-->
28 máj. 2015 Szerző 
        
 
Versenykiírás   
2. SRT Szlalom  
Visonta, Brezova GokartLand MAGYAR SZLALOM BAJNOKSÁG 2015  2. futam.         
Visonta, 2015. 06. 07.           
    
1. A RENDEZŐ, AZ ESEMÉNY  
1.1 A rendező: Speed Rallye Team Sportegyesület. Képviseli: Fodor Krisztián. Telefon: +36304823015. web: www.csapassunk.hu, www.autoszlalom.hu.  
1.2 A verseny:  2015. június 07-én kerül megrendezésre 2.SRT Szlalom elnevezéssel.   
1.3 Tisztségviselők: Sportfelügyelő:  - Demeter Magdolna Versenyigazgató:  - Később kerül megadásra Technikai gépátvétel: - Solti István Időmérés vezető:  - Orosz Orsolya Időmérés:    - HegCsi RT Egészségügyi biztosítás: - OMSZ Sportbírók vezetője:  - Hegedűs Csaba  
A verseny előtt és alatt kapcsolattartó személy(ek):  Fodor Krisztián: +36304823015. mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Hegedűs Csaba: +36303656946. mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  
2. MEGHATÁROZÁS  
A 2. SRT Szlalom versenykiírása az FIA Nemzetközi Sportkódex és függelékeivel, a KözépEurópai Zóna Szlalom Bajnokság Szabályzattal, a Magyar Szlalom Bajnokság alapkiírásával összhangban készült.  
3. PÁLYA  
A verseny a Gyöngyös visontai Brezova-Gokartland pályán lesz megrendezve. GPS; 47.762349, 20.0157704 Gyöngyös az M3-as autópálya mellett található. Pest felől a Gyöngyös kelet, Miskolc felől szintén a Gyöngyös kelet lehajtón közelíthető meg. A versenypálya 100%os aszfalt. A pályán bójákból kialakított kapuk lesznek elhelyezve (kék-piros). A verseny 4 futamból, 1 futam 2 körből áll. A pálya hossza kb.: 2000 méter.  
4. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 
  - Minden versenyzőnek rendelkeznie kell 2015-ös évre szóló érvényes MSzB licenccel, vagy MSzB napi licenccel, vagy MSzB versenyzői regisztrációs kártyával. - A vezetőn kívül max. 1 utas tartózkodhat a versenyautóban. - A vezetőnek és utasának is kötelező a bekapcsolt biztonsági öv és a minimum „E” jelű bukósisak. - A CEZ / MSzB alapkiírás alapján ajánlott, de nem kötelező a tűzálló ruházat viselete. Kötelező a zárt lábbeli használata. - A vezetőnek és utasának is kötelező a felhúzott ablak (10 cm-re leengedve). - A depó területén a szerelőponyva használata Kötelező. A versenyautónak el kell férnie a ponyván. A depó közlekedő útjain a szervizelés, a versenyautó elhelyezése Tilos. A szerelőponyvára kell elhelyezni a versenyautót. 
   
5. KATEGÓRIÁK  
5.1 MAGYAR BAJNOKSÁG kategóriái S1  - Széria autó 1300 ccm alatt S2  - Széria autó 1301 - 1600 ccm között S3  - Széria autó 1601 - 2000 ccm között S4  - Széria autó 2001 ccm felett T1  - Túra autó 1300 ccm alatt T2  - Túra autó 1301 - 1600 ccm között T3  - Túra autó 1601 - 2000 ccm között T4  - Túra autó 2001 ccm felett NK  - Női kategória (5 bajnoki nevezés esetén) JK  - Junior kategória  P  - Prototípus SA  - Széria Csoport TA  - Túra Csoport HH  - Hátsókerekes kategória (5 bajnoki nevezés esetén)  
5.2  A VERSENY kategóriái Megegyeznek a bajnokság kategóriáival, kiegészítve az alábbiakkal Mx5 - Magyar Mx5 kupa  
6. NEVEZÉS  
6.1 On-line nevezés: A versenyre az alábbi weboldalon lehet a megfelelő versenynév kiválasztásával:  www.autoszlalom.hu/nevezes.php.  
6.2 Postai nevezés: Nevezni a mellékelt nevezési lapon is lehet a kért adatok megadásával.  Postacím:  Speed Rally Team Sportegyesület H-2612 Kosd, Petőfi u. 26.   
6.3 Nevezési feltételek: - Egy versenyző 1 versenyre csak 1x nevezhet. Ha technikai okok miatt a versenyző a nevezett autóval nem tudja teljesíteni a távot, akkor a kategóriatársak által felajánlott, és a gépátvételi időben átvett autóval befejezhető a verseny. Más esetben NEM.  
6.4 Nevezési díj: - 11000 Ft + 1000 Ft biztosítás. - A nevezési díj nem tartalmaz belépőjegyet, mert a Rendező díjtalan belépést biztosít a rendezvény területére. - A nevezési díjat csak a helyszínen kell megfizetni.    
6.5 Nevezési zárlat:  2015. 06. 04. 24:00. Postabélyegző kelte.  
    
6.6 Nevezés maximuma: A nevezés 100 főnél maximálva van. A Rendező elfogadhatja a nevezési zárlat után feladott nevezéseket. Egyeztetés: +36304823015  
7. RAJTSZÁMOK  
A versenyautó jobb és bal oldalán kell biztosítani helyet az 1-1 db álló A4 méretű, öntapadós rajtszámnak. A rajtszámokat nem kötelező felragasztani az autóra, de a versenyzőnek kell gondoskodnia arról, hogy a verseny teljes ideje alatt a versenyautón látható legyen a rajtszám. A rajtszám levétele a verseny ideje alatt a versenyből való kizárást vonja maga után. Ha egy autón több rajtszám szerepel, akkor gondoskodni kell a nem használatos rajtszám(ok) jelöléséről (áthúzás, letakarás, stb).  
8. FELELŐSSÉG ÉS BIZTOSÍTÁS  
A rendezvényen mindenki a saját felelősségére vesz részt. A rendező semmilyen felelősséget nem vállal. A harmadik félnek okozott károkat (kivéve versenyzőtárs), a Groupama-Garancia biztosító, az MNASZ honlapján megtalálható szabályzat szerint megtéríti. E célból kell mindenkinek a nevezéskor biztosítást rendezni.  
9. A RENDEZVÉNY MENETE  
- Adminisztratív és technikai ellenőrzés: amikor megérkezel a helyszínre, kezdődik a gépátvétel. A gépátvétel a depóba állás előtt megtörténik. Az autó forgalmi engedélyét, homológ lapját (ha van) be kell mutatni a bizottságnak. Az autó átvétele után meghatározásra kerül a kategória besorolás, majd megkapod a kitöltött nevezési lapod, és beállhatsz a depóba. Felkeresed a versenyirodát, és megteheted a nevezésedet. A személyi igazolvány, a licenc és a jogosítvány (junioroknak a szülői engedély) bemutatása kötelező! Ezután megkapod a rajtszámokat.   - Az edzés 08:30 és 09:45 között zajlik. Az edzés, érkezési sorrendben történik, edzéskártyával, felvezetés nélkül. Az edzéskártyát a rajtoltatónak át kell adni rajtolás előtt. Mindenki egyszer hajthat fel a pályára, edzés céljából. Az edzés nem kötelező. - Versenyzői eligazítás és megnyitó: A versenyzői eligazításon a részvétel kötelező. - Rajt ceremónia: A rajtvárakozóból a felkészült versenyző (bekapcsolt biztonsági öv, felhúzott ablak és sisak, járó motor) beáll a rajthelyre, ahonnan a rajtoltató elrajtoltatja. Kb.: 60 másodpercenként rajtolunk. Ha valaki önhibáján kívül akadályozva van a pálya teljesítésében, újra rajtolhat. A cél repülőcél. A cél után, a STOP zónában kötelező a megállás 3 mp-re. Utána csökkentett sebességgel kell az új rajtra, vagy a depóba hajtani. Stop Zóna: a stop tábla előtt és után, fehér vonallal jelölt, 3-3 méteres zóna! - Parc Fermé: nem kerül kialakításra.  
10. ÉRTÉKELÉS  
A verseny négy futamból áll. A végső értékelésnél a három legjobb futam időeredményének az összege (az esetleges büntetésekkel) a döntő. Ha valamilyen egyéb oknál fogva valaki kevesebb futamot teljesít az előírtnál, akkor kiesett.  Az alábbi bajnokságokban kerül sor értékelésre: - 2. SRT Szlalom. - Magyar Szlalom Bajnokság 2015.  
      
11. BÜNTETÉSEK  
- Pályatévesztés: Adott körből kizárás, ha nincs korrigálva. - Depóba állás idejének meghaladása: 10 mp a legjobb köridőhöz a verseny végén. - Bójahiba: 2 mp, Bójahibának számít, ha a teniszlabda leesik a bójáról. A pályabírónak helyre kell állítani a pályát, és jegyzőkönyvezni a hibát. - A bójakapuk kihagyása 20 mp időbüntetést eredményeznek. - A STOP zónában a megállás elmulasztása: 5 mp időbüntetés. - A versenyző versenyautóval kizárás terhe mellett hagyhatja el a depó területét. - A versenyző a rajtnál nem jelenik meg időben (előre nem jelzett): 5 mp. Ha jelzi a késést, 15 perc szervizidő áll rendelkezésére. Ez időn belül jelezheti szándékát a kör megkezdésére. Ha túllépi a szervizidőt, akkor az adott köre érvénytelen. - A rajtvonalhoz történő beállást a rajter határozza meg. A nem megfelelő beállás a második figyelmeztetés után 5 mp időbüntetést von maga után. - Felhúzott ablak fogalma: A vezető oldalon az ablak 10 cm-re leengedhető. Ha van utas, akkor is csak 10 cm-re engedhető le a jobb oldali ablak. Ha valaki a pályán, menet közben leengedi az ablakot, akkor az 10 mp időbüntetés az adott körben! - Szúrópróbaszerű alkohol és drogteszt pozitív eredménye: Kizárás és Sportfegyelmi eljárás kezdeményezése! - A balesetveszélyes közlekedés a depó és a versenypálya területén az adott körből, vagy a versenyből való kizárással sújtható.   
12. DÍJAK  
A verseny értékelésében abszolútban és kategóriákban az első három helyezettet, széria és túra csoportokban az első helyezetteket serlegdíjazásban részesítjük.   
13. DÍJKIOSZTÓ  
A díjkiosztó a Brezova GokartLandon lesz, június 07-én, az ideiglenes eredménylista kifüggesztése után 20 perccel.  
14. BIZTOSÍTÁS  
Az edzés és a futam alatt valamennyi résztvevő biztosítva van a rendező és az MNASz által. Irányadó az MNASz és az Groupama Garancia Biztosító szerződése.  
15. EGYÉB  
A depó területén gumimelegítő eszköz (párna, görgő) használata engedélyezett. A gumimelegítésre más módon NINCS lehetőség. Külön gumimelegítő zóna NEM kerül kialakításra. A depó területét csak a versenypályára történő felhajtáskor, és az oda visszaálláskor lehet elhagyni.  A Rendező fenntartja a jogot a versenykiírás megváltoztatására végrehajtási utasítás által, a rendezvény törlésére, vagy más időpontban történő megrendezésére. A versenykiírásnak a magyar nyelvű leírása a hivatalos változat. Jelen versenykiírás az MSzB alapkiírással együtt érvényes.   
    
16. A RÉSZTVEVŐK JOGI STÁTUSZA  
Az eseményen való részvétel által valamennyi nevező hivatalosan lemond minden jogáról, kártérítésről bármilyen balesettel kapcsolatban, amely megtörténhet a nevezővel, vagy az Ő segítőjével az edzés vagy a verseny alatt, vagy a depóból történő ki és beállás alatt. Ez a lemondás/jogfeladás érvényes az FIA, az MNASZ, a szervezők, a különböző tisztségviselők, a többi versenyző/nevező és segítői irányában is.  
17. KÖTELEZŐ REKLÁMOK  
A Rendező kötelező reklámok használatát írja elő. Erről végrehajtási utasításban értesíti a versenyzőket. Kötelező reklám nélküli nevezés: kétszeres nevezési díj. A kötelező reklámok meglétét a verseny során ellenőrizzük. A kötelező reklámok feliratát a Rendező biztosítja.  
18. MÁRKAKUPÁK 
   
18.1 Magyar Mx-5 kupa Engedélyezett autók: Bármely B-s jogosítvánnyal vezethető, közúti közlekedésre alkalmas Mazda Mx-5 indulhat az Mx-5 osztályban. Az autó év közben szabadon módosítható és cserélhető, amennyiben a módosítás/új autó is beleesik a kategóriába. Karosszéria: Utólagos karosszéria erősítések, (alváz merevítő frame-ek, stb.) és keménytető használata megengedett. Világító, jelző berendezéseknek, gyári lökhárítóknak, belső mindennemű kárpitoknak, a szállítható személyeknek megfelelő darabszámú üléseknek helyükön kell maradni. Szélvédő és ablakok: Szélvédőt és oldalsó ablakokat más anyagra cserélni nem lehet. A hátsó ablak anyaga polikarbonátra cserélhető. Ajtók, csomagtér és motorháztető: Pótrögzítések felszerelhetők.  Motor: Bárminemű átalakítás engedélyezett (ideértve utólagos turbó és egyéb feltöltő rendszereket is), de a motorblokknak Mx-5-ből kell származnia. Kipufogó rendszer: Gyárilag katalizátorral szerelt kivitelnél katalizátor megléte kötelező (lehet versenykatalizátor is), a többi rész szabadon változtatható, megengedett zajszint 98dB (A). Hajtáslánc: Váltó kizárólag Mx-5 valamely generációjából származó használható, differenciálmű szabadon változtatható. Fékrendszer: Típuson belül cserélhető. Féktárcsa, fékbetét szabadon választható. Kormányzás: Csak az eredeti kormánymű használható. Kormánykerék szabadon válaszható.  Futómű: Szabadon változtatható, de a bekötési pontoknak gyáriaknak kell lenniük. Felfüggesztés: Stabilizátor, lengéscsillapító és rugó szabadon cserélhető (akár spirálrugóval egybeépített lengéscsillapítóra is), de a bekötési pontoknak gyárinak kel maradnia. Akkumulátor, üzemanyag tartály: Akkumulátor helye változtatható a gyári kialakításhoz képest, de a lefogatásnak minimum gyári erősségűnek kell lenni. Az üzemanyagtartály és annak elhelyezése nem módosítható. Kerék és gumiabroncs: Keréktárcsa mérete tetszőlegesen választható, de a gumiabroncs maximális szélessége 215 lehet. Mind a négy keréknek ugyanolyan méretűnek és átmérőjűnek kell lenni. Csak "E" jelű abroncs az engedélyezett.  Bukócső: Hátsó bukócső használata engedélyezett, de bukóketrecé nem. Biztonsági öv: A széria 3 pontos öv elfogadott, többpontos öv használata engedélyezett. 
 
Ülés: szabadon változtatható minimum E jelű, megfelelő biztonsági övvel („kagylóülés” 4,5, vagy 6 pontos övvel). Világítás: Pótlólagos lámpák felszerelése engedélyezett, a közúti közlekedés szabályainak megfelelően.  Speciális: Amennyiben a versenyző az autójával nem tudja befejezni az adott futamot, egy másik nevezett, osztályába tartozó autóval megteheti. Gyári takaró alkalmazásától el lehet tekinteni, ha az a vezetőt akadályozza, ez esetben zárt bukósisak, zárt felsőruházat és az ablakok felhúzása kötelező. Az autó mérete miatt a veszélyesen nagy testmagasság megítélése a Versenyigazgató és a Technikai ellenőr feladata. Ez a biztonsági intézkedés a rajtengedély megvonásáig terjedhet.  
19. VERSENYKIÍRÁS JÓVÁHAGYVA   
K-297/2015.05.22    
 IDŐTERV  
06:50  Sportbírói eligazítás 
07:00  Technikai és adminisztratív átvétel kezdete 
07:10  Gyalogos pályabejárás kezdete 
07:55  Gyalogos pályabejárás vége 
08:00  Pályazárás  08:10  Versenyzői eligazítás és megnyitó ceremónia 08:30  Edzés kezdete edzéskártyával (időmérés és felvezetés nélkül) 
09:00  Technikai és adminisztratív átvétel vége (Depóba állás vége) 
09:40  Rajtlista kifüggesztése 
09:45  Edzés vége 
10:00  1. mért futam kezdete 
16:30  Ideiglenes eredménylista kifüggesztése 
16:50  Díjkiosztó.  

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!