-->
16 április 2018 Szerző 

Jótékonysági Salakshow, a MENTO Kupa I. Fordulója és a 2017-es Salak Királya Cím díjkiosztója kerül megrendezésre április 21-én a miskolci Népkerti sportpályán. 

Quad Track és Short Track Quad OB I. Futama is lesz. Salakmotor betétfutamok, és autóverseny is lesz. Avagy minden, ami a szem-szájnak ingere.

Villáminterjú Popik Jánossal a verseny előtt.

Honnan is vártok indulókat a Quad kategóriákba a versenyre?
- Az ország minden pontjáról, Mosonmagyaróvár, Budapest, Vác, Újkígyós, Miskolc, Eger városokból szoktak jönni többen. Egy lengyel versenyző is jelezte részvételét már korábban, így nemzetközivé is válhat a rendezvény.

Milyen irányba is fognak menni a quadosok és az autósok?
- Balra tarts lesz most, de az éven lesz két verseny amikor jobbra tarts lesz.

Kinek is ajánlod a quad sportot és miért?
- Mindenkinek ajánlom, aki szereti a motorsportot. Könnyedebben tanulható, mint egy kétkerekű motorkerékpár, mivel, hogy négykerékkel áll a talajon. El lehet kezdeni 8-10 éves korban, vagy mint én akár 43-50 évesen is.

Kell-e külön öltözet a versenyzéshez?
- Megfelelő védőöltözet kötelező, amelyek: bukósisak, szemüveg, gerincvédő, csizma, kesztyű, a külső ruházat lehet cross, vagy bőr ruha.

Ki is indulhat országos bajnoki futamokon?
- Éves licences versenyző, napi licencel indulhatnak (ennek feltétele: Felnőtteknél jogosítvány, akinek nincs jogosítványa annak sportorvosi igazolvány szükségeltetik, a fiatalkorúaknak pedig szülői beleegyezés szükségeltetik. A felsorolt ruházatok mellett szükséges egy biztonságos quad, aminek kötelező felszerelése a vészleállító és a kilépő. Ezen felül a fékrendszere legyen tökéletes a biztonságos versenyzéshez.

Partnereink segítségét köszönjük! MENTO Kft., Jánosik Kft., OLP-TECH Kft., Nagoya.hu, Kraftwerkbau.hu, Formula.hu, Fho.hu, ESZO Kft., DHJ Építő Kft., Davidvedoruha.hu, Calysto Kft., Borsod Racing Média, Bellarenda Kft.

 
 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!