Hirdetés
-->
25 augusztus 2015 Szerző 


A csehországi ERC futamra készül Botka Dávid és csapata.

 

 

Botka Rally Team

45. Barum Czech Rally Zlín
2015.08.25. Zlín, Cseh KöztársaságAugusztus utolsó hétvégéjén a Zlín központú 45. Barum Czech Rally várja a mezőnyt szűk, technikás pályáival és 230 gyorsasági kilométerével. A murvás észt futam újabb kihívások várnak a felfrissült és megújult gárdára.

’ Az ERC2 Bajnokságnak abba a szakaszába léptünk, ahol már nem csak az a cél, hogy tisztességesen helyt álljunk, hanem szeretnénk a lehető legtöbb pontot elhozni a kategóriánkban, hogy versenyben maradhassunk a bajnoki címért.’ - nyilatkozott eltökélten Botka Dávid.
’ Nehéz dolgunk lesz, hiszen a bajnoki tabellán előttünk lévő cseh párosnak ez a futam a hazai versenye, de ha kellőképpen fel tudunk készülni a futamra, - márpedig mindent megteszünk, hogy így legyen, - akkor van reális esélyünk, hogy nyerjünk a kategóriánkban.’

A murvás futamok után, az aszfaltos verseny előtt a Mitsubishi Lancer Evo IX teljes felújításon esett át és egy teszten is kipróbálta már a versenyautót a pilóta:
’Az autónk sokkal jobb, mint volt. Más benzinre váltottunk és ettől erősebb lett az autónk. Jobb adatokat tudtunk kihozni belőle, mint a korábban használtból. Gumit is mást használunk majd, mint eddig: PIRELLI gumikkal fogunk versenyezni.’

 Nem csak az autó, de a csapat is megújult!
’ Mihalik Pétert helyettesíti Szeles Péter! Petivel mentem már korábban egy futamot, tetszett, ahogy navigál. Nagyon ambiciózus, feldobja a csapatot a lelkesedése. Sok belső felvételt néztünk és nagyon készülünk!’ - beszélt a változásokról a pilóta.
’Új a csapatfőnökünk is, Földesi Csaba koordinálja a versennyel kapcsolatos feladatokat.
Bízom benne, hogy ez a sok váltás meghozza a gyümölcsét és még eredményesebbek leszünk, mint eddig voltunk.’

Szeles Péter szintén Mitsubishiben navigált eddig a magyar bajnoki futamokon:
’ Nehéz verseny vár ránk, sok dobálós, szűk szakasz.’ - mondta lelkesen a fiatal navigátor - ’Földesi Csaba sokat segít, hisz gyakorlott navigátor. Nagy kihívás a számomra ez az egész és nagyon várom már a futamot,.

A Botka-Szeles páros két nap pályabejárás után péntek reggel kezdi élesben a cseh futamot a kvalifikációs szakasszal, hogy azután este a híres városi SuperSpeciállal elkezdődhessen a patinás verseny.

45.Barum Czech Rally Zlín hivatalos honlapja: http://www.czechrally.com/en/
A csapat legfrissebb információi a facebook oldalunkon található! 

fotó: www.duen.hu

 

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!