Hirdetés
-->
29 október 2015 Szerző 

Botka Rally Team

53° Rallye International du Valais
2015.10.28. Martigny - Sion, Svájc


 
A European Rally Championship az utolsó állomásához, az 53. Rallye du Valais-hez érkezett. Kajetan Kajetanowicz már az előző futamon megszerezte az abszolút bajnoki címet, de az ERC2 kategóriában még fej-fej mellett küzd a Botka Rally Team párosa a cseh Vojtech Stajf vezette legénységgel. Botka Dávid és Szeles Péter 7 pontos előnnyel indul neki a három napos küzdelemnek.

A völgyek versenyének nevezett aszfaltos futamon szerda este már túl vannak a pályabejáráson, az adminisztratív, valamint a technikai átvételeken, és a Sion központjában megrendezett rajtceremónián az ERC idei utolsó állomásának indulói.

A pályabejáráson tíz különböző gyorsasági szakaszt kellett feldolgoznia a mezőnynek, így a Mitsubishi Lancer Evo IX-es versenyautóval induló magyar párosnak is.
’ Most először indulunk ezen a futamon, de jól sikerült a pályabejárás, úgy érzem minden gyorsasági szakaszt sikerült jól felírnunk.’ - mondta a verseny előtt Botka Dávid -’ Nehéz verseny lesz, az biztos! A pályák önmagukban is nehezek, a jó minőségű széles utaktól kezdve a nagyon szűk, murvás részekig minden megtalálható ezen a svájci versenyen. Van, ahol 200 méteres szakadék fölött kell autóznunk, de van olyan rész, ahol a panoráma bármelyik festőt megihletné…’

A verseny programjában – a nevéhez méltón – nagyon sok olyan szakasz található, ahol nagy szintkülönbséget kell leküzdeniük a versenyzőknek és autóiknak.
Van például egy 35 kilométeres szakasz, ahol 8-10 kilométert murván megyünk felfelé, majd 20 kilométert kell lefelé jönnünk a hegyről. A fékek biztosan el fognak melegedni, a tempós autózáson kívül erre is kell majd figyelni. Különben nagyon élvezetesek a pályák a sok visszafordító miatt is. Egy kis izgalmat hozhat még, hogy ma (szerda) délután elkezdett esni az eső. Ha a versenyen nem is fog már esni, az árnyékos részeken a folyamatosan változó tapadásra is figyelnünk kell majd!

Botka Dávidék az utolsó három futamból kettőt megnyertek. A bajnokság értékelésének rendszere szerint a szezon legeredményesebb hét futamának pontszáma számít bele az év végi értékelésbe. A magyar páros előnye 7 pont. A rajtceremónián is felhívták a nézők figyelmét a rendezők, hogy hatalmas csata várható a hétvégén a két rivális között az ERC2 bajnoki címéért…
’Van egy kis lélektani előnyünk, hiszen minket kell üldöznie a cseh párosnak… Az ellenfelünknek mindenképp előttünk kell végeznie, hogy ők lehessenek a bajnokok. - nyilatkozta a pilóta.
Aki ismer minket, az tudja, hogy ezt a versenyt is meg szeretnénk nyerni és nem a pontokat számolgatva akarunk versenyezni. Úgy ér valamit egy bajnoki cím, ha végig versenyezve, küzdve hódítja el az ember’

Csütörtökön a délelőtti free practice és a kvalifikáció után délután 3 gyorsasági szakasz található a Rallye du Valais programjában.
Aki élőben szeretné követni az verseny állását, az ERC hivatalos honlapján tudja nyomon követni: http://www.fiaerc.com/live-timing/
A Botka Rally Team facebook oldalán a csapatról találhatóak friss információk, képek!

fotó: www.duen.hu

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!