-->
04 június 2015 Szerző 

Interjú a 13 éves Vaskó Dominik autóversenyzővel. 

2015.06.06-07.-én Nyirádon FIA Közép-Európai Zóna Rallycross Bajnokság IV. Futama, MNASZ Rallycross nyílt Országos Bajnokság IV. Futama, Szlovák Nemzeti Rallycross Bajnokság III. Futama, Osztrák Nemzeti Rallycross Bajnokság II. Futama lesz..

Az idén egy Peugeot 208 versenyautót terelgetsz.Tudtommal Nyirádon nem indultál még vele. Mennyire lesz elég a motorerő erre a pályára a Máriapócsihoz képest?
- A motort a héten hangoltuk, a futóművet is beállították, a szerelők szerint is jó lett... jobb, mint volt. Ez azért fontos, mert lényegében ez ugyan az a motor, amivel Máriapócson rajthoz álltam. Technikás a  pálya, sok a murva Nyirádon, tehát kell a motorerő.

Van-e kedvenc kanyarod, szakaszod?
- Igen, a fenti hosszú aszfaltozott rész, a végén a balkanyarral.

 

Itt korábban egy másik Peugeottal indultál, autókról és rallycross szakágban. 

Hogy sikerültek akkor a versenyeid?
- Igen, a 206-os az első Nyirádi futamon futómű problémák miatt esett ki, majd ősszel végül is jó lett volna minden, de egy sajnálatos rajtbaleset miatt összetörött. Folytatni tudtuk a versenyt, de csak autocross-ban, ahol sikerült is befejeznem a futamot és a versenyt is.​

Itt is, mint már a Rabócsiringen lesz Joker kör. Mi alapján szoktál oda kimenni?
- Ezt mindig az adott helyzet határozza meg. Alapjaiban, ha jó a rajt, akkor természetesen az előnyszerzés a cél, de ez nem minden esetben van így. Vannak megbeszélt taktikák adott versenykörülményekre.

A Pünkösdi hétvége óta volt-e fejlesztés az autón?
- Most nincs szükség fejleszteni, jelenleg a legkomolyabban próbáljuk az autót megbízhatóvá tenni. Hogy jó, vagy nem jó, de jönnek ki hiányosságok, hibák, amiket javítani, finomítani kell. ​ Én úgy gondolom, hogy a szerelőim csodát művelnek, együtt dolgozunk, mindent megtesznek értem, a szörnyért és a sikeres futamokért.

 

Köszönöm a támogatóim segítségét: FUXTEC.hu, Antal Zoltán, a Szüleim.

Szurkoljunk közösen Domi-nak!

 

- Hajósi Miklós -

www.hajoka.hu

 

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!