Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://hajoka.hu/index.php/rallye/rallye/item/620-kuzdelmek-helyett-oromautozas) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/www/clients/client1996/web4419/web/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895
-->
26 augusztus 2015 Szerző 

Technikai hiba nélkül tudta végre teljesíteni az Országos Rally Bajnokság esedékes fordulóját a Lángi Attila-Veres Gábor alakulat.

 

DYNAMIC RALLY TEAM – 41. Kassa Rally, 2015. augusztus 14-16.

Lángi Attila – Veres Gábor, BMW Z4 M Coupe

 

Technikai hiba nélkül tudta végre teljesíteni az Országos Rally Bajnokság esedékes fordulóját a Lángi Attila-Veres Gábor alakulat. A Dynamic Rally Team párosának BMW Z4 M Coupeja rendeltetésszerűen tette a dolgát a 41. Kassa Rallyn, s a P14 kategória 2. pozícióját szerezte meg versenyzőinek. Az eredmény azonban lehetett volna jobb is, ha az apróbb szerencsétlenségek elkerülik a párost. Lángiék azonban így sem szomorkodnak: egy élvezetes örömautózásra váltottak át a magyar-szlovák bajnokin, s már most nagy tervekkel készülnek az októberi szezonzáróra.

 

Lángi Attila: A BMW-vel végre semmi gondunk nem akadt Kassán, úgy tette a dolgát, ahogy azt kell. Igaz, ezzel a technikai felkészültséggel sehogy sem tudtuk volna megverni a két nagy riválisunkat, Rafael Tamást és Tőzsér Áront, de jóval közelebb is autózhattunk volna hozzájuk. Fejben azonban nem voltunk teljesen összeszedettek, és ez azért meg is látszott az időeredményeinken.

Izgalmakban bőven volt részünk ezen az ORB fordulón is. Rögtön az első gyorsasági szakaszon – ami általában az itiner pontosításáról szól nálunk – probléma merült fel az átbeszélőnkkel – akárcsak tavaly. Én kristálytisztán hallottam, mit diktált Gábor, ő viszont nem kapta meg a visszajelzéseimet, így több pontosítás is kimaradt, valamint ordítanom is kellett a kocsiban, ami nagyon nem volt egy kellemes érzés menet közben. Emiatt szét is estem, és nagyon rosszul mentünk. A második szakaszt még ilyen körülmények között kellett teljesítenünk, majd a szervizben megoldást találtunk a hibára.

A második kör előtt úgy gondoltunk, hogy teszünk egy próbát. A szerviz ideje alatt a Hankooknál megtaláltuk álmaink gumiját: ezt az EB-n szoktak használni, és mivel elég nagy hátrányban voltunk addigra, úgy döntöttünk, leteszteljük. Mentünk, mendegéltünk, néhány alkalommal defektet is szereztünk, de ennek ellenére igyekeztünk minél jobban a nézők szórakoztatására autózni.

Az éles versenyzésből – mely a P14 kategória bajnoki címéért zajlott – végül egy örömautózás lett. Én ezt egyáltalán nem bánom, hiszen nagyon jól éreztem magamat a versenyen. Az egyetlen dolog, amit sajnálok, hogy Áronék kiestek, és így nem tudott a tetőfokára hágni az a küzdelem, amit Rafi ellen vívtak. Rafi tehát okosan, az előnyét beosztva nyerte meg a kategóriánk értékelését a 41. Kassa Rallyn, mi pedig egy élményautózás után is megszereztük a 2. pozíciót mögötte.

Veres Gábor:Az elmúlt hétvégén Rafi és Tőzsér Áron is rendkívül gyorsan teljesítette a pályákat. Hiába nem volt semmi technikai gondunk, sajnos nem tudtunk hozzájuk hasonló időket autózni. Úgy érzem, rosszul írtuk fel az itinert, és a diktálás során én is többször hibáztam, aminek az lett a következménye, hogy nagy hátrányba kerültünk a többiekhez képest. Kalandokban így is bőven volt részünk: többek között elromlott a sisakom átbeszélő része, majdnem szembe jött velünk egy szlovák versenytárs az egyik visszafordítóban, valamint egy nászmenetet is felengedtek a pályára. Utóbbi eset miatt több mint 1 órás csúszásba került az egész program, így az első nap végét már szürkületben kellett teljesítenünk, ami nem tartozik Attila kedvencei közé.

 

Vasárnap már sokkal jobb hangulatban és tempóban autóztunk. Miután Áron eldobta a BMW-jét, Rafinak nem igazán kellett sietnie, körülbelül 1 perc 20 másodperces előnye volt hozzánk képest. Tét nélkül, gondtalanul teljesítettük a maradék szakaszokat, amik közül az utolsó előttit illetve a Power Stage-t meg is nyertük. Ha igaz az, hogy utóbbiért kapunk még plusz pontot – azért kérdéses, mert az utolsó szakaszra már csak ketten maradtunk a kategóriánkban –, akkor talán még beleszólhatunk a bajnokság állásába. Ehhez viszont nagyon sok tényezőnek kellene összejönnie, amire őszintén szólva, nincs túl sok esély. A Mecsek Rallyn pont ezért inkább arra kell majd törekednünk, hogy gyorsan, de komolyabb kockázat nélkül érjünk célba.

A szezonzáróig azonban még van másfél hónapunk. Ez idő alatt maximálisan fel kellene készíteni a Z4-t, és nekünk is ki kellene kicsit pihennünk magunkat. Az igazi siker az lenne, ha a pécsi futamon, a pályán meg tudnánk verni Rafit. Ez talán még nagyobb öröm és siker lenne számunkra, mintha a bajnoki címet hódítanánk el.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Montus Futómű Szerviz,Blue16 gépjárművédelmi rendszer, KSPEED Motorsport, Janódob Kft., M Power Kft., nonstopgumiszerviz.hu, Opera Garden Hotel & Apartments, IXON and SOUL – Egyszerűen Autóüveg, www.gearbox.hu, S&T Consulting Hungary Kft., Sztárpadló Kft. – DIEGO Újpalota, PIN-CAR Kft. – Minőségi Autófényezés

- Horváth Judit -

 

Fotók: Dudás Endre   www.duen.hu

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!