-->
05 augusztus 2016 Szerző 

A székesfehérvári teszt tökéletesen sikerült a Botka Rally Team párosának. 

Az eredményt befolyásolta egy korán megszerzett defekt és a rövid váltó miatti alacsony végsebesség, de így is elégedetten indult a lengyelországi Rzeszow Rally-ra a csapat, hiszen a beállításokban nagyot léptek előre.Botka Rally Team

 

25th Rally Rzeszow
2016.08.04. – Lengyelország, Rzeszow
 

Sikerült a párosnak tesztelni, egy kicsit többet foglalkozni a beállításokkal, ami meghozta az eredményt. „A fehérvári futamot megelőző teszten módosítottunk az autó diffijének és futóművének a beállításait. A versenyen örömmel tapasztaltuk, hogy jól sikerültek ezek a módosítások. Sajnos az is kiderült, hogy az autó 168km/h végsebessége eddig az EB futamokon nem okozott problémát, de a magyar versenyekre nagyon kevés. A nagyon magas átlagsebességű pályák, amik Székesfehérváron voltak, a sokszor leszabályzáson való autózás miatt sajnos sokat veszítettünk, de az érezhető volt, hogy az autó futóműve sokat változott, előnyére. Sokkal jóindulatúbb, kezelhetőbb lett a DS3, eltűntek azok az alattomos kitörései, amik korábban jellemezték.” - mondta elégedetten a pilóta

Nem sokat tudott pihenni a páros, hiszen a hazai verseny után két napra már a lengyel Rzeszow Rally pályabejárásán folytatták az EB szereplést. A szerda esti gépátvétel után csütörtök reggel a shakedown és az időmérő szakasz szerepelt a programban, hogy az azt követő rajtceremóniával hivatalosan is elkezdődhessen a lengyel ERC futam.
„A kvalifikáció rajtjában sajnos túl későn kapcsolt be a rajtprogram, így bent maradt egy kevés, de így is a nyolcadik helyre voltunk jók. Ez a rajtszám-választásnál azt jelentette, hogy az első, vagy a nyolcadiktól felfelé helyek jutottak nekünk. Az első helyet választottam, így holnap mi vezetjük fel a mezőnyt.” – beszélt Dávid a döntéséről.Már csütörtökön elkezdődött maga a verseny is, hiszen a Rzeszow városában este megrendezett SuperSpeciálon elért idő beleszámít az értékelésbe. A hatodik időt autózták Dávidék. „Az éjszakai gyorson is kiválóan működött az autó, a futóműve nagyon jó. Főként a hátsó diffin érzem a változást. Benne van az új kit a kocsiban, amitől sokan tartottak, de nekünk tökéletesen bejött, minden jól működik. A hosszú váltó csak a verseny után érkezik meg, a Barumon már azzal fogunk tudni menni.”

Pénteken kétszer kell teljesíteni három szakaszt, amin összesen 108 kilométert autóznak a versenyzők. „A tavalyi évben bevezették Lengyelországban, hogy sokkal jobban védik a pályákat, lezárják a töveket. Ennek megfelelően a kanyarokban nem gumikat kell kikerülnünk, hanem útjelző bójákat. Ez pont olyan lesz, mint Fehérváron a gumizás volt. A pályák tiszták maradnak a második körre is. Hasonlóak a gyorsaságik az otthoniakhoz. A helyi versenyzők biztosan itt is jól fognak menni, mint mindenhol, de mindent megteszünk, hogy minél előrébb végezzünk!”

A verseny hivatalos honlapja: http://www.rajd.rzeszow.pl/

Fotó. www.duen.hu

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!