-->
15 augusztus 2016 Szerző 

Sokszor adnak ilyen címet a beszámolóknak, de a Ritmus A.S.E. csapatára ez most teljességgel igaz.2016.08.12-14. International Baranya Kupa.


Várkonyi Szabolcs - Kerekes József
Ritmus ASE - Peugeot 208 R2
Mitropa Rally Cup

Egy utolsó pillanatban jött kérés miatt, a Várkonyi-Csányi Peugeot 208 R2 páros navigátor tagját kölcsönkérte Ranga Peti a Skoda Fabia R5-be.

Így végül külön szerepelt a páros, mint Várkonyi Szabolcs-Kerekes Joti és Ranga Peti-Csányi Boti. 

Így már az eredmény tudatában azonnal  érthető a cím, hisz míg Várkonyiék a verseny mindkét napján kiestek és összesen egy Árpádtető-Remeterét gyorsaságit teljesítettek, addig Botiék remek versenyzéssel megszerezték az abszolút 1. helyet a Nemzetközi Baranya Kupán.

Várkonyi Szabolcs: Sok mindent nem tudok mondani, a teszt remekül sikerült, nagyon jó beállításokkal kaptam az autót, hozzá se kellett nyúlni, a versenybenzinnel fantasztikus lett a motor is, így nagyon bizakodva vártam a rajtot. Aztán az első gyors rajtjában, mikor sebességbe tettem, tönkrement a kuplung és mivel a Camping-Árpádtető rajtja enyhén emelkedik, nem tudtam önindítóval elrajtolni és ugyebár a rajtban nem segíthetnek a sportbírók.

Mikor megfordítottuk az autót, a lejtőn simán beindult. Legurultunk a szervizparkba, ahol a fiúk kicserélték a kuplungot, leadtuk a kérvényt szuperrallyezni és vártuk a korai rajtot. Másnap beraktak minket a leglassabb Historicosok mögé. Mivel az eredmény már mindegy volt, minden idő ellenőrzőn korán érkeztünk, így mire Árpádtetőn elrajtoltunk, már olyan autó volt előttünk, ami nem akadályoz.

Jól is sikerült a gyors, bár érződött, hogy előző nap nem mentem. Nyárásvölgyön elrajtolva, 1,5km után pedig valószínűleg a féltengely törött el, így kiállni kényszerültünk. Ilyen pech nem nagyon van. Mivel nem sokára újabb taggal bővül a család, még gyorsan kiugrunk egy murvás ERC futamra, a Liepaja Rallye-ra, ami egy finn futamhoz hasonlóan bakancslistán van és megpróbáljuk kárpótolni magamat.

Köszönöm és egyben sajnálom Jotit, aki első szóra beugrott Boti helyett.

Partnereink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Vasút-Komplet, Droidx, ZFW Hortiservice, Airvent, Di-fer, Carwax,Villumen, Sütödetech Kft., Autoflex Ker. Kft., Kék PTI Kft., GDP Guru. VPT Group

 

Impresszum

A www.hajoka.hu INTERNET-es SAJTÓTERMÉK - Regisztráció: 2020.04.30.  - Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós Attila E.V.
Elérhetőségek: Postai levélcím: 3735, Alsótelekes, Béke utca 18. - E-mail: hajoka@hajoka.hu - Telefon: +36/30/563-3153
A hírek, cikkek, interjúk, sajtóanyagok, fotók, és videók termékmegjelölést tartalmaznak.
A képek szerzői jog alatt állnak!