Hirdetés
-->
30 március 2016 Szerző 

Magabiztos győzelemmel mutatkozott be a Botka Dávid - Bazsó Attila kettős az A123 Teszt Rallye Sprinten, 

hisz a Mitsubishi Lancerrel versenyző egység két hete az összes gyorsasági szakaszt megnyerte a Licences kategóriában. Az orfűi futam jelentette a főpróbát a Botka Rally Team párosa számára a hétvégi Eger Rallye előtt.

Az idei évben az ORB futamokon Bazsó Attila diktálja majd az itinert Botka Dávid mellett az R4-es Mitsubishiben. A mindig jó kedélyű navigátor pozitívan értékelte az orfűi versenyt.

„Számomra a teszt rali volt az évad első futamaés be kell valljam, már nagyon hiányzott a versenydrukk. Rettenetesen élveztem a hétvégét! Jól szervezett verseny volt, flottul ment minden, mindössze egyszer kellett hosszabban várakoznunk egy baleset miatt, de ez benne van a pakliban, mert mégis ez az első verseny a téli szünet után, ilyenkor talán mindenki bátrabb egy kicsit. Talán mondhatom azt, hogy hamar összeszoktunk, hisz hasonló itinert kell írnom Dávidnak, mint amit használtunk Spicivel, mindössze egy-két változtatást kellett alkalmaznom. Dávid közel annyi információval dolgozik, mint Spici, de a hangsúlyozásra jobban oda kell figyelnem, mert neki kifejezetten fontos, hogy a fék, vagy a tempó jelöléseket erősebben mondjam. Azt gondolom, hogy egész jól felvettem a fordulatot, de Dudu nagy türelemmel van felém és az egy óriási dolog, hogy másodéves navigátorként, egy Európa Bajnok mellett ülhetek!”

Adódik a kérdés, hogy a Botka Rally Team új tagja hova várja magukat a 11. Eger Rallye-n?

„Ha a magyar mezőnyt nézünk, akkor a harmadik-negyedik hely környékére tippelem magunkat.Ha a szlovák párosokkal kiegészült Eger Rallyet nézzük, azt gondolom, hogy az ötödik-hatodik pozíció a realitás, de majd meglátjuk. Az autó szenzációs, a szerelők hihetetlen munkát végeztek, hisz egy nagy felújításon esett át a Mitsubishi, gyakorlatilag egy vadonatúj autóról beszélünk, ezért bízom benne, hogy technikai ördöge messziről elkerül majd minket. Az Eger Rallye az ORB nyitó futama, épp ezért a holtszezon után az átlagosnál mindig jóval több nézőt vonz ez a verseny. Bízom benne, hogy az idei évben is így lesz. A verseny útvonalában nem sok változás történt a tavalyi évhez képest, mindössze egy új szakasz van a programban. Egy orfűi futammal a hátam mögött annyit már most biztosan állíthatok, hogy Dávid nem fog spórolni a gázzal. Az első gyorstól az utolsóig nyomni fogja, ahogy a csövön kifér, mert hatalmas benne a győzni akarás!”

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!