-->
14 szeptember 2016 Szerző 

Rég láttuk már csapatni a Kovács - Tekeres rally párost, most a Salgó 2016 a Grepton Kupáért Rally-n ismét megcsodálhatjuk őket.

Kovács György - Tekeres LauraToyota Celica 205 GT4
Salgó 2016 a Grepton Kupáért
2016.09.17-18.

A pilótát kérdem a verseny előtt.

Kinek a navigálásával veszel részt ezen a versenyen, és milyen autóval?

- Tekeres Laura fog nekem navigálni, aki egyébként a legjobb barátom, társam a mindennapokban és nem utolsó sorban a szerelmem. Tehát jó kezekben vagyok, ő pedig ugyanazt csinálja, mint minden nap… engem segít a boldogulásban, egyébként pedig remek navigátor.

Mit is tudhatunk erről a szép rally autóról?
-Ez a gyönyörű autó változatlanul az én kedvencem. Toyota Celica 205 GT4 300 LE. A Szilveszter Rallye-n volt egy gyenge próbálkozásunk vele, de nagyon az utolsó pillanatban lett kész, ezért elég nyögve nyelősre sikerült az a futam. Azonban eltelt kilenc hónap - ami, mint tudjuk egy terhesség időtartama, úgyhogy Zoé újjászületett. - Bátran állíthatom, ez nem ugyanaz az autó. De ezt majd megmondják a nézők szombat-vasárnap.

Hány gyorsasági fog rátok várni és milyen hosszúak is lesznek?
- Ha ez egy vizsgakérdés, akkor azt tippelném, hogy a szombaton kezdünk egy belvárosi prológgal, majd vasárnap nyolc gyorsasági szakasz fog ránk várni. Kilométert pontosan nem tudok. Zagyvaróna hosszabb, Kazár rövidebb.

Korábban versenyeztél-e már ezeken a pályákon, és ha igen milyen emlékeid, eredményeid fűződnek hozzá?
- Igen versenyeztem, de az olyan régen volt, hogy tán igaz sem volt. Imádtam mind a kettő pályát, de azóta felújították őket és ebben a formában még nem mentem rajtuk. Én nagyon szerettem, hogy dobálósak voltak, de állítólag most már olyan, mint az M1-es. (Vettem is egy megye matricát)

Igaz hogy előfutók lesztek, de azért a prológon meg-meg húzod majd a kéziféket?
- Persze néha odakapok… Azért nem csak a prológon terveztem, hanem másnap is ennek az eszköznek a használatát. Mivel jól láttad előfutók vagyunk.

Utolsó kérdés, milyen céllal is érkeztek a versenyre?
- A célunk, hogy rettentő jól érezzük magunkat. Kicsit összebarátkozzunk Zoéval és gond nélkül autózzunk. Tehát egy kellemes hétvége. Ugyanezt kívánjuk az összes versenyző társunknak és a pálya szélén álló drukkereknek, nézőknek is.

 

Partnereink: Flex, Dunakanyar Autóház Kft., Molino.hu, Duna House.

Külön szeretnénk kiemelni Takács Antal (Taki) csapatvezetőnk segítségét, valamint Bánfalvi Józsi szervizesünk önfeláldozó munkáját.

 

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!