2016. november 02., szerda 12:49

A második hely volt a maximum Ózdon

Írta:

Spitzmüller Csaba és Béres László a dobogón zárta a bajnokság utolsó futamát, ráadásul a székesfehérvári bronzot tovább fényesítve Ózdról egy ezüstéremmel térhettek haza. 

 

A Full Gas Motorsport Egyesület kettőse az Ózdon megszerzett 21 ponttal a bajnoki tabellán is javított egy pozíciót, így a Mitsubishi Lancer EVO X-sel száguldó páros a negyedik helyen zárta az ORB 2016-os küzdelmeit.

Spitzmüller Csaba:

Az egész verseny során a saját tempónkat autóztuk, teljes mértékig a maximumot nyújtottuk, nem volt benne egy lélegzetvételnyi kihagyás sem. Szombaton Janikával csatáztunk óriásit és a harmadik helyen fejeztük be az első napot. Bíztam benne, hogy másnap tudunk még egy kicsit javítani a helyezésünkön, mert az éves értékelés miatt égetően szükségünk volt a pontokra. Kazárék kizárását követően megörököltük a második pozíciót, de azt hozzá kell tegyem, iszonyatosan siettünk, hogy megtartsuk ezt a helyezést. Néha nem is értem, hogy a Mitsubishi hogy bírja ki azt, amit kap. Nagyon-nagyon gyötörtem két napig, az utolsó gyorsaságit is szerettem volna meghúzni, hogy a három extra ponttal biztos meglegyen az év végi negyedik helyünk. A Power Stage-n csak harmadikak lettünk, mert négy kilométerrel a szakasz vége előtt valami szétment a hajtásban. Szerencsére ezzel együtt is célba értünk, kibírta a Lancer, úgyhogy hatalmas kő esett le a szívemről.

 

Ha valaki a 30. szezonom előtt oda jött volna hozzám és azt mondja, hogy negyedik leszek a bajnokságban akkor ezt zokszó nélkül azonnal aláírtam volna. Egy ennyire erős mezőnyben, ahol 8-10 darab R5-ös autó van, nagyon nehéz a dobogó közelébe odaférni. Amellett, hogy nagyon gyorsnak kell lenned, az autódnak megbízhatónak kell lennie és ehhez kell még egy óriási adag szerencse. A harmadik összetevőnek néha híján voltunk, de Ózdon még Fortuna is mellénk állt, így sikerült megszereznünk a bajnokságban az abszolút negyedik helyet. 

 

Impresszum

www.hajoka.hu INTERNET-es SAJTÓTERMÉK - Regisztráció: 2020.04.30.  - Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós Attila E.V. "Kisadózó"
Elérhetőségek: Postai levélcím: 3735, Alsótelekes, Béke utca 18. - E-mail: hajoka@hajoka.hu - Telefon: +36/30/563-3153
A hírek, cikkek, interjúk, sajtóanyagok, fotók, és videók termékmegjelölést tartalmaznak.
A képek szerzői jog alatt állnak!