Hirdetés
-->
09 november 2016 Szerző 

Igaz, nem sikerült elhódítani a 4-es kategória bajnoki címét, de így maximálisan elégedett az Ózd Rallyval, valamint a 2016-os szezonnal Lángi Attila és Veres Gábor. 

DYNAMIC RALLY TEAM – IV. Miskolc Autó Ózd Rally, 2016. október 28-30.

Lángi Attila – Veres Gábor, BMW Z4 M Coupe

Az ezüstérem is szépen csillog, de az elégedettség legfőbb oka az, hogy megtalálták a helyes irányt, a megfelelő beállításokat a BMW Z4 részére, ami most már gondmentesen teszi a dolgát futamról futamra. Így történt ez az október 28-30-ai versenyhétvégén is, ahol a Dynamic Rally Team duója ismételten dobogóra állhatott kategóriájának értékelésében.

 

Lángi Attila: Műszaki problémáktól mentes, jó hangulatú versenyhétvégénk volt Ózdon. Végre összeállt úgy a BMW, hogy már a második futamot teljesítette mindenféle hiba nélkül. Még magunk is meglepődtünk azon, milyen jól szerepeltünk a szezonzárón ahhoz képest, hogy ez alkalommal mennyi energiát tudunk ebbe belefektetni különböző okok miatt. Próbáltunk gyorsan és szépen autózni, Ugyanakkor az most is beigazolódott, hogy továbbra sem látok sötétben – nemhogy a gyorsaságikon, de a céldobogó felé vezető etapon is majdnem leestem az útról a Z4-gyel. Azt hittem ugyanis, hogy továbbra is egyenesen kell mennünk, ehelyett kanyarodott az út…  Ennek már a fele sem tréfa, muszáj lesz elmennem egy specialistához és kivizsgáltatnom magamat.

A sötét szakaszoktól eltekintve tehát úgy érzem, hogy egészen jól autóztunk, amit az időeredmények is igazoltak. Ha az egész szezont nézzük, ezt a futamot éreztem a legjobbnak, ahol a legtöbben ki tudtuk adni magunkból. Ahol pedig lehetett, ott azért próbáltuk egy kicsit megszínezni a szereplésünket, remélhetőleg el is nyerte a közönség tetszését.

Eredmény szempontjából persze az lett volna igazán jó, ha Rafi kiesik a küzdelmek során, hiszen akkor lett volna még esélyünk a kategória bajnoki címének elhódítására. Azt azonban már nagyon sokszor hangsúlyoztuk, hogy senkinek nem kívánunk ilyet, pláne nem a barátunknak, így maximálisan meg vagyunk elégedve az ózdi szereplésünkkel, a 4-es kategóriában elért 2. helyezésünkkel. Az év végi ezüstérmünk is megvan ezzel, de ami még ennél is fontosabb, hogy megtaláltuk végre a helyes irányt a Z4-gyel, ami remélhetőleg jövőre még esélyesebbé tehet majd bennünket a jobb szereplésre.

Végezetül pedig szeretném ez úttal is megköszönni mindenkinek, aki segítette a versenyzésünket – akár a szervizelt nekünk, akár a pálya széléről szurkolt! Nélkülük, valamint az állandó navigátorom segítsége nélkül nem tudtam volna elérni ezt az eredményt. Köszönöm!

 

Veres Gábor: Teljesen felszabadultan, jó hangulatban autóztunk, hiszen most már le került rólunk az a „teher”, hogy komoly esélyesek lehetünk a kategória bajnoki címére. Erre ugyanis már csak matematikailag volt esélyünk, ami Rafi kiesésével valósulhatott volna meg. Így, hogy ezt elengedtünk, jobban oda tudtunk koncentrálni a BMW technikájára: a nappali szakaszokon folyamatosan gyorsultunk, ott próbáltunk meg egy kis előnyt szerezni a többiekhez képest. Bíztatók az eredmények, hiszen ezeket alapul véve úgy látszik, hogy kezdünk közeledni Rafiékhoz, idővel ténylegesen is fel tudjuk majd venni velük a versenyt.

Az idei szereplésünket felemásra értékelném. Örülök, hogy kategória másodikként zárhatjuk a bajnokságot, de ez lehetett volna sokkal jobb is, ha a technikai problémák nem hátráltatnak minket, és minden futamot a célban tudunk befejezni. Azt is látnunk kell, hogy a Z4 egyáltalán nem való murvára, hiába készíti fel a csapat 1.000%-osan, a kialakítása miatt nem lehet vele úgy szerepelni ilyen terepen… Mecsek Rallyra azonban végre összeállt a BMW technikája, amit Ózdon is meg tudtunk őrizni, és ez reményt adhat a továbbiakhoz. Persze, összeállhatott volna ez már jóval előbb, mondjuk Miskolc Rallyra is, de a hibákból most is sokat tanultunk. Jövőre pedig majd újra megpróbáljuk elhódítani a bajnoki címet!

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: www.220volt.hu, www.visualeurope.com, Montus Futómű Szerviz,Blue16 gépjárművédelmi rendszer, KSPEED Motorsport, Janódob Kft., M Power Kft., nonstopgumiszerviz.hu, Opera Garden Hotel & Apartments, IXON and SOUL – Egyszerűen Autóüveg, www.gearbox.hu, S&T Consulting Hungary Kft., Sztárpadló Kft. – DIEGO Újpalota, PIN-CAR Kft. – Minőségi Autófényezés, Magic Carwash

- Horváth Judit -

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!