-->
15 július 2015 Szerző 

Lángi Attila – Gecs Máté, BMW Z4 M Coupe

 

 

DYNAMIC RALLY TEAM – 22. Veszprém Rallye, 2015. július 10-12.

 

Veszprémben is bőven volt része kalandokban Lángi Attilának. A Dynamic Rally Team pilótáját üldöző pechsorozatba most alkalmi navigátora, Gecs Máté is belekóstolhatott. A defektek, féltengely- és lengőkartörések ellenére a duó célba tudta kormányozni a BMW Z4 M Coupet a 22. Veszprém Rallyen, a P14 kategória 3. pozíciójába, ami értékes pontokat jelent Lángi számára a folytatáshoz.

Lángi Attila: Változatos, kalandokban gazdag hétvégénk volt Veszprémben. Minden a pályabejárással kezdődött… Úgy tűnik, nem csak a Z4, de a tréning autónak sem volt túl sok kedve a murván szerepelni. Az edzés során levertük az olajteknőjét, és akkor azt mondtam, hogy ő onnantól nem akar velünk továbbautózni. Szereztünk a helyszínen egy bérautót, és azzal folytattuk a pályák feldolgozását – természetesen a Nissan Micrat csak azután hoztuk el, hogy beismerő vallomást tettünk arról, mire is fogjuk használni. A második napra a szerviz megcsinálta a tréningautónkat, azonban a nap végére újabb probléma adódott vele: beszereztünk egy jobb hátsó defektet, amit még kicserélni sem tudtunk, mert az emelőnk nem volt működőképes.

A korai pechszéria ellenére felszívtuk magunkat szombat délutánra, és nagy lendülettel felsorakoztunk a rajtvonalhoz. Az első gyorsasági első balos kanyarjában sikerült befarolnunk az árokba, aminek következtében eltörött a féltengelyünk. Nem számítottunk rá, hogy ez az alkatrész ilyen hamar feladja majd a harcot, így tartalékkal sem készültünk belőle. A menetlevelet így leadtuk, s bíztunk benne, hogy a csapat Pestet megjárva megoldást tud majd nyújtani a problémánkra, s másnap folytathatjuk a küzdelmeket a szuperrally keretein belül.

Így is lett! A szervizcsapat áldozatos munkájának hála vasárnap ismét csatasorba jelentkeztünk. Az izgalmakat tovább fokozta az a tény, hogy a legnagyobb ellenfeleink, Rafiék ugyancsak kiestek a futam elején, de ők is rendbe tudták tenni úgy a BMW-jüket, hogy szuperrallyzhattak. Másnap már próbáltunk minél jobban a nézők kedvére tenni, de közben mégis szem előtt tartva azt, hogy fontos számunkra a célba érés a bajnoki pontok miatt. Mentünk, mendegéltünk, mikor a 6. gyors végén eltörött a jobb hátsó lengőkar a Z4-ben. Ekkor kezdtünk el aggódni azon, hogy nem fogunk végigérni a versenyen. Kiszakadt kerékkel teljesítettük az utolsó két szakaszt, visszafogott tempóban. Lényeg a lényeg: átgurultunk a célvonalon, a P14-es kategória 3. helyezettjeként, ami egyben értékes pontokat is jelentett számunkra.

Az eredményességünk mellett a szórakozás is megvolt, remek volt a hangulat a kocsiban. Úgy vettem észre, Máté nagyon élvezte a menetelést, és jól is teljesítette a feladatait: tartotta bennem a lelket, amikor kellett, de el is engedte a gyeplőt, amikor lehetőség volt rá. Profi módon oldotta meg ezt a projektet, ez úton is köszönöm neki, hogy a rendelkezésemre állt ezen a megmérettetésen!

Gecs Máté:Igazi kihívás volt számomra a Veszprém Rallye, hiszen murván most debütáltam, valamint Attilával is ez volt az első közös versenyünk. A közös munkánk az elejétől fogva kalandos volt. A pályabejáráson kezdődött minden, amikor a tréningautó egyszer csak megadta magát, majd egy bérautóval kellett folytatnunk a szakaszok felírását. Számomra már akkor nagyon élvezetes volt a menetelés, és szerencsére gond nélkül sikerült is átállnom arra a módszerre, amit Attila követ az itiner készítésekor. A közös hangot is hamar megtaláltuk, így aggodalom nélkül vágtunk neki az éles küzdelmeknek.

Mivel a BMW elsősorban aszfaltra való, és nem murvára, ezért most is előjött rajta egy-két dolog, ami azt mutatta, hogy nem szívesen nyeli az út porát. Először a féltengely törött el, ami miatt csak szuperrallyval folytathattuk a versenyt vasárnap, majd pedig a jobb hátsó lengőkar hajlott el. Emiatt elég csálén állt a kerekünk, s az utolsó két gyorsaságin csak vészvillogóval gurultunk végig. Ez az eset sem pecsételte meg viszont olyan nagyon a sorsunkat: bajnoki pontokat így is bőven szereztünk azzal, hogy a P14 kategória 3. pozíciójába kormányoztuk be a Z4-t.

Úgy gondolom, hogy a technikai hibák és a pechsorozat ellenére is a legjobbat hoztuk ki ebből a versenyhétvégéből, s ezzel a szerepléssel én elégedett is vagyok. Attilának ez úton is köszönöm, hogy rám gondolt, és bármikor állok rendelkezésére, ha be kell ugrani mellé navigálni!

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Montus Futómű Szerviz,Blue16 gépjárművédelmi rendszer, KSPEED Motorsport, Janódob Kft., M Power Kft., nonstopgumiszerviz.hu, Opera Garden Hotel & Apartments, IXON and SOUL – Egyszerűen Autóüveg, www.gearbox.hu, S&T Consulting Hungary Kft., Sztárpadló Kft. – DIEGO Újpalota, PIN-CAR Kft. – Minőségi Autófényezés

- Horváth Judit-

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!