-->
01 június 2015 Szerző 

Botka Rally Team

ISEUM Rallye 2015
2015.05.15-17. Szombathely

 

Viccesen mondta ezt Botka Dávid a szombathelyi bajnoki futam után.
Az ISEUM Rallye-n újra Tóth Imrével indult a Botka Rally Team pilótája, hiszen állandó navigátora, Mihalik Péter egész évre ’elszerződött’ Lovász Pali mellé a nemzeti bajnokság versenyeire.
A május közepén megrendezett idei első murvás futam tökéletes tesztnek ígérkezett az ERC következő állomása előtt.

’Szeretnénk megmutatni, hogy gyorsak vagyunk murván is és ennél jobb tesztet el sem tudnék képzelni a portugál verseny előtt’– nyilatkozta a szombathelyi rajtdobogón Botka Dávid.


A szombati fél nap rosszul alakult a csapat számára. Az első szakaszon, a Szombathelyi Rally Katlan nevű körgyorsaságin a népszerű ugratón másodszorra már csak gurulva tudott végighaladni a Mitsubishi Lancer Evo IX R4. A szakasz végén leadták a menetlevelüket a fiúk és a szervizcsapaton múlott, hogy lesz e másnap folytatás.
A szervizben előbb a váltót szedték szét, majd kiderült, hogy az első és a hátsó diffi is megköszönte a további szereplést…

’Az autónk nem volt maximálisan felkészítve a futamra, hiszen minden erőnkkel a másik kocsira összpontosítunk, amivel az ERC sorozatban indulunk. A srácok nagyon kemény munkát végeztek, itt is szeretném megköszönni nekik, hogy elkészültek időben és tudunk vasárnap felhőtlenül tesztelni’Másnap az első kör után látványos autózással az utolsó 5 gyorsasági szakaszt megnyerte a Botka-Tóth duó. A verseny értékelésében ugyan nem tudtak pontszerző helyen beérni a kihagyott két szakaszért járó 10 perces időbüntetés miatt, a célban mégsem volt szomorú Dávid:
’Akár meg is nyerhettük volna a versenyt, hiszen ha levonjuk a 10 perc büntetést, akkor 15 másodperccel jobb eredményt értünk el, mint a verseny győztese’ - mondta nevetve. ’Természetesen ebben a sportban nincs ha, így inkább annak örülünk, hogy bebizonyítottuk, hogy gyorsak vagyunk. Ez jó kis önbizalom növelő verseny volt, jó így nekivágni az első murvás EB szereplésnek’

A szombathelyi futam után az 50. SATA Rallye Acores vár a Botka Rally Team csapatára. A portugál sziget messze bent van az Atlanti-ócenánban, így speciális klímája és gyönyörű tájai egy izgalmas versenyt ígérnek.

Gyorsasági szakaszok belső felvételei:
SS10 - Szeleste : https://youtu.be/X0ke661zKeE
SS11 – Csepreg (PowerStage) : https://youtu.be/_JrukRseRTo

A Tempó Produkció összefoglaló videója: https://youtu.be/wtlYXAwSTbw

fotó: www.duen.hu

 
 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!