Hirdetés
-->
08 október 2015 Szerző 

Évadzáró Rallycross Országos Bajnoki Futam, Bajnokavatással! – 2015. október 23-24. (péntek-szombat)

 

Több mint 10 év után ismét a RabócsiRing zárja a bajnokságot a Rallycross szezonban!

 
Az év utolsó rallycross versenyén több mint 100 pilóta áll rajthoz a végső győzelemért!

 

A rallycross szezonzáró tartogat még drámai feszültségeket minden kategóriában, hiszen a Világ Bajnokságról átvett pontrendszer a korábbi évekhez képest sokkal kiélezettebbé tette a bajnokságot. Sok döntőgyőzelmet szerzett pilóta sem ülhet a babérjain, mivel a selejtezőkben elért eredményekkel is bajnoki pontokat szerezhettek a versenyzők, így a stabil technika és kiegyensúlyozott vezetés döntőbb lehet minden eddiginél.

 

Minden idők legnépesebb és legizgalmasabb bajnokságaként emlegetik az idei évet - nem véletlenül -, hisz az idei esztendő végképp meghozta az áttörést a rallycrossban. Nemcsak Magyarországon, hanem szerte Európában is köztudott, hogy a magyar, Közép-Európa legerősebb bajnokságává avanzsálta magát.

 

A király kategóriában, azaz a SuperCarsban mindenki a kilencszeres magyar bajnok Harsányi (Mitsubishi) skalpjára vadászott, de ez csak Kárai Tamásnak (Skoda) sikerült, aki a múlt hétvégén Nyirádon végleg eldöntötte a bajnoki cím sorsát. Kárai megérdemelten lett először rallycrossban Magyar Bajnok! A korábban autocrossban Európa Bajnokságot nyert pilóta trófeái közül már csak a rallycross bajnoki cím hiányzott, melynek megkoronázását Máriapócson ünnepelheti. Kárai ígérete szerint nem csak hogy itt lesz, hanem ismét nyerni jön, hogy méltó befejezést nyújtson a szakma és a publikum számára is.

Ebben a kategóriában debütált idén Kiss Pál Tamás (Skoda) ex-formula autóversenyző, aki a bajnokság 5. futamáig versenyben volt a bajnoki címért. A hátralévő két futamra azonban nem sikerült versenyképes autót találnia és úgy döntött, hogy a hátralévő futamokat felcseréli egy VB futamra Olaszországban, ahol egy komoly technikai háttérrel és új autóval méretteti meg magát a VB sztárokkal!   

A SuperCarsban így a show-t már nem a bajnoki címért, hanem a dobogó további helyezéseiért küzdő pilóták szolgáltatják. Harsányi Zoltán (Mitsubishi) és Vass Zoltán (Mitsubishi), akik nem mellesleg csapattársak eldobás miatt pontegyenlőséggel érkeznek az összecsapásra. Így az ők kettejük csatája igazi unicum lehet. Dobogóra esélyes még a fiatal tehetség Wieszt Jankó (Seat), aki bizonyára nem fogja hagyni, hogy kárba vesszen az év eleji kiváló szereplése. Itt lesz még az idei év másik meglepetés embere ebben a kategóriában Lukács Kornél, azaz „Csucsu” (Skoda) is, aki a rally szakágból is már jól ismert. A több VB futamot megjárt pilóta nem hozott szégyent rallysokra, hiszen Nyirádon már Kárait is szorongatta. De ne feledkezzünk meg az örökös bajnok Kotán Péterről (Ford), aki Máriapócson szolgáltatott már meglepetést dobogós szereplésével. Csatasorba áll még az ünnepeken Simon Zoli (Mitsubishi), Hangodi Zoltán (Nissan), Vörös László (Mitsubishi) és Vnoucsek „Doky” (Mitsubishi) is.

A megújult Super1600-asok, azaz a „zümmögő méhkasok” kategóriát átnevezhetjük az új flúgos futamnak is, hiszen jobbnál jobb nevek és autók feszültek egymásnak az idei esztendőben. Ennek megfelelően a bajnoki cím és a dobogós helyezések sorsa is nyitott maradt. Négyesélyes bajnokság pontvezetője a rally szakágból érkezett Szíjj Zsolti „Jolly” (Suzuki), őt szorosan követi Bánkuti Junior (Peugeot), Kovács Marci (Suzuki) és a hazai pályát élvező Mózer Attila (Skoda). A futamgyőzelemre mégis a legesélyesebb nem az imént említett négyes, hanem a bajnokságot későn kezdő Luigi (Ford). A pilóta minden futamot megnyert, amin idén elindult és kis szerencsével szintén dobogóra lophatja fel magát az éves elszámolásban.  

SuperTouringCars+2000-ben Tóth Attila (BMW) viheti a prímet, aki hatalmas küzdeni akarásával és látványos vezetési stílusával kiérdemelheti az idei bajnoki címet.   

SuperTouringCars-2000-ben Roman Castoral (Opel) cseh pilóta már eldöntötte a bajnokságot, de a dobogó további fokaiért még folytatódik a küzdelem Csizmadia Gergely (Opel) és Csirmaz Brúnó (Honda) között.

A Magyar Kupában még semmi nem dőlt el, így a kétkategóriás fiatal tehetség, Csirmaz Brúnó (Honda) nem ülhet ölbe tett kézzel, hiszen Stréhli Dominik (Skoda) és Vágner Gábor (Suzuki) is a bajnoki címért érkezhetnek majd. Az Astrásoknál Szabolcs Robi a legesélyesebb, Over Frederic és Don Nitro előtt. A Suzuki Kupások között Majerszky Gábor már behúzta a bajnokságot, de Madari Tomi és Horváth Krisztián még harcban vannak a második helyért. 

Az abszolút juniorok - azaz a legkisebbek Junior Kupája - már bebizonyították, hogy felnőtteket megszégyenítő módon is képesek versenyezni, a favorit Harkányi Mátét nehéz lesz már befogni.

Az Országos Amatőr Bajnokság szintén garantált izgalmakat rejt, hiszen közel 40 pilóta fog összecsapni az évadzárón. DIV I. Keleti1600 cm3kategóriában, azaz a Ladáknál Tárnok Sanyiviheti a prímet. A kuriózum ebben a kategóriában mégsem a bajnoki cím, hanem Emődi Jani bácsi részvétele, aki 73 évesenminden idők legidősebb rallycross versenyzőjeként áll rajthoz a viadalon. DIV I. Nyugat1600 cm3-ben Ádám Laci (VW)vezet, a népszerű szlovák versenyző Tomas Bagos (Skoda)és debreceni Lukács Peti (Honda)előtt. DIV II. -2000-ben a drift király Zentai Sanyika (Ford)meggyőzően teljesít, de „kis Szamóca” Szabó Dénes (VW)veszélyes lehet rá. DIV II. 2000+-banG. Nagy Zoli(BMW)vezeti a tabellát, de Tőkés Attila (BMW)és Petró Laci (BMW)még nem mondott le a bajnokságról.

Minden kategóriában nagy indulószám, és óriási csata várható, új technikákkal és régi arcokkal!   Mindezek garantálják a feledhetetlen szórakozást és várhatóan a régi szép időket idézik majd vissza!

Jó szórakozást!

 

Programterv

 

2015. október 23. péntek

11: 00 – 13: 00         I. szabadedzés                                                                               

13: 00 – 15: 00                     II. szabadedzés                                                                              

15: 00 – 18: 00         I. előfutam                                                                            

 

 

2015. október 24. szombat

08: 00 – 11: 00         II. előfutam                                                                           

11: 00 – 14: 00         III. előfutam                                                                          

14: 00 – 17: 00         Elődöntő és Döntő futamok

 

Utolsó döntő futam leintése után 20 perccel díjátadó ünnepség a rajthelynél

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!