Hirdetés
-->
15 január 2016 Szerző 

Január 16. és 17.-e között rendezik Kovásznán a Winter Rally-t, ahol az MR Racing két párosa, Kovács Antal és Istovics Gergő, valamint Borbás Szabolcs és Csáki Richárd is rajthoz áll.

 

A romániai futam két versenynapján 10 szakaszt és összesen 128,8 gyorsasági km-t kell teljesítenie a résztvevőknek. Az MR Racing versenyzői számára nem a győzelem, hanem a tapasztalatszerzés és a kilométergyűjtés a cél a Kovászna Rally-n.

 

Minden percet, amit a Kovács Antal - Istovics Gergő kettős az R5-ös Fiestában tölt, az a fejlődésüket szolgálja és minél többet mennek a Forddal, annál felkészültebben tudnak majd nekivágni az ORB küzdelmeinek március végén.

 

Már Szilveszter Rallye tájékán azt tervezgettük, hogy 2016-ban minél előbb autóba tudjunk ülni. Kapva kaptunk ezen az alkalmon, mert igaz, hogy a Kovászna Rally nem számít semmilyen bajnokságba, de egy nagyon komoly verseny. 130 gyorsasági kilométert fogunk menni, ultra nehéz pályákon, reményeink szerint 30-40 cm-es hóban. Ilyen körülmények között nem versenyeztünk még, ez a futam egy „mini Svéd Rallye” lesz. Az eredmény tekintetében vérmes reményeink nincsenek, hisz rajthoz áll Marco Tempestini, Hideg Krisztián, Szabó Gergő, tehát lesznek komoly ellenfelek. Mi egy normális, nyugodt autózással célba akarunk érni és élvezni akarjuk a verseny minden percét. Az abroncsaink megvannak, felkészítettük a vékony nagyszöges gumikkal és izgatottan várjuk, hogy milyen lesz ez a túra, idáig csak jót hallottunk róla, most megtapasztaljuk élőben is.”

 

Akár csak Istovics Gergő, úgy Borbás Szabolcs is izgatottan várja már a Kovászna Rally-t.

 

 „Kovács Antival beszélgettem pár hete, hogy milyen jó lehet hatalmas hóban, igazi havas pályákon autózni, hisz sem ő, sem én nem versenyeztünk még ilyen körülmények között, aztán Anti bedobta ezt a kovásznai lehetőséget, én pedig nem gondolkoztam rajta sokat, szinte azonnal leadtam a nevezésünket. Az is a Winter Rally mellett szólt, hogy a Citroent nem kellett év végén darabokra szedni, mert teljesen felújítva került hozzánk, nincs vele jelen pillanatban teendőnk, ezért azt gondoltuk, hogy elmegyünk és autózunk egy jót.
A navigátorom, Csáki Richárd két éve már ment ezen a versenyen Maricsek Mikivel és állítja, hogy élete legjobb versenye volt a Kovászna Rally, csak jókat tud róla mondani, úgyhogy én is nagyon várom már a futamot. Azt az információt kaptuk a rendezőtől, hogy odakint esik és szombat - vasárnap még 40 cm friss hó várható. A kategóriánkban nem leszünk sokan, azt hiszem 3 vagy 4 elsőkerekes autó adta le a nevezését, de ez nem is lényeges számunkra, mert nincs tapasztalatom a szöges gumikkal és csak az első gyorsasági után fog kiderülni, hogy az autó hogy viselkedik a havas - jeges körülmények között. Eredménykényszer nincs, kilométert akarunk gyűjteni és csak jól akarjuk érezni magunkat az autóban!”

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!