Hirdetés
-->
13 június 2019 Szerző 

TAXI4 Székesfehérvár Rallye 2019. Csapatvezetői értékelés Farkas Kálmántól.

Volt idő felkészülnünk, pontosan hat hétig a motor volt a központi téma. Új motor, bejáratás, kipróbálás, bekoptatás, tesztelés volt az utolsó héten a cél.

Előírás szerint jártunk el, már több száz kilométert tettünk meg vele, mikor is azt hittük kész, tehetjük trélerre. De még én azért gondoltam egyet, hogy kicsit tesztelem. Azon a csütörtöki napon kiderült, hogy még sem tudunk menni az Adammal, mert ismét ugyan az a technikai hiba jött elő.

Egy teljes napunk volt még pedig a pénteki, hogy szombat reggelre béreljek egy hasonló autót. Amit ki tudnak állítani teljes menetfelszereléssel, Székesfehérvárra. Nem kis szervezés eredményeképp egy R2-es autót sikerült találnunk.

MNASZ átírás, jelentés, rohamba, autó dekoráció, és minden! Ebben az erőn feletti munkába már esélytelen volt, hogy egy kipróbálást, vagy tesztet végre hajtsunk. Szó szerint bezuhantak a fiuk a kocsiba és gyerünk a gyorsra.

Mivel ez az autó, nem szívó 1600 cm3, és turbó is máshogy dolgozik, valamint a kaszni is furcsán viselkedik a másik R2-es Opelhez képest, az első gyorson muszály volt megismerni a reakcióit a versenyautónak. Meg is látszott az eredményünkön.

Minden gyorson javulni tudtunk, ahogy kezdték megszokni az autót a legények! Technikai hiba mentesen végül is mindig lépkedtünk előre. Konkrétan az abszolút 14. a kategória 6. helyén álltunk. Gyorsultunk, de nem volt esélyünk gyorsan előre lépni.

Végeredmény azért igen szép lett, hiszen egészen az kategória 3. helyig feltornászták magukat a fiúk, abszolútba pedig az előkelő 5. helyig jutottunk a verseny végére. A még egy hellyel előbbi eredményről is a másodperc tizedén múlott. Ilyen ez az idővel való versenyzés.

Végül is ott állunk, hogy értékes pontokat mentettünk. Mindössze annyi történt, hogy a tabella első helyére került egy páros, így az éves bajnoki pont táblázatban a harmadik helyre csúsztunk vissza. Mivel 8 pont az elsőtől a lemaradásunk, ezért még azt lehet mondani fej-fej mellett haladunk. Bármi lehetséges a bajnokságban. Izgalmas versenyek elé nézünk.

Ez azonban csak a reklám partnereink közreműködésével jöhetett létre, akiknek szívből köszönjük: SPURI Az autó energiaitala, VIP-REX habarcs, betontechnológia, Keveweld Kft., Boncz Kft, Kis-Új-Lap Kft., Racionál Tuning Kft., BULYÁKI GUMI, www.spuribolt.hu.

 

Kisújszállás, 2019.06.13.   

Farkas Kálmán csap. vez.

 

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!