-->
31 július 2015 Szerző 

A hétvégén a Baranya Kupával folytatódnak a Rallye2 Bajnokság küzdelmei. A Komló központú futamon Gyarmati Ariel és Kocsis György mellett az MR Racing négy párossal képviselteti magát az M csoportban.

 
A legutóbbi veszprémi futamot féltengelytörés miatt ideje korán fel kellett adnia a Gyarmati Ariel - Kocsis György kettősnek. A siófoki duó a bajnokságban így visszacsúszott a második helyre. A Baranya Kupán ezért mindenképp győznie kell a Mitsubishis párosnak, ha életben akarják tartani a bajnoki reményeiket.
 
„Természetesen nyerni megyünk a Baranya Kupára, mint minden versenyre. Való igaz, hogy sokat mentem már Mecsek Rallyekon és Baranya Kupákon is, tehát azt mondhatom, hogy a pályákat jól ismerem és szeretem is. Elég tempós és technikás szakaszok vannak a Mecsekben, relatív jó aszfalt minőséggel. Nyerni szeretnénk, ezért tüzetesen átnéztük a Mitsubishi hajtásláncát és bár kapott egy revíziót a Veszprém Rallye előtt, minden erőnkkel azon voltunk, hogy kizárjuk egy újabb műszaki hiba lehetőségét. Most azt mondhatom, hogy szeretnénk egy szép és élvezetes autózással az első helyen végezni. Ha győzünk és Domonkos Laci  beér mögöttünk a második helyen, akkor még mindig ő vezeti majd a bajnokságot. Ahhoz, hogy megelőzzük még egy versenyre szükségünk lesz és mindent meg kell nyernünk: magát a futamot és a power stage-t is. Elég nagy a feladat, semmilyen hiba nem jöhet közbe.”
 
A Baranya Kupán ugyan nem szerezhet bajnoki pontokat, de megfelelően felkészülhet az ORB következő fordulójára, a Kassa Rally-ra a Kovács Antal - Istovics Gergő kettős. Ahogy a kaposvári páros navigátor tagja fogalmazott, felfokozott hangulatban várják a nekik szinte hazai futamot.
 
„ Szeretjük a mecseki pályákat, mindegyiket betéve ismerjük. Minden irányba mentünk már rajtuk, viszont az elmúlt években valamiért nem voltunk versenyképesek Pécs illetve Komló környékén. Ezen a tendencián szeretnénk változtatni az előttünk álló hétvégén, a Kassa Rallyra való felkészülés egyik fontos állomása lesz a Baranya Kupa. Elég komoly mezőny gyűlt össze, sok az ORB-s induló, de azt gondolom, hogy valahol az első öt hely valamelyikén kellene végeznünk. Megint adott egy feladat: murván már megvan az a tempó, amit elvárhattunk magunktól három verseny után, aszfalton viszont mindenképp fejlődnünk kell! A legfontosabb cél az, hogy kipróbáljunk különböző gumi típusokat és ismét összeszokjunk az autóval aszfalton. Bízunk benne, hogy egy problémamentes versenyt tudunk majd futni és jó szájízzel szállunk majd ki az autóból. Az eredményen kifejezetten nincs hangsúly, de ahogy mondtam is, az első ötbe várom magunkat a verseny végén. Markó Tibi rendezvényeit nagyon szeretjük, ő mindig hozzá teszi azt a pici pluszt, amitől azt érezzük, hogy a versenyzőkért van ez az egész és nem fordítva!” 
 
Farnadi Ágnes egy kisebb műtéten esett át a Baranya Kupa előtt ezért a komlói futamon Csáki Richárd diktálja majd az itinert Osváth Péter mellett az N csoportos Mitsubishi Lancerben.
„Megnyugtathatok mindenkit, Ági jól van, mindössze három hetet kell kihagynia, Kassán már ismét ő ül majd a jobb1-ben! Azért indulok a Baranya Kupán, mert véget ért a bajnokság murvás szakasza és a Kassa Rally előtt élesben rázódhatok vissza az aszfaltra. Ez az évem nagyon pocsék, úgyhogy egy kicsit hitevesztett lettem. Valahol bízom benne, hogy visszajön az a jó érzés, amit a ralizás ad és ami, kicsit elveszett a sok kudarc miatt, de hogy ez most ezen a versenyen lesz-e, azt nem tudom. Remélem, hogy a Baranya Kupa végén azt tudom majd mondani, hogy jól éreztem magam, jó volt minden és úgy alakultak a dolgok, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Elég kis esélyt látok erre, hogy összejöjjön, de majd meglátjuk.”
 
Maricsek Miklós az idén először vezeti majd aszfalton az EVO IX-es Mitsubishi Lancert. A kaposvári versenyző a Csáki Richárd helyére az utolsó pillanatban beugró Holecz Krisztiánnal vág neki a Baranya Kupának. 
 
„Miki két nappal a verseny előtt hívott fel, hogy lenne-e kedvem beülni navigálni neki, mert csak akkor derült ki, hogy Richárd Osváth Petivel fog menni Komlón. Természetesen igent mondtam!”
 
 Kezdte a Baranya Kupa előtti események taglalását az alkalmi navigátor. 
 
„A nyárásvölgyi és az árpádtetői gyorsasági szakaszt is nagyon várjuk, de úgy gondolom, hogy egyik sem fog újdonságot jelenteni. Miki egyik nagy előnye, hogy konstans teljesítményt tud nyújtani. Nem fogjuk feszegetni a határokat, de igyekszünk majd gyorsan autózni és ezt szerintem meg is fogjuk tudni valósítani. Ő egy nagyon pontos versenyző, és teljesen mindegy, hogy ilyen autó volánja mögött ül, tud hozni egy konstans, megbízható teljesítményt. Jó társaság jött össze az M csoportban, oldott lesz a hangulat, hiszen Kondella Péterékkel és Amrein Lackóékkal is jóban vagyunk, olyan lesz, mintha egy nagy baráti társasággal versenyeznénk. Már csak ezért is nagyon várom a hétvégi versenyt.”
 
Az MR Racing kontingense a pécsi Amrei László - Kovács Szabolcs kettőssel lesz teljes a hétvégi Baranya Kupán.
 
 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!