-->
12 július 2018 Szerző 

Interjú Farkas Kálmánnal a JG2 Racing Team csapatvezetőjével a 2018-as Veszprém Rallye után.

Véget ért a 25. Jubileumi Veszprém Rally. Ha jól éreztem, most a sikeres célba érkezés, és a biztos pont gyűjtés volt a fontos.
- A legjobb, hogy karcmentesen beértünk. Viszont kevés volt a teszt néhány rövid köre. Beállításokkal sem jutottunk dűlőre szinte a verseny végéig. De az a lényeg, most látták, tapasztalták, hogy milyen itt versenyezni. 2019-ben jobb lesz, erre néztük meg a pályákat! 

A Rally Rádióban adott nyilatkozataiban a pilótád jobb helyre várta magát a gyorsokon. Tudjuk viszont, hogy ez volt az első Veszprém ralija, és hogy ő aszfalthoz volt szokva inkább. 
- Igen, valóban az aszfalt a kedvence, ebben nőttek fel a legények, nem lenne jó erőltetni. A normál fejlődési ütem azért nem rossz! El fogunk mi jutni oda, hogy nyerjünk abszolút első helyet a murván, biztos vagyok benne! 

Az ISEUMON elszenvedett VB-s ugrató után volt ilyen tapogatózós a versenye, vagy csapat utasítás volt az, hogy okosan ésszel, de érj Fiam a célba?
- Igen, biztos annak tűnik kívülről a dolog, hogy túl óvatosak voltak. Ez így is van, azonban azt az utasítást betartották, hogy ne vállaljanak be semmi kockázatot, biztonságosan hajtsanak. Őszintén szólva, nem ismerik az autó korlátait, a különböző szituációkban. Sokat kell vele menni, mire azt lehet mondani, hogy ez már súrolta a JÚJÚJÚJÚJJJ határát. Ráadásul, az autó felkészítésében is voltak hiányosságok. Nem mentségemre mondom, de későn jöttek meg az alkatrészek, és időhiány miatt a futómű beállításunk lehetett volna jobb. Több apró momentum is jobbra kellene készíteni. Nem tudtunk most egy tankot kiállítani, de jövőre át fog menni mindenem ígérem!

Csapatvezetői szemmel, miként értékeled a Veszprém ralit?
- Röviden a versenyzők betartották az instrukciókat maradéktalanul. 

Legközelebb hol találkozhatunk a JG2 Racing Team-mal?
- Most jön a kedvenc versenyünk egyike, a Komló, Baranya Kupa. Ráadásul szorzós! Itt dupla, vagy semmit kell játszani, magyarul mindent bele fiúk. Ez az utasítás! Mert tudom, aszfalton biztonságosan tudnak jó tempót menni! Győzelem a cél, de legalább az első három hely egyike! Ez reális is a Miskolci győzelmünk után.

Eléggé le vagyunk maradva a bajnokságba, így a cél a felzárkózás! Meg is fogjuk tenni, hogy a szurkolóinknak és a reklám partnereinknek megfeleljünk, akik: SPURI Az autó energiaitala, VIP-REX habarcs, betontechnológia, Altrapack Kft., Astrapack Kft. Olajág Petrol Kft. Keveweld Kft., Boncz Bt., Hajnal Gépműhely Kecskemét, Kis-Új-Lap Kft., Racionál Tuning Kft., BULYÁKI GUMI, www.spuribolt.hu.

- Hajósi Miklós -

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!