-->
12 november 2015 Szerző 

Próbáltunk íven autózni, de bízom benne, hogy a nézők így is értékelték a teljesítményünket.

A 4-es kategória második helyén végzett Ifj. Pethő István és Bergmann Bence a Gombás és Sejce között megrendezett Rallysprinten. A Lada VFTS-sel versenyző páros két szakaszgyőzelmet is szerzett a saját géposztályában, valamit az abszolút értékelést tekintve a hetedik pozícióban zárták a váci viadalt.

A 23 éves szobi pilóta a délelőtti, nedves szakaszokat stabil, biztonságos tempóval teljesítette, majd a verseny második felében a felszáradó pályán kétszer is kategória első időt autózott.

„Nem támasztottam komoly elvárásokat magunkkal szemben a futam előtt, csak szerettem volna hazai pályán autózni egyet. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a Gombás - Sejce Rallysprint valóban hazai versenynek számított nekem, de életemben összesen két-három alkalommal autóztam ezen az útszakaszon. Úgyhogy a mostani versenyen megint csak minden új volt számomra. Az első kettő gyorsasági szakaszon még kicsit nedves volt a pálya, hideg, ködös volt az idő és egyszerűen nem találtam azt a ritmust, amire legutóbb Borsodnádasdon ráéreztünk. A verseny elején még kerestük a tempónkat és ez az időkön is meglátszódott, de szerencsére folyamatosan tudtunk javulni. Úgy érzem, hogy a végére összeállt minden, a két utolsó szakaszt megnyertük és nagyon élveztük a versenyt.
Ami feltűnő volt az a sok néző, hogy mennyien kilátogattak. Hatalmas öröm, amikor ennyi ember tombol a pálya szélén és nagyon nehezen vettem erőt magamon, hogy időre autózzak ne pedig látványosan, kilincsel előre. Próbáltunk íven autózni, de bízom benne, hogy a nézők így is értékelték a teljesítményünket, főleg úgy, hogy a két első szakaszon a nedves pálya miatt azért akadtak olyan fordulók, amik kívülről is jól nézhettek ki. Hideg gumival elindulni egy ilyen csúszós- nyálkás szakaszon, szerintem a legnagyobb kihívás egy versenyző számára. Nem is tudom, az első, vagy a második szakaszon történt, hogy egy jobb6 rajta bal3 kombinációban egy kedves fotós ismerősöm állt a bukótér elé. Megérkeztünk, és amikor látta, hogy féktávon elindul az autó hátulja akkor nagyon gyorsan arrébb állt. Vigyáztam rá, de nagyon hamar felmérte, hogy ez nem az a pont ahol biztonságosan tud jó fotót csinálni. J
A mostani verseny ismét bebizonyította azt, hogy gyerekcipőben járunk még. Az első- második gyorson még próbálgatjuk a saját határainkat, és amikor ráéreztünk erre, akkor tudunk biztonságos keretek között olyat jönni, hogy mi is élvezzük és azt mondhatjuk, hogy igen, ez egy abszolút kategória első idő volt és teljesen boldogok vagyunk.”

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!