-->
27 november 2015 Szerző 

Botka Rally Team
6. Rally Show Santa Domenica
2015.11.27. Sveta Nedelja, HorvátországA korábbi hírekből már kiderült, egy másik autóval folytatja a versenyzést az ERC2 Európa-bajnok párosa, a Botka Dávid - Szeles Péter duó. A Mitsubishi Lancert egy Citroën DS3 R5 versenyautóra váltotta a Botka Rally Team párosa és november utolsó hétvégéjén már versenyeznek is az új szerzeménnyel.

„Az előzetes terveinkben az szerepelt, hogy a Mikulás Rallye-n próbáljuk ki az R5-ös autónkkal. A Santa Domenica Rally Show rendezője írt nekünk és segítőkész volt mindenben, így ezen a hétvégén, a horvát futamon tesztelünk a Mikulás Rallye-ra.
Bízom benne, hogy ez alatt a harminc kilométer alatt be tudjuk lakni majd a versenyautónkat.”

Ez már a hatodik Santa Domenica Rally Show. A Budapesttől 360 kilométerre található horvátországi Sveta Nedelja település ad otthont a versenynek. A szezon után megrendezett futam népszerű a horvát és a magyar versenyzők körében. Idén 107 páros vág neki a viadalnak, a magyar élmezőnyből is lesznek páran.
„Még sosem voltunk ezen a futamon, de hát idén majdnem az egész szezonunk így telt… :)
Szombaton lesz a pályabejárás és a gépátvétel, este ünnepélyes rajtceremónia. Vasárnap igazából egy 6 kilométeres szakasz lesz, amit háromszor az egyik, kétszer a másik irányban kell teljesítenünk.”Két hete érkezett haza a Citroën DS3 R5 versenyautó a Botka Rally Team műhelyébe.
„Szétszedtük az autót. Az apró hibáit kijavítottuk, kicseréltünk pár GL szemet. Elég sok célszerszám kell az autóhoz, ezeket próbáltuk beszerezni. Nagyobb hibát nem találtunk rajta, láthatóan minden túl van méretezve rajta sok minden, hogy bírja a terhelést.
Az már látszik, könnyen szerelhető az autó, de ez elvárható is, hiszen a Mitsubishihez képest ez egy izzig-vérig versenyautó… A versenyen biztos sokszor kell majd nyomban autóznunk, köszönhetően a nagyszámú nevezőnek, de az autónk futóművében nagyon bízok, ki kell bírnia.”


A verseny előtti hivatalos tesztre nem ért ki a csapat, az autó matricázása a vártnál több időt vett igénybe.
„Az a cél, hogy menjünk az autóval, hiszen még egy métert nem mentünk vele. Megpróbálok gyorsan menni, ügyelve arra, hogy ne csináljunk benne kárt. Nagyon szeretném a magyar közönségnek is megmutatni az autót, ahogy ígértük, ott leszünk a Mikulás Rallye-n!”

A verseny hivatalos honlapja: http://www.akk-svetanedelja.com/

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!