Hirdetés
-->
12 október 2015 Szerző 

Interjú Harkányi Máté rallycross pilótával.

 

Máté a Máriapócson október 23-24-én megrendezésre kerülő Rallycross Országos Bajnokságon indul.

 

Tíz ponttal vezeted a Junior Kategóriát a minuszolás előtt.

Elég ez a különbség, hogy megnyerd az éves bajnokságot?

- Nem tudom, hogy elég vagy sem, mert nem számolgattam. Nagyapám tanácsa alapján, mindig teljes erőbedobással készülök a futamokra és úgy teszem a dolgom, hogy a dobogó legmagasabb foka a CÉL. Úgy gondolom ezzel nem csak Én vagyok így hanem a Juniorok és mondhatnám minden versenyző így indul neki egy egy futamnak.
A szezonzáró Máriapócsi versennyel sincs ez másképp.

 

Ha a kockás zászlóval leintik a döntő futamot, majd akkor kiderül, hogy az éves bajnokságban ki hol végzett. Az idei pontozással szorosabbá és izgalmasabbá tették a futamokat és a bajnokságot. Talán a kiegyensúlyozott teljesítményem meghozza az eredményt.

Lesz-e fejlesztés a Suzukin Máriapócsra?

- A Junior Kupában nincs ilyen. Az összes autót a Junior RallyCross Team szervizeli, így minden versenyautó egyforma, maximum a korábbi versenyen sérült, meghibásodott alkatrészeket javítja vagy cseréli a csapat. Egy dolog amit tudok, hogy az első kopottabb gumik hátra a hátsók pedig előre kerülnek. Itt egy új garnitúra gumival kell teljesítenünk a teljes évadot. (sérülés miatt lehet csak év közben új gumit feltenni szerk.)

 

2016-os terveid?

- Ami biztos, hogy nem a Suzuki Junior Kupában indulok.

Van több alternatíva is a jövőt illetően, de még nincs itt az ideje, hogy erről beszéljek.

Úgy tudom, hogy elkezdődtek a tárgyalások és egyeztetések a támogatóimmal, de semmi nem biztos még.

Szeretnék továbbra is Tyuki bácsi és a Junior RallyCross Team által szervizelt autóval versenyezni.

Nagyon jól érzem magam ebben a csapatban és Tyuki bácsinak (Újházi László) köszönhetem, hogy 2014. évben Nagyapám és Édesapám után én is az autó sportban kötöttem ki.

Nagy izgalommal várom most az utolsó futamot ahol szeretném a legjobbat kihozni magamból és szeretném a Suzukit maximálisan kiautózni.

 

Szeretnék köszönetet mondani a Támogatóimnak: WAD Bútor, Dráva-Acél Kft., Bónus-Cafetéria Kft., Kóré Kft.,Reha-Corpus Kft., Bánfai Óraszalon, Convey Kft.,  Metarecz Kft., Pelsocomp Bt. Huma-Pharma Bt. Széll Kft., Monte Cristo Café Bár, Uno Kontroll Kft, Webépker Kft., Camel-Ker Bt. Humánpark-D Kft., Ehrle Autómosó Dombóvár, WV ingatlankezelő Kft., akik lehetővé tették számomra hogy minden versenyen ott lehetek és rajthoz állhatok, Tyuki Bácsinak (Ujházi László) és a Junior RallyCross Team minden résztvevőjének az autót és annak nagyszerű felkészítését, Fodor György, és Marton Gergely mentoroknak (MF-Motorsport) a vezetéstechnikai tanácsokat. Nitrónak, Házi Imrének, Lengyel Csillának, Kozma Attilának, a Junior Anyukáknak, és a legnagyobb támogatómnak a családomnak.

 

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!