Hirdetés
-->
04 augusztus 2016 Szerző 

Nehezen indult a Székesfehérvár Rallye Spitzmüller Csaba és Béres László számára. 

A miskolci kettős Mitsubishi EVO X-ében a verseny előtti teszten felrobbant a váltó, így még az is kérdésessé vált, hogy egyáltalán rajthoz tudnak-e állni a bajnokság ötödik futamán. Óriási erőfeszítések árán a Full Gas Motorsport Egyesület csapata lábra állította az R4-es Lancert, az autó legénysége pedig az abszolút harmadik helyezéssel hálálta meg a rengeteg munkát!

 

Spitzmüller Csaba:

A Székesfehérvár Rallye előtt még az is megkérdőjeleződött, hogy egyáltalán el tudunk-e rajtolni. Hajtásproblémáink voltak, a teszten felrobbant a váltó, ami tönkretette a diffit, a féltengelyeket, de a fiúk hihetetlen munkával úrrá lettek a káoszon. A teszt hiánya miatt azonban az első körben további problémákkal szembesültünk: A kézifék folyamatosan leoldotta a hajtást, majd volt egy fékproblémánk is. Az erős féktávokon bekapott a hátsó fék és teljesen keresztbe vágta az autót. Ez jó látványos lehetett kívülről, de belülről ijesztő volt.

 

Az első körben le tudtuk a technikai hibákat és onnantól tudtuk a saját tempónkat autózni. Végig arról beszélhettünk Lacival, hogy hibamentesen próbáljunk menni, ne legyen defektünk, ne rumlizzunk be sehol, csak tartsuk a saját sebességünket, hátha a többiek elkövetnek egy-egy hibát. Az utolsó gyors előtt meg is beszéltük, hogy hagyjuk a Power Stage pontokat, inkább harcoljanak érte a többiek, mert az a csákberényi 20 kilométer önmagában is kemény dió lesz. És igazunk lett, mert többen is rajta vesztettek azon a szakaszon.

 

Miskolcon egy harmadik helyet dobtunk el, pedig végig rettenetesen gyorsak voltunk. Székesfehérváron talán ezt adta vissza a jó Isten, vagy az élet, de ehhez tényleg nagyon keményen kellett menni. Óriási hőség volt, nekünk is, a technikának is, rendkívül nehéz volt koncentrálni. Ennyi kilométert nem szokott az első osztály teljesíteni egy nap alatt, ez meg is rostálta picit a mezőnyt. Nem adtuk fel, a hatodik helyről jöttünk előre és a csapat munkájának, illetve a kitartásunknak köszönhető ez a mostani bronzérem.

 

Köszönjük a partnereinknek: Hoge Orvosi Műszer Kft., MSB Zrt., Origo Pack Kft., LG Aqua Kft., Enesco Pro Kft., Pannónia Nyomda Kft., Profimat Magyarország Kft., Tachográf Control Kft., Fuvinfo Iroda Kft., Tom Market Kft.

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!