Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://hajoka.hu/index.php/rallye/rallye/item/922-circuit-of-ireland-elozetes) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/www/clients/client1996/web4419/web/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895
-->
30 március 2016 Szerző 

Újabb nehéz kihívás előtt a Ritmus Ase csapata, azon belül is a Várkonyi Szabolcs-Csányi Botond Peugeot 208R2 trió. 

Ugyan tavaly Várkonyi Szabolcs már indult ezen a megmérettetésen, azonban az 5. gyorson kiesett, így nem mondhatni, hogy nagy előnyt jelent ez nekik idén.

Várkonyi Szabolcs: Tavaly, amikor kiestünk, nagyon csalódott voltam, abban azonban biztos voltam, hogy bár az egyik legnehezebb verseny a naptárban, visszatérek. Nagyon kell figyelni, az előző évben egyenes úton estünk ki, valami úgy megdobta az autó hátulját, hogy nekicsapódott egy sziklának, elgörbítve a hátsó hidat és még szerencsésnek mondhattuk magunkat, hogy nem borultunk fel. Az időjárás itt szinte mindig kiszámíthatatlan, erre fel kell készülni, pillanatok alatt változhat a helyzet. Sajnos a tavalyi kiesés miatt nem tudtam igazából megtapasztalni, hogyan lehet átmenni a rengeteg ugratón úgy, hogy gyors legyél, de az autóban se tegyél kárt és ne is ess le az útról, ez az egyik legnehezebb ebben a versenyben. Nem könnyű a pályabejárás sem, jobba kormányos autóból nem mindig ugyanazt látja az ember az útból, ráadásul, ha hirtelen jönnek szembe, ösztönösen jobbra rántod a kormányt, ez az elmúlt évben produkált pár ritka élményt, láttam olyat, aki kénytelen volt egy kertbe bemenni, hogy elkerülje az ütközést. Egy szó, mint száz, nehéz verseny, ráadásul itt már a junior versenyzőkkel kiegészülve 27 R2-es autó nevezett, akik nem az óvatos vezetésükről híresek, nagy részük gyári csapat tagja, szinte bármit ki tudnak cserélni, tehát nem óvatoskodnak. Úgy gondolom, reálisan nézve a pont szerzés, ami cél lehet, ha a top 5-be kerülnénk, az nagy szó lenne, mivel úgy gondolom, a juniorokkal kiegészülve ez a kategória erősebb, mint az abszolút, bár most ott is nagyon sok R5-ös autó lesz. A héten még csinálunk egy nagyobb tesztet itthon, aztán 3.-án indul is a csapat.

 

Támogatóink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Vasút-Komplet, Droidx, ZFW Hortiservice, Airvent, Di-fer, Carwax,Villumen, Sütödetech Kft., Excellent Kft.

 

Fotók: Makai Gergely - Dudás Endre

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!