-->
15 november 2017 Szerző 

A gyorsasági szakágtól (Suzuki Kupa, RCM CUP és Skoda Octavia Cup bajnok) a rali felé fordult a 2017-es szezonban Tim Gábor, és először futott teljes bajnokságot a saját építésű Nissan Sunny GTi autójával.

Timár Tamás navigálásával idén 10 rali versenyen vett részt a többszörös bajnok Tim, és a hétvégén megszerezték a MARB Északi Régiójának bajnoki címét mind összetettben, mind a kategóriájukban, miután a Bózsva - Telkibánya közti raliversenyen az ötödik helyen érkeztek a célba, megszerezve a bajnoki címhez még szükséges pontokat.

A MARB Országos értékelésében (északi, keleti és déli régió összevonva) a harmadikok lettek a közel 120 főt számláló mezőnyben. A 2000cc-es kategóriában a második helyet szerezték meg az országos tabellán.

A szezonban három futamon abszolút győzelmet és négyen kategória elsőséget zsebeltek be, és több versenyen dobogóra állhatott a páros.

Az első rali szezon sikeres volt, melyről Tim így nyilatkozott:
"A szezon felemás érzésekkel tölt el. Ugyan több futamgyőzelmünk is volt, de volt kiesésünk és rosszul sikerült versenyünk. A ralihoz sok tapasztalat kell és elsőre sok apró hibába beleszaladtunk. Ha most kezdenénk a bajnokságot, a már meglévő tudásunkkal, biztos még jobb eredményeket érnénk el. De nem panaszkodom, azok után, hogy a gyorsasági pályafutásom véget ért, végül idén mégis egész évben tudtam versenyezni, köszönhetően a családomnak, maroknyi támogatói hátterünknek, navigátoromnak, Timár Tominak, és a sok barátnak, aki segített."

Tim tervei között szerepel, hogy újra gyorsasági versenyeken induljon, vagy akár kipróbálja a rallycross-t, de szó van egy 2018-as Rallye2 szezonról is, persze ezek mind csak a megfelelő anyagi háttérrel lehetségesek.

Bárhogy is lesz, télen még egy megmérettetés áll előtte, az év végi Szilveszter Rallye, melyet 2016-ban megnyert a 2000cc-es kategóriában.

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!