-->
12 június 2015 Szerző 

A hétvégén rendezik az Országos Rallye Bajnokság negyedik fordulóját, a 8. Székesfehérvár Rally-t. 

 

A szezon egyetlen vegyes talajú versenyén az MR Racing SE öt első - és egy másodosztályú párossal képviselteti magát.

Az Osváth Péter - Farnadi Ágnes - Mitsubishi Lancer trió 2014-ben nagy csatát követően a második helyet szerezte meg Székesfehérváron a hagyományos N csoportban. Ismerve a 3-as kategória idei mezőnyét a balatonfüredi pilóta talán előre aláírna egy újabb ezüstöt:

„A múlt hétvégi terep-rallys kirándulásunk miatt egy kicsit kevesebbet foglalkoztunk az előttünk álló hétvégével a megszokottnál. Igaz hétfőtől a rallyé volt a főszerep az életünkben. Az autót felkészítettük, reméljük hibátlanul fog működni Székesfehérváron. Én személy szerint egy picit jobban szeretem a murvát, mint az aszfaltot. A Lőtér és a Lőtérhez hasonló pályák fekszenek nekem a legjobban, de azt is tudom, hogy az ilyen típusú szakaszok bántják leginkább az autót. Egy olyan versenyen, mint a Székesfehérvár Rally arra kell figyelni, hogy ne kapj defektet, gyors legyél, de ne amortizáld le az autót. Ha ez a három dolog összeáll, akkor annak a verseny végén meg lesz az eredménye.”

Elnézve a Kovács Antal - Istovics Gergő kettős fejlődésgörbéjét, a Székesfehérvár Rally-n talán már az abszolút pontszerző helyek egyike sem lesz elérhetetlen a kaposvári duó számára.

 „Tavaly, hogy nehéz körülmények között mentünk, a mezőny végén rajtoltunk, mégis kilencedikként fordultunk a murva nap után. Ezek a pályák már inkább azok, ahol egy ilyen épített versenyautónak, mint az R5-ös Fiesta jobban kijön a futómű előnye. A vasárnapi aszfaltos szakaszokat is kedvelem. Nemrég kerültek vissza az ORB vérkeringésébe, emiatt talán kiegyenlítettebb lesz a küzdelem a második nap, mint mondjuk Miskolcon, vagy Szombathelyen. Bíztam benne, hogy nem lesz annyira meleg, mint a múlt hétvégén volt, de az előrejelzések szerint a hőséggel is meg kell küzdenünk Székesfehérváron. Összességében egy gond és kalandmentes versenyt várok, bár tisztában vagyok vele, hogy a Nagylőtér elég sok meglepetést tartogathat az emberszámára. Az első nap talán egy kicsit be kell osztani az autó, hogy utána másnap aszfalton már nyugodtan harcolhass a helyezésekért.”

A Székesfehérvár Rally-nak a P15 kategóriában nekivágó Ifj. Cseh Vilmos - Németh Gergely páros számára már az is nagy fegyvertény, hogy ott lehetnek a pénteki Mátyás Király körúti rajtceremónián. Egy futómű alkatrész hiányai miatt ugyanis sokáig úgy tűnt, hogy el sem tudnak rajtolni a koronázóváros futamán.

„Vasárnap éjszaka megjöttünk Szombathelyről és rögtön hétfőn reggel kiszereltük az autóból a lengecsillapítókat, mert azok voltak a rosszak. Eltörött a gátlók állítója, ezért folyt el belőlük az olaj. Elküldtem az alkatrészeket Szegedre, ahol javítják és revíziózzák őket, ahol aztán kiderült, hogy Svédországból, az Öhlins gyárból kell alkatrészt rendelni a lengéscsillapítókhoz. Sajnos, mire mi megkapjuk a kész, felújított alkatrészt, az pont a verseny előtti utolsó nap lesz és még össze kell építeni az autót. Valójában Szombathely Rallye óta bakon van a Mitsubishi és persze tesztelni sem fogunk tudni, ha minden jól megy, akkor pont az utolsó percben fog elkészülni az autó.

Gergővel csütörtök reggel elmegyünk tréningezni, a szervizcsapat pedig a csütörtöki nap összerakja az autót. Bepakolják a szervizbuszt, felrakják a trélerre az EVO-t és pénteken jönnek utánunk. Teszt nélkül, odaállni a rajtba elég nehéz lesz, de azért bízom benne, hogy meg fogunk birkózni a feladattal.”

Sebestyén Rolandmunkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni a Szombathely Rallye-n, épp ezért navigátorával, Radó Istvánnal Székesfehérváron kettőzött erővel vetik bele magukat a hármas kategória küzdelmeibe.

„Nagyon régen mentem murván és nem is összkerekes autóval, hanem elsőkerekessel, úgyhogy nekem ez az útfelület teljesen új lesz. Szeretjük a kihívásokat, azért is vagyunk itt, de egyelőre nem tudom megmondani, hogy mire lesz elég a teljesítményünk. A csapaton és az autón nem fog múlni, úgyhogy azon leszünk Radó Pisti navigátorommal, hogy minél közelebb kerüljünk a kategóriánk középmezőnyéhez!”

Akár csak Mitsubishis csapattársa, úgy Borbás Szabolcs is kénytelen volt kihagyni a májusi Szombathely Rallye-t. A Sásdi pilóta mellet ezúttal Kovács Szabolcs fogja diktálni az itinert a Ford Fiesta R2-ben.

 „A Székesfehérvár Rally a harmadik ORB futamom lesz a kis Ford Fiestával és úgy érzem, hogy egyre jobb a barátságunk. Úgy jött ki a lépés, hogy a harmadik futamon a megint csak új navigátorral indulok. Harmadik verseny, harmadik navigátor. Így alakult a dolog, de ígéretet kaptam Richárdtól, hogy Veszprémtől kezdve egész évben együtt fogunk menni. Székesfehérváron Kovács Szabi helyettesíti majd Richárdot. A múlt hétvégén mentünk a Bakonyai Rallye Sprinten, ami kivalló felkészülést jelentett a Székesfehérvár Rally aszfaltos napjára. Azt gondolom, hogy murván a kategóriatársaink előnyben lesznek hozzánk képest, de vasárnap az aszfalton megpróbálunk minél gyorsabban menni. A murva nap után szeretnénk lőtávolon belül maradni, hogy aszfalton esetleg a magunk oldalára billentsük a mérleg nyelvét. A versenyt megelőző csütörtöki nap fogunk murván tesztelni, elvégezzük az autó beállítását, szombaton pedig már élesben is kipróbálhatjuk magunkat!”

Gyarmati Ariel és Kocsis Györgya Rallye2 P14 géposztály listavezetőjeként érkezik Székesfehérvárra. A Mitsubishis páros nem indult el a Szombathely Rallye-n, de még így is jelentős az előnyük a kategóriatársaikkal szemben. A siófoki pilóta idei harmadik futamgyőzelmére hajt a Székesfehérvár Rally-n.

 

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!