-->
02 szeptember 2015 Szerző 

Három sikeres verseny után az Alpi Orientali Ralin elpártolt a szerencse Leitold Károly és Bazsó Ildikó mellől.Leitold Károly–Bazsó Ildikó, Fiat 131 Abarth. 

Alpi Orientali

 

2015. szeptember 1.

 

 A Historic Rali Európa-bajnokság 11. futamán, a Fiat 131 Abarth motorja beszívott valamit, ami összeverte a szelepeket, így mindössze két szakasz után fel kellett adniuk a versenyt. A bajnokságban továbbra is a negyedik helyen állnak, 19 pont hátránnyal a harmadik helyezetthez képest. Ezt még matematikailag be lehet hozni az Elba és a Mecsek Ralin, de Leitold még nem döntötte el, hogy rajthoz áll-e az olasz szigeten.

 

Leitold Károly:– A második gyorsaságin felpattant valami, a karburátor berántotta és összetört három szelepet. Nagyon sajnálom, mert a motorral meg voltam elégedve, új Pirelli gumikon versenyeztünk, amik borzasztóan jól fogtak és ezek az olasz pályák is jobban fekszenek nekem, mint az észt vagy a finn murva.

 

Nagyon nehéz verseny volt, rengeteg visszafordítóval, parádés mezőnnyel. A helyiek nagyon ismerik az itteni pályákat, úgyhogy ha valaki az első húszba bekerül, az már igen jó eredmény. A legnagyobb nehézséget azonban a meleg okozta. Szerintem volt negyven fok is, az autóban meg még több. Amikor kiálltunk, alig bírtam levegőt venni, úgy locsoltak a buszban. Embert próbáló volt. Le a kalappal mindenki előtt, aki teljesítette a versenyt.

 

Miután kiestünk, a bajnokságban is messzebb kerültünk a harmadik helytől. Még nem döntöttem el, hogy rajthoz állunk-e Elbán. Matematikai esélyünk van a dobogóra, amit ki kellene használnunk, de innentől kezdve már nem a mi kezünkben van a harmadik hely sorsa.

 

Bazsó Ildikó:– Nekem eddig ez a verseny tetszett a legjobban. A visszafordítós pályák úgy látszik, jobban bejönnek, mint a tempós murvák. Volt olyan gyorsasági, ahol 47 hajtűkanyart számoltunk meg.

 

Nagyon meleg volt, minden célban locsolták a versenyzőket. Karcsi mondta az első gyorsaságin, hogy valami nem stimmel, én onnantól kezdve csak az autóval voltam elfoglalva, nem a meleggel. Sajnálom, hogy pont ezen a versenyen nem tudtunk célba érni.

 

A Historic Rali-Európa-bajnokság D csoportjának állása:

1. Marenzana 99 pont

2. Wirtmann 83 pont

3. Pagella 65 pont

4. Leitold 46 pont

5. Domenech 2 pont

6. Valliccioni 1 pont

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!