-->
29 április 2017 Szerző 

Képek a szombat délutáni Salgótarjáni prológról.

 

Íme Salánki Gábor villáminterjúi a verseny előtt.

http://csapassunk.hu/sajtoanyagok/4141-salgo-2017-gyorsinterjuk-a-verseny-elott

Salgó 2017 - gyorsinterjúk a verseny előtt

Kazáron, Cereden és a Rallye2-es versenyzők döntő többségének új pályán, Sámsonházán méri össze a tudását egymással a bajnokság mezőnye, a versenyzők pedig kíváncsian várják, hogy ezúttal is ugyanolyan adok-kapok lesz e a gyorsaságikon, mint Miskolcon, ahol a hat szakaszon öt győztest avattak, csak Csomósék tudtak duplázni. Nagy kérdés, hogy valakinek sikerül a többiek fölé kerekednie Nógrádban? Az átvételeken beszélgettünk a Rallye2 versenyzőivel.

Szabó Attila: 2016-ban csak nézőként voltunk itt Salgótarjánban, most is az lesz a legfőbb tervünk, mint a Miskolc Rallye-n, legfőbbképpen szeretnénk célba érni. Minél többet akarunk menni a kocsinkkal, hogy alaposan megismerhessük, és jobban be tudjuk állítani, mint eddig. Miskolc után találtunk még plusz 30 lóerőt a motorban, ettől remélek most egy kis gyorsulást.

Karner Zoltán: A terveink változatlanok. Technikai hibáktól mentesen szeretnénk célba érni, miközben jól érezzük magunkat. Erre a remény megvan, mert Miskolcon szinte hibátlanul teljesített a kocsink, csak a futóművön kellett egy kicsit dolgoznunk Salgótarján előtt. A pályák tetszenek, mentem már rajtuk, kivéve Sámsonházát, megpróbálunk a hétvégén Miskolchoz képest gyorsulni.

Forgács László: Sikerült megtalálnunk és elhárítanunk azt a problémát, ami a miskolci versenyen hátráltatott minket. Jó lett az autónk. Mindenképpen célba szeretnénk érni. A pályák kézre állóak, azt gondolom, hogy az autónknak is fekszenek, szerintem sem rajta, sem rajtunk nem fog múlni a célba érkezés. Erikkel tökéletesen tudunk együtt dolgozni, hibátlan munkát végez, pedig ő korábban sprinteken navigált, ahol például menetlevelet sem kellett kezelnie. Maradéktalanul megbízok benne.

Molnár Zsolt: Dezső tényleg rám HTK-zta ezt a lehetőséget, hogy én nyilatkozzak? :-) Nem tudom pontosan, hogy mik lesznek a terveink, mert a versenyen fog eldőlni, hogy mennyire mer Dezső gyorsan menni ezzel az idegen, kölcsönautóval, amivel még soha nem versenyzett. Ráadásul egy évet Én bízok azért abban, hogy ott lehetünk valahol a géposztályunk elején. Úgy látom, hogy a miénk a legjobb autó az 5-ös géposztályban, remélem, hogy jók leszünk a géposztályunk első két pozíciója közül valamelyikre.

Ifj. Kanyik Antal: Elsősorban azért jöttünk, hogy tovább szokjuk az autót. A saját tempónkat szeretnénk autózni, szeretnénk célba érni, de túl nagyképű lennék, ha azt mondanám, hogy nyerni szeretnénk, bár tegyük hozzá, hogy nem lennénk szomorúak, ha sikerülne. A miskolci versenyünk videóit sokszor végignéztük, kielemeztük, ha sikerül kijavítani azokat az apró hibákat, amiket a felvételeken láttunk, akkor azt hiszem, hogy jó versenyünk lesz.

Jánosa Ákos: A tervek hasonlóak, mint eddig. Egy versenyen vagyunk túl, azt már tapasztalhattuk, hogy a kocsink szenzációs, de továbbra is tanulnunk kell a 208-ast. Nagyjából kielemeztük a miskolci belső felvételeinket. Ezek alapján Salgótarjánban megpróbálunk változtatni azokon a dolgokon, amiken szükségesnek látjuk és gyorsabbak lehetünk tőle. Szeretnénk egy kicsit gyorsulni, meglátjuk mire lesz ez elég.

Balázs Kornél: Adamcsek Pista bácsi megkeresett, hogy menni kéne az autójával néhány versenyt, nekem pedig nem volt navigátorom, a Trabantomba, az idei évre. Úgyhogy örömmel mondtam igent. Jó lesz, hogy kipróbálhatom magamat egy kicsit komolyabb autóval is, mint korábban. Remélem kiderül, hogy egy ilyen autóval hová lennénk jók a Rallye2 Bajnokság mezőnyében. Most tesztjelleggel állunk rajthoz, aztán, ha minden jól alakul Salgótarjánban, akkor valószínűleg még két további versenyen is elindulunk még 2017-ben.

Deák Henrietta: Miskolcon komoly műszaki gondjaink voltak, ezeket reméljük sikerült elhárítani mostanra. A pályák közül Sámsonháza ismeretlen egyedül. De mondhatni, hogy hazai verseny lesz a mostani, mert sűrűn szólít errefelé a kötelesség. A tolókerekes váltót szériára kellett cserélni, nem volt más, reméljük nem lesz vele gond. Vasárnap meglátjuk mire elég…

Bencs Zoltán: Cél a cél. Mindenképpen Salgótarján főterén, a céldobogón szeretnénk zárni a hétvégénket. A 2WD kupát nézegettük, talán ott még oda tudunk érni a mi kis öregecske Feliciánkkal az elejébe. Azt tűztük ki célul, hogy ebben a kategóriában dobogóra álljunk. Az első háromban benne szeretnénk lenni a végelszámolásnál.

Marton Zoltán: Tanulni jöttem a 2000 cm3-es N-es Renault Clio-mmal. Eddig soha nem versenyeztem még ilyen körülmények között. Pályát fogunk nézegetni, versenyt fogunk nézegetni, természetesen belülről, :-) illetve szeretnénk mindent megismerni és elsajátítani, ami a Rallye2-höz szükséges. A tanulás éve lesz az idei. A fő célunk a teljes versenytáv teljesítése, a Renault-nk célba juttatása, ezért az eredmény másodlagos lesz.

Csomós Mixi: Pontokat szeretnénk gyűjteni. Hosszú és kemény lesz még a bajnokság. Ha ismét dobogóra állhatunk, az mindenképpen örömteli lesz. A pályák közül Sámsonháza nekünk is újdonság lesz, Cereden és Kazáron versenyeztünk már. Ceredet szeretem, és úgy érzem, hogy jól is szokott sikerülni ezért kíváncsian várjuk a rajtot.

Hibján József: Meghúztuk a Miskolcon lelazult kábelünk csavarját, sőt, többet ki is cseréltünk a környékén. Reméljük nem lesz gond a kocsival. Múlt héten rajthoz álltunk a kazári sprinten, mondhatom, hogy szerencsére, mert adódott egy kis technikai gondunk, ami megoldódott és jól is muzsikált az autónk. Ha nem indulunk el a sprinten, tuti, hogy most, az első gyorsaságin jelentkezik ez a hiba. Reméljük, ezúttal hiba nélkül célba érünk. Csak menjünk végig, azt kérjük. Pláne, ha esős rossz idő lesz.

Fróna János: A kategóriánkban szeretnénk a dobogó egyik fokán zárni a hétvégét és a 2WD kupára is figyelünk majd. A kocsink rendben van, a Miskolc Rallye-n szokás szerint megtréfált minket, most bízunk benne, hogy Salgótarjánban nem így lesz és célba hoz.

Godó Tamás: A miskolci fiaskónk után leginkább az a célunk, hogy teljesítsük a versenytávot. Úgy tűnik, hogy a motor problémáit megtaláltuk, de nem készült el a javításokkal. Faragó Ricsinek köszönhetjük, hogy itt lehetünk Salgótarjánban, aki a sporttársi önzetlenségből 5* példát mutatva kölcsön adta a saját motorját, ezzel tudunk rajthoz állni. Reméljük, hogy célba is hoz minket.

Nyilas Péter: A célba érkezés a fő cél és egy jó szereplés a 2WD kupában. Két pályát már ismerünk, a harmadikat, Sámsonházát pedig igyekszünk minél alaposabban feltérképezni, reméljük, hogy jó lesz az is.

Oroszki Tamás: Helyi versenyzőként nagyon vártuk a versenyt, és elég nagy álmaink is vannak az eredmény tekintetében. A pályák és az autónk jók, a miskolci kiesésünket okozó féltengelytörésünket megjavítottuk, de a korai búcsúnk ellenére biztatóak voltak a részeredményeink. Azóta teszteltünk, programoztunk, alkatrészeket cseréltünk, teljesen átnéztünk mindent, szeretnénk kihasználni a hazai pálya előnyét. A P13-ban a dobogó nagyon jó lenne, és abszolútban is szeretnénk odaférni 8-10-ik hely környékére.

Kisubi: Az autónk készen van, Miskolc után csak hengerfejtömítést kellett cserélnünk, ez még egy kezelhető probléma volt szerencsére. Csak célba szeretnénk érni, és jó hangulatban akarunk autózni. Mindössze ennyi a tervünk.   

Szepesi Marcell: Szeretnénk a Miskolc Rallye-n elértekhez hasonlóan jó eredménnyel célba érni. Reméljük most az autónk is jobb lesz, nem rakoncátlankodik, mint az előző futam utolsó két gyorsaságiján. Cered és Kazár ismerős, Sámsonházát kíváncsian várjuk.

Balics Ákos: A miskolci fiaskó után szeretnénk egy jót autózni. Elkészültek és beszereltük az új versenygátlókat a Hondánkba, azt várom, hogy sokkal stabilabb lesz ezektől az autónk. Viszont a váltónk még mindig nagyon rövid. A tempós gyorsaságikon hátrányban leszünk, Zagyvarónára pedig nagyon kíváncsi vagyok.

Üveges Sándor: Hatalmasak a tervek. Még nagyobbak, mint Miskolcon. :-) Bízunk benne, hogy minden jó lesz. Az autónk nem erőtlen, még inkább kivenni kellett belőle, mint belerakni: Bízok benne, hogy a pályák is tetszeni fognak, mert régen, talán 2006-2007-ben mentem utoljára rajtuk. Akkor is csak Cereden.

Kaposi László: Szeretnénk egy kicsit javítani a Miskolcon elért pozíciónkon. Sajnos az a problémánk, hogy a fék lehet most is a mumusunk. Tegnap késő este, amikor fel szerettük volna tenni az autót a trélerre, akkor vettük észre, hogy valahol ereszt az egyik vadiúj fékmunkahenger, olajtócsa állt a jobb első kerék alatt. Úgy tűnik, hogy ezek a manapság kapható, gyárinak mondott alkatrészek már nem olyan jó minőségűek, mint, amiket régen, az Autókerben megvásároltunk. Kicseréltük, kopogjuk le, hogy jól is működik.

Marcsa Niki: Az első közös versenyünkre készülünk a pilótámmal, Dudás Gergővel, aki abszolút újoncnak mondható a Rallye2-ben. Szilveszter Rallye-n ment már és Miskolcon is ügyesen célba érkeztek. Most ezt folytatnánk és építkeznénk tovább. Egy BMW-vel fogunk indulni Salgótarjánban, a legfontosabb feladatunk az összeszokás lesz. Mint kezdő pilótának, igyekszek mindenben megadni a maximális segítséget Gergőnek. A lényeg, hogy célba érjünk, tanuljunk, és ha lehet, akkor fokozatosan gyorsuljunk.  

Kopasz Krisztián: Nagy terveink nincsenek, mert ez az első és lehet, hogy egyben az utolsó versenyünk is 2017-ben. Ide most sikerült eljönnünk, haza tudtam utazni, éltünk az alkalommal. Végig szeretnénk menni, viszonylag jó időkkel.

Mészáros Zsolt: A célkitűzésünk, hogy teljesítsük a komplett versenytávot és célba érjünk. Egy próbánk már volt, elindultunk egy Baranya Kupán, de igazából ez a mostani verseny lesz a belépőnk a Rallye2 Bajnokságba. Most élesben is megméretjük magunkat. Új autó, új tervek, új lesz minden. A P13-ban állunk rajthoz egy friss építésű E30-as BMW-vel.

Tom: Nagyon régen mentünk Salgótarjánban, így meg szerettük volna nézni újra a várost. :-) Miskolcon rosszalkodott a váltónk, azt szétszedtük, megjavítottuk, összeraktuk és kipróbálásképpen felálltunk vele a trélerre. Akkor még jó volt. :-) Úgyhogy azt szeretnénk, hogy célba érjünk.

Borza Tamás: Minden új körülöttem, csak én maradtam a régi. Sámsonháza kivételével a pályák ismerősek, szeretnék megismerkedni az új Hondámmal és az új navigátorommal, Trescsik Ákossal igyekszünk összeszokni. Ismerkedős hétvége elébe nézünk.

Balogh Balázs „Csigoly”: A legfőbb tervünk az, hogy jól érezzük magunkat és, hogy a szállásunkon remek legyen a hangulat. Általában a terveink ezen részét sikerül maradéktalanul megvalósítanunk. :-) A hűtéssel sajnos vannak problémáink, próbáltunk újdonságokat kitalálni, de még nem eléggé üzembiztos a technika. Úgyhogy az a cél, hogy teszteljük az autót és célba érjünk. Versenyben megyünk, slick abroncsokkal. Kényelmetlen is számomra ez a helyzet még, de igyekszünk majd a vetélytársakkal felvenni a tempót. Cél, a céldobogó.

Zsebe Gábor: Elsősorban célba szeretnénk érni, de ha ez minél előrébb sikerülne, az nem lenne baj. Elég zűrös hetünk volt a verseny előtt, de készen van a motor, úgy gondolom, hogy rendben van minden.

László István: Szeretnénk a kategóriánk első három helye közül egyet elcsípni. Tavaly, Salgótarjánból ezüstéremmel tértünk haza. A gyorsasági szakaszok tetszenek, éppen a pályabejárás közepében vagyunk a beszélgetésünkkor, bízunk benne, hogy jól sikerül a holnapi napunk.

Trencsényi Vince: Az előző versenyünkből tanulva ezúttal abszolútban és kategóriában is dobogóra szeretnénk állni. Nem tudtunk annyit tesztelni, mint amennyit szerettünk volna, de ennek ellenére tudtunk javítani a beállításokon, már sokkal szimpatikusabban mozog a kocsink. A differenciálművön is állítottunk, lényegesen kezelhetőbbnek tűnik így az autó. Ez segíthet a terveink megvalósításában.

Madari Imre: Bizakodóak vagyunk. Mi csak jól szeretnénk érezni magunkat, jót akarunk versenyezni és a céldobogó a cél. Elkészült az új váltónk, reméljük most már semmilyen technikai probléma nem hátráltat majd minket.

Gyöngyösi Marcell: Jót szeretnénk autózni és célba akarunk érni, hogy megtudhassuk, hogy a fejlesztésekkel mit tudunk elérni és, hogy hol tartunk az autóval. Csak a szokásos vágyaink vannak a salgótarjáni versennyel kapcsolatban. Ha esetleg kupát is kapunk az sem baj. De ez egyáltalán nem lényeges.

Papp László: Az új motorunk még most sincs készen, ám a régivel is minél gyorsabban akarunk menni és célba szeretnénk érni. A lehetőségekhez mérten a legjobb helyezést elérni. Tényleg csak ennyi a terv. Mindenkit meg akarunk előzni. :-) Csak nem tudjuk, hogy kit tudunk. :-)

Vizelli Károly: Baleset és technikai hibáktól mentesen célba akarunk érni. Ki szeretnénk hozni magunkból és az autóból is a maximumot. A pályák nagyon tetszenek, de a Cered a legszimpatikusabb. A végeredményt meg majd úgyis meglátjuk.

Bodogán Ferenc: Célba érkezés. Megjavítottuk a Miskolcon megsérült karosszériát, nagy munkát végzett a szervizcsapat, jobb és szebb a Ladánk, mint valaha. Mi pedig igyekszünk lelkileg felkészülni a versenyre. Rengeteg a szalagkorlát. Csupán ennyi a problémánk. :-)

Kiss Zsolt: (Szabad szemmel is tökéletesen látszik, hogy rettenetesen álmos.)

Hogyan aludtál?

Fogós kérdés.

Bocs, rosszul kérdeztem. Mikor?

Legutóbb Szerdán éjszaka aludtam. A fiúk pedig még kevesebb időt töltöttek durmolással. Ezek után a terveink, hogy teszteljük a kocsinkat. Célba szeretnénk érni és élvezni szeretnénk a mai és a holnapi napot. Közte pedig este szeretnénk aludni egyet.

Ruszó Krisztián: A tervünk ugyanaz, mint Miskolcon. Dobogón ünnepelni a célba érkezésünket. Nem vagyunk mi sem túl kipihentek, mert a hajnali órákban készültünk el a motor javításával, amivel adódott némi problémánk. Ezt 4 órára sikerült elhárítani. Bejártuk a pályákat, tetszenek, úgyhogy várjuk, hogy sikerül e újra kupákkal gyarapítani a gyűjteményünket.   

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!