-->
29 március 2018 Szerző 

Beszélgetés Nagy Tamás Rallyversenyzővel az Eger Rally után.

Nagy Tamás - Halász Szabó Anetta
Főtaxi SC - Moszkvics 403
Credobus Eger Rally
2018.03.23-25.

Megosztanád a portálolvasókkal a 2018-as Eger rallyn történteket?  Miként értékeled 2018 első rally versenyét? Volt-e technikai gondotok, kalandotok a gyorsokon, hogy muzsikált a Moszkvics alattatok? Miképp is szerepelt az navigátorod?
-Az Eger a kedvenc hazai versenyem, szokásos csapat, egerszalóki szállás. Épp, hogy kész lett a kocsi a versenyre, de hibátlan autót vittünk le Egerbe. Ennek ellenére péntek reggel az indítás után elkezdett ömleni a vízpumpája, és egy tőcsavar is megszakadt, amikor le akartuk venni a téli gumit, amivel készültünk a kutya körülményekre.

Ez jó egy órával a technikai átvétel előtt történt, esélyünk se volt kicserélni a vízpumpát. Ok, beraktuk a kocsit a parc-fermébe, addigra már csak csepegett a vízpumpa. Este mentünk a rajtdobira, de olyan vörös mocsár volt a salakpályán, hogy bakancsban másztunk be a kocsiba, és ott próbáltam felvenni a versenycipőt. Ott jöttem rá, hogy nincs annyi hely az autóban, hogy fel tudjam venni, igy zokniban mentem. Szerencsére, nem kellett kiszállni...

- A 20 gyorsból álló verseny alatt komolyabb műszaki problémánk nem volt, viszont teljesen felgyógyult a Moszkvics is, már nem fogyott a vize sem.

Ennek ellenére elég kalandos volt a versenyünk, volt félregyógykezelés, családi dráma, magánéleti ki-mit -tud, kőkemény eltévedés egészségügyi ok miatt, 50 kilométeres gyors, bosszú, és rengeteg nevetés. Tényleg olyan volt az egész verseny, mintha egy délamerikai szappanoperában játszottunk volna. 

A 11-es éjszakai gyorson, először eltaláltam egy gumit a jobb hátával, amin át is gázoltunk, aztán 90-100-nál elúszott az autó egy bal2-ben, 30 centin múlott, most is kiver a víz, ha rá gondolok.

Borsodnádason nem volt kigumizva a pálya mikor írtuk, így az elsőn nagyon bénáztam, de a második perfekt lett.

Anetta nagyon kedves, vidám és közvetlen, jó navigátor. Gyorsan alkalmazkodott a múlt századi körülményekhez.

2018-ban Miskolcon nem indulunk, Fehérváron és Pécsen valószínűleg ott leszünk. Külföldi verseny is tervben van, de még nincs végleges döntés a továbbiakról. 

Köszönet a Támogatóknak: Autókalauz használt alkatrész áruház, Andó Autószerviz, és külön köszönet első számú kereskedelmi partnerünknek a Szakál-Met-Al Kft.-nek, hogy az együttműködés lehetővé teszi számunkra a versenyzést.

- Hajósi Miklós -

 

 

Impresszum

A www.hajoka.hu INTERNET-es SAJTÓTERMÉK - Regisztráció: 2020.04.30.  - Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós Attila E.V.
Elérhetőségek: Postai levélcím: 3735, Alsótelekes, Béke utca 18. - E-mail: hajoka@hajoka.hu - Telefon: +36/30/563-3153
A hírek, cikkek, interjúk, sajtóanyagok, fotók, és videók termékmegjelölést tartalmaznak.
A képek szerzői jog alatt állnak!