-->
05 január 2016 Szerző 

Maricsek Racing team a Szilveszter Rally-n.

 

A Sebestyén - Istovics kettős az abszolút 17., míg a Maricsek - Csáki duó a 22. helyen zárta a szezon utolsó futamát, míg az Ifj. Cseh - Németh és a Vincze - Szedő párosok már a verseny korai szakaszában búcsúztak technikai problémák miatt.

 

 Ahogy Sebestyén Roland fogalmazott, túlteljesítették a tervet a Szilveszter Rallye-n. A szolnoki pilóta egy tétnélküli örömautózásra készült az óévbúcsúztatón, ehhez képest az abszolút 17. helyen végzett az ORB szintű mezőnyben alkalmi navigátorával, Istovics Gergővel.

 

„Elsősorban azt emelném ki, hogy Gergő rutinja nagyon sokat segített ennek a feladatnak a megoldásában. Azt gondolom, hogy az a 17. hely egy jó eredmény, jobb, mint amit vártam. A terv az volt, hogy jól érezzük magunkat, de természetesen nagyon örülünk a helyezésünknek. Összeszedtünk egy defektet, de még ezzel együtt is nagyon elégedett vagyok. Az biztos, hogy 2016-ban nem fogok teljes bajnoki szezont futni, mert az idei évben rájöttem arra, hogy az ORB-ben versenyezni egy egész embert kívánó feladat.  Minden tiszteletem azoké a versenyzőké, akik minden szabadidejüket arra áldozzák, hogy a lehető legjobban teljesítsenek a bajnokság különböző futamain. Nekem ennyi időm sajnos nincs, viszont a rali szeretete megmarad, azt nem lehet kitörölni, ezért teljesen nem fogok eltávolodni a tőle az biztos. Hogyha egyéb dolgaim engedik, akkor rajthoz fogok állni egy-két futamon, de abszolút, mint hobbisat, mindenféle eredménykényszer nélkül.”

 

Maricsek Miklós és Csáki Richárd az első esti szakaszon még nem találta a megfelelő ritmust az R4-es Mitsubishiben, majd másnap az első körben a jobb hátsó féltengely is eltört a Lancerben, ami tovább nehezítette a váci páros dolgát.

 

„ Leértünk a harmadig gyorsról és a srácok a szervizben pik-pak megcsinálták az autót, onnantól pedig minden rendben volt. A szűk, padkás részeknél nem találtam minden esetben a ritmust, olyan érzésem volt, mintha el kellene mennem szlalom versenyekre kicsit gyakorolni. Ezt leszámítva teljesen meg voltam elégedve az R4-es Lancerrel, nagyon tetszik az autó, kicsit bele is szerettem. Hogyha nincs a féltengelytörés, akkor még az éjszakai gyorson való lassú menetellel is a 10-12. hely környékén végeztünk volna abszolútban, így viszont 22.-ek lettünk, de egy műszaki hiba mindig közbejöhet, ez benne van a pakliban. A negyedik szakasztól kezdve gyorsan és lendületesen tudtunk autózni, onnantól minden klappolt. Összességében tetszett a verseny, én nagyon élveztem és itt meg is ragadom az alkalmat, hogy megköszönjem a csapatnak azt az odaadó munkát, amit a Szilveszter Rallye-n és az egész évben végeztek!”

 

Cseh Vilmos és Németh Gergely a tavalyi ezüstérem után okkal bízott a jó szereplésben a Hungaroringen, de akár csak a Mikulás Rallye-n, úgy ezúttal is megmakacsolta magát a srácok N csoportos Mitsubishije.

 

„Rettenetesen el vagyok keseredve, hogy zsinórban második alkalommal voltunk kénytelenek feladni egy versenyt mindjárt a legelején, ráadásul önhibákon kívül. Azért is vagyok nagyon csalódott, mert ez a nyelestengely, ami eltörött a váltóban, egy kétversenyes alkatrész és ennél sokkal többet ki kellene bírnia. Értetlenül állunk a dolog előtt és nagyon sajnáljuk, mert ugyanúgy, mint tavaly az abszolút negyedik helyen zártuk az esti gyorsot és még a különbségek is másodpercre pontosan úgy alakultak, mint a tavalyi évben. A legbosszantóbb az az egészben, hogy megint csak nem tudtunk megmérkőzni a többiekkel. Bízom benne, hogy jövőre elpártol mellőlünk ez a kisördög és sikeresebbek tudunk lenni.”

 

Vincze Márton és Szedő Csaba is nagy reményekkel vágott neki a 14. Szilveszter Rallye-nak és az első szakasz után vezették is az Amatőr kategóriát, de az esti gyors utolsó kanyarjában meghibásodott a Mitsubishi váltókihajtása, így a széchényi pilóta és navigátora kénytelen volt ideje korán feladni a hungaroringi futamot.

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!