-->
05 június 2015 Szerző 

Botka Rally Team

50th SATA Rallye Acores
2015.06.04-07. Portugália, Azori-szigetek

 

Már 5 éve szeretne kijutni az Azori-szigeteki versenyre Botka Dávid. Idén ez összejött, hiszen az ERC bajnokság 4. fordulója itt került megrendezésre. A verseny a szezon első murvás futama, így duplán nagy reményekkel vágott neki a Botka Rally Team a jubileumi, 50. SATA Rallye Acores-nek.

’A pályabejáráson 9 különböző szakaszt kellett feldolgoznunk. Vannak számomra nagyon kedves gyorsok, tempós, széles részek, amelyek emlékeztetnek egy-két magyar pályára. Nagyon szép tájakon autózunk, a kis sziget szinte minden arra alkalmas útvonalán gyorsasági szakaszt jelöltek ki.’ –- mondta a szakaszok felírása után a pilóta

A pályabejárások közötti estén barbecue partyval várták a rendezők a versenyzőket. Jó hangulatú estén a helyi néptáncosok is bemutatót tartottak az FIA European Rally Championship élmezőnyének
Másnap a főváros, Punta Delgada főutcáján egy CITY SHOW-t rendeztek, amelyet élőben közvetített a portugál televízió. Ennek a szlalom jellegű szakasznak nem hozták nyilvánosságra az eredményeit, de a gyors és látványos autózása után Botka Dávid nevét még sokáig mondogatták a riporterek

A hivatalos program a shakedown-al és a kvalifikációval folytatódott csütörtök délelőtt. Szakadó esőben mutatta meg a sziget, hogy egy nap akár három évszak is lezajlik a változó időjárási viszonyok között.
A páros a sorsolásnak köszönhetően a második helyről kellett, hogy elrajtoljon az első nap, így délután immár ragyogó napsütésben az útsöprő szerepét játszották Dávidék.

’Jól megoldottuk a feladatunkat. Igaz, hogy nem volt szerencsés elől mennünk, de három gyors után jól állunk. A széles szakaszok azt adják, amit vártam, még Petinek is felcsillant a szeme, amikor végigértünk. A kínlódós, szűk részeket is élvezzük, bár nem igazán a mi autónknak valóak.
Kategóriatársunk 8 másodperccel van előttünk, de a helyi matadort sikerül magunk mögött tartanunk. Pénteken a 11. helyről rajtolunk, ami sokkal kedvezőbb az első napi sorrendhez képest.
Szeretnénk továbbra is tartani a tempónkat.’

A második versenynapon két körben négy-négy szakasz vár a mezőnyre.

A CITY SHOW belső kamerás felvétele:
https://youtu.be/okPl-eZ_chc

fotó: www.duen.hu

facebook.com/BotkaRallyTeam

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!