-->
24 június 2015 Szerző 

Összességében szeretem ezt a pályát!

2015-ben minden MARB Északi régiós versenyen részt vett a Speed Rally Team versenyzőpárosa Farkas Roland és Kovács Tibor, nem volt ez másképp most hétvégén sem, amikor is a hazai rendezésű Kazár Rally-n hajtották a piros karikalámpást.

A hétvége tapasztalatairól Farkas Rolandot kérdeztem:

Hogy éreztétek magatokat a versenyen?

Sziasztok! Köszönjük a kérdést, nagyon jól éreztük magunkat a versenyen. Problémamentes volt, igazi negatívumról nem tudnék beszámolni. Hacsak arról nem, hogy pályafutásunk során először elmondhatom, hogy az első körben elgumiztuk magunkat. Elég viccesen hangzik ez a mi szánkból - idáig ilyet csak Rally1-es pilóták szájából hallottam -, de a probléma ott kezdődött, hogy két garnitúra gumival érkeztünk... Amíg mindig csak annyi volt, ami a kocsin éppen, addig nem volt ilyen bajunk. Amint volt két választási lehetőség, egyből beválasztottam a rosszabbikat:-) Egyszóval ennyi negatívumot tudnék említeni.

Milyen volt a pálya?

Az a régi, jól bevált, bár az a rengeteg lassító, nem mondom, hogy nem keserítette az életünket. Összességében szeretem ezt a pályát, most mentünk itt hatodszor, viszont sosem volt szerencsénk...

Mennyire tudtátok hasznosítani a tavalyi tapasztalatotokat?

Ahogy előbb említettem, van már nemi rutinunk ezen a pályán, nagy meglepetést már nem okoz. A tavalyi itinert nem tudtuk használni a megnövekedett lassítók mennyisége miatt, így írtunk egy újat, de használtunk az évek alatt megszerzett pályaismeretből is.

Visszakerült Fostiba a motorja?

Az még sajna nem. Talán a Mátrai meccsre már igen. Némi műhely-felújítási projektbe is belefogtunk a Katona Motorsport háza táján, úgyhogy ezért sem tudott készülni az új erőforrás. Mivel a felújítás megtörtént, így az a Kornél fiú belehúzhat a munkába.

Hogy sikerült számotokra ez a megmérettetés?

Nem jól, nem rosszul,bár bevallom nem néztem meg a hivatalos végeredményt, de ott úgy hallottam, hogy Absz. 10., Lada Kupa 4. és az 1.6-oa kategóriában szintén 4.. Ismételten kitapostam szerencsétlen kocsi belét, de ez ennyire volt elég, a többiek gyorsabbak voltak:-))

Mikor és hol láthatunk titeket újra?

A következő SRT versenyen szeretnénk indulni a Mátrában, kb. 1 hónap múlva július 18-19.

Köszönöm a riportot!

Köszönet a támogatásért:

This Point Informatika, Koblász Norbert Gumiszervíz, napelemek.org., Szervizcsapatunk

Speed Rally Team

- Lakati Anett -

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!