanem az ott is van. Nincs apelláta, nincs majd „legközelebb kiadja-gondolkodás”, itt vagy lefűzöd, vagy szerelsz.

Hajóka:  Mit tartogattok még a  nézőknek?

Béres Szabolcs:  A nézők amellett, hogy drukkolnak a fényképezőgépeikkel ha kattintatnak és a legjobb helyről, szögből fotózzák, amint az autók súrolják szinte a falat később nyereményeket nyerhetnek a facebook játékunkkal. És természetesen nem csak a drift versenyzőké a máriapócsi pálya ezen a hétvégén, mivel a Lada-versenyzők krémje garantáltan megmutatja majd mindenkinek, hogy a keleti blokk csodái hogyan tudnak keresztbe menni.

 

Hajóka: Mit mondanál nekünk, végszónak?

Béres Szabolcs:  „A reklámnál a kisgyerek és a kiskutya, a jó versenynél a drift és a Ladák párosítása tűnik nyerőnek minden évben. Nincs olyan felnőtt férfi, aki ne menne szívesen egy kört ezen a pályán akár egy Ladával, akár egy jól megépített versenyautóval. Ez immár a kilencedik szezonunk, a közönség és a rajongók tábora évről-évre nő. Igyekszünk mindig valami újdonsággal előállni, így a 2016-os, 10. szezonra óriási dobással készülünk. Bízunk benne, hogy ismét sok versenyző és néző érkezik majd hozzánk, hiszen ez az utolsó lehetőség Trackwood előtt, hogy megmutassák mit tudnak.”

 

www.drifting.hu

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!