-->
23 szeptember 2015 Szerző 

Nagy reményekkel vágott neki az Elba Ralinak Leitold Károly és Bazsó IldikóLeitold Károly–Bazsó Ildikó.

 

Fiat 131 Abarth

Elba Rali

2015. szeptember 22.

 

Nagy reményekkel vágott neki az Elba Ralinak Leitold Károly és Bazsó Ildikó, hiszen a visszafordítós kanyarokkal tűzdelt, igazi olasz pályák fekszenek a párosnak. A Fiat 131 Abarth is kiváló formában volt, talán az idén még nem ment ilyen jól, mint most, ám az öröm csak négy kilométeren keresztül tartott. A vadonatúj hengerfej ugyanis gyártási hibás volt, így az első gyorsaságin fel kellett adniuk a versenyt. Ennek ellenére két futammal a Historic Rali-Európa-bajnokság szezonzárója előtt a magyar páros megszerezte a D csoport negyedik helyét.

 

Leitold Károly:– Nagyon jó verseny volt az Elba Rali, már indultam itt korábban, ismerem a pályákat, szeretem is őket és nagyon készültünk a versenyre. Sajnos az első gyorsasági negyedik kilométerén elkezdett dőlni a füst a motortérből. Mint utólag kiderült, a vadonatúj hengerfejben az olaj visszafolyó csatornáját 14 mm helyett csak hétre fúrták, az olaj nem tudott visszamenni a karterbe, fennmaradt a hengerfejben, és kilőtte a szimmeringet.

 

Pénteken egész nap próbáltuk megjavítani az autót, de miután megtaláltuk a hiba okát, beláttuk, hogy ehhez gépműhely kell.

 

Sajnos ilyen a Fiat. Gyári alkatrész már nincs hozzá, csak utángyártott, az pedig mindig lutri. Nagyon sajnálom a versenyt, mert az autó még talán soha sem ment ilyen jól.

 

A bajnokságban ezzel a negyedik helyen végeztünk. Szerettem volna felállni a dobogóra, de a négy kiesés miatt ez meghiúsult. A Mecsek Ralin mindenképpen ott leszünk.

 

Bazsó Ildikó:– A pályák nagyon tetszettek, igazi olasz stílusú, sok hajtűkanyarral. A szervezés érdekes volt, például a műszaki átvétel egy nagyon szűk sikátoros részen zajlott. Az első gyorsaságin kezdett ömleni a füst a motorból, lehúztam az ablakot, hogy lássunk valamit, de kint meg köd volt. Pénteken reggeltől este tízig próbálták a fiúk megjavítani az autót, hogy szombaton még visszaállhassunk, de nem sikerült. Nagyon sajnálom, mert ebbe a versenybe is sok energiát fektettünk és jó lett volna célba érni.

 

A Historic Rali-Európa-bajnokság D csoportjának állása

1. Carlo Marenzana 99 pont

2. Wirtmann Ferenc 83 pont

3. Maurizio Pagella 65 pont

4. Leitold Károly 46 pont

5. Joaquin Domenech 2 pont

6. Marc Valliccioni 1 pont

 

Navigátorok:

1. Luca Beltrame 99 pont

2. Roberto Brea 80 pont

3. Barna György 55 pont

4. Bazsó Ildikó 47 pont

5. Marie-Josée Cardi 1 pont

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!