Hirdetés
-->
15 augusztus 2016 Szerző 

Beszélgetés Luxi-val a nyíregyházán augusztus 20.-án megrendezésre kerülő aszfaltos KZ Invest Kupa előtt.

KZ Invest Kupa IV. forduló.
Nyíregyháza, Autópiac. Tokaji út.
2016.08.20.

Mostanában rallycross versenyen lehet látni téged egy Honda CRX volánja mögött, de most ott hagyod a port és a nyíregyházi autópiac területén megrendezésre kerülő KZ Invest Kupa IV. fordulóján indulsz.


Milyen autóval is veszel részt, és milyen céllal is?
- Előásom a Honda CRX-et a garázsból, megnézem egyáltalán járóképes-e még, és ha igen, kissé megmozgatom a Nyíregyházi versenyen.

Tavaly májusban a Rabócsiringen eléggé körbetörték, és most úgy áll, ahogy akkor leraktam, Megmondom neked őszintén, akkor tudatosan helyeztem háttérbe a versenyzést, kicsit elegem lett a dologból. Ennek egyaránt okai voltak a gány munkát végző "versenyautó építő" mesterek, egy-két szellemileg kihívásokkal küzdő versenyzőtárs a Ladás brigádból, és nem utolsósorban a szövi elhivatott és sikeres küzdelme azért, hogy kicsináljon mindent az amatőr versenyzés környékén, ami még működik.

Mit jelent számodra az autósport, és mit is adott neked az évek alatt?

- Nekem az autósport mindig is hobbi volt, de nagyon szerettem, és szeretem most is. RTE-re épült az autó, de az ugye lényegében megszűnt. De egyébként is visszahúz a szívem oda ahonnan indultam a rallycross felé. Tervben van átépíteni az autót RC OB-re, de ez egyelőre még csak terv, a munka mellett nem tudok annyi energiát rászánni a versenyzésre amennyit szeretnék, félgőzzel meg nem akarom csinálni. 

 

Általában technikás pályát szoktak kirakni a rendezők, mennyire szereted a csiki-csukis aszfaltot?
Én kifejezetten szeretem, bár én szeretek mindent, ahol versenyautóval lehet közlekedni.

A Nyíregyházi KZ Invest Kupa utánozhatatlanul jó hangulatával számomra mindig is az év egyik legjobban várt eseménye volt. Csak jó emlékeim fűződik hozzá, innen mindig jókedvvel tértem haza, akár kupákkal mentem, akár azok nélkül.

Kinek tudod ajánlani ezt a rendezvényt?

- Mindenkinek, akinek az autózás, az autóversenyzés még a benzin, és gumifüst szagot jelenti, nem pedig valamiféle számítógépes-mobiltelefonos játszadozást.


Miként látod a Magyar Amatőr Rally jövőjét Magyarországon?
Miről beszélsz? Nincsennek már versenyzők, nincsennek már versenyek, nincsennek nézők, nincsennek rajongók, nincs semmi. Szerintem a klasszikus rallynak vége van, ebből a gödörből nem tudom hogy tudna kijönni. Átvehetnék ezt a szerepet a zártpályás versenyek, de azoknál is azt látom, hogy egyszerűen semmilyen irányból nincs rá komoly érdeklődés. A pályán és a pálya szélén is ugyanazok az arcok vannak évek, évtizedek óta.

Ha van is néhány ember, akik tenni akarnának érte, azok is rögtön egymással kezdenek marakodni. De ez már csak hab a tortán, hiszen az autósport olyan dolog, ami nem tud működni egy komoly tömegbázis nélkül.

Ahogy én látom, a hamarosan a rally is teljesen olyan lesz mint pl. a Ferrari Challenge: gazdagok öncélú szórakozása, nézők és sportérték nélkül.

 

Szurkoljunk közösen Luxinak augusztus 20.-án a nyíregyházi autópiac területén megrendezendő KZ Invest Kupa IV. fordulóján!

- Hajósi Miklós -

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!