-->
17 július 2015 Szerző 

Nagyon jó teszt volt a veszprémi futam

Botka Rally Team

auto24 Rally Estonia 2015
2015.07.17-19. Tartu, Észtország

 

A hazai murvás ORB futam után hétfőn hajnalban indult a Botka Rally Team párosa a soron következő ERC futamuk, a Rally Estonia helyszínére. A 22. Veszprém Rallye-n Szenner Zsolt navigált Botka Dávidnak, míg a csapat navigátora, Mihalik Péter szokásához és ígéretéhez híven most is Lovász Palinak diktálta az itinert. A páros a verseny után a pályabejáró autóval 1800 kilométert autózott, hogy aztán a szerdai és a csütörtöki napon az észt pályabejáráson feldolgozza a 9 különböző gyorsasági szakaszt.

’Nagyon jó teszt volt a veszprémi futam. Igaz, hogy az észt pályák jellege más, mint a lőtéri szakaszoknak, de azokat a gumikat próbáltam, amikkel majd az ERC futamon fogok menni.’ – mondta Botka Dudu.

Veszprémben a csapat slick gumikkal állt be a szombat esti parc fermébe, amiért másnap, az utolsó előtti szakasz után fél perc büntetést kapott. A pilóta úgy érezte, hogy a hibához képest túlzó volt a büntetés, amivel az abszolút negyedik helyen álló párost sújtották, így az utolsó gyorsaságin már nem álltak rajthoz, idő előtt összepakoltak.

’Az esti parc fermébe négy slick gumin tettük be a versenyautót, hogy másnapra felgumizhassuk a felnijeinket. 50 métert ment az autó a szervizből a parc fermébe, majd reggel ugyanennyit vissza. Úgy érzem, ez a hiba semmiképp sem befolyásolta a verseny állását. Reggel nem kaptunk büntetést, azt gondoltuk, majd a verseny végén pénzbírsággal büntetnek, de az utolsó szakasz előtt közölték, hogy 30 másodpercet kapunk. Nem éreztük, hogy ez ilyen súlyos vétség lett volna, így nem is fejeztük be a futamot.’Észtországban másfél nap alatt kellett feldolgozni a pályákat.
A páros elfáradt, de mégis mosolyogva meséltek a gyorsasági szakaszokról:
’Eszméletlen gyorsak ezek az észt pályák! Sima egyes, kettes erősségű kanyarok vannak és kétszáz feletti tempóval autózunk! Remélem, hamar ráérzünk a gyorsasági szakaszokra ritmusára és nagyon várom már, hogy mehessünk versenytempóban, mert világ életemben ilyen pályákra vágytam, ahol ilyen gyorsan lehet menni.’

Nyolcan vannak a kategóriában Botka Dávidék. Az ellenfelek mindannyian helyi versenyzők, akik jól ismerik ezeket a pályákat, ezeket a viszonyokat.
’Kemény csata lesz, de az nem baj, hogy ilyen sokan vagyunk. Úgy elmenni versenyezni, hogy nincs ellenfél, annak nem sok értelme van. Küzdeni fogunk a pontokért. Minél több pontot szeretnénk hazavinni, hogy az éves bajnokságban vezető kategóriatársunkat minél jobban megközelítsük.’

A verseny hivatalos programja péntek délelőtt a kvalifikációval kezdődik.
Hivatalos honlap : http://rallyestonia.com

Képek: www.duen.hu

 

Impresszum

A www.hajoka.hu INTERNET-es SAJTÓTERMÉK - Regisztráció: 2020.04.30.  - Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós Attila E.V.
Elérhetőségek: Postai levélcím: 3735, Alsótelekes, Béke utca 18. - E-mail: hajoka@hajoka.hu - Telefon: +36/30/563-3153
A hírek, cikkek, interjúk, sajtóanyagok, fotók, és videók termékmegjelölést tartalmaznak.
A képek szerzői jog alatt állnak!