-->
01 június 2018 Szerző 

Interjú Zoltánnal a rövidre sikerült Pünkösdi rallycross parádé után.

Bugovits Zoltán - Inter Europe Team
EUROASZFALT Rallycross OB III. RabócsiRing
Opel Astra - 2018.05.20-21.

Miként abszolváltad a vasárnapi napot a Pünkösdi Rallycross parádén a Rabócsiringen?
- Vasárnap, az első előfutamban a második murvás rész után kétszer is keresztben jöttem ki az aszfaltra, és ezzel sok időt veszítettem de az utolsó körben így is utolértem a versenytársakat. Sajnos a két hibám miatt nem maradt idő támadásra. A második előfutam előtt eldöntöttem bármi is történik, nem fogom elvenni a gázt. A rajtom jól sikerült az első kanyarban összeakaszkodtam az egyik versenyzővel, de én voltam jobb pozícióban így be kellett állnia mögém. Ezt a pozíciót végig tartani tudtam, aminek életem első futamgyőzelme lett az eredménye.

A hétfői rajt utáni versenybaleset megálljt parancsolt sajnos neked, hisz mozgásképtelenné vált az Opel Astra. Mi is történt?
- Hétfőn, a harmadik előfutamon teljes extázisban álltam fel a rajtrácsra az előző napi teljesítményem után. A stratégiám ugyanaz volt, mint vasárnap, gáz elvétel nélkül eljutni a murvás részig és hogy a mellőlem rajtoló versenyzőtársat lerajtoljam és előtte forduljak be az első kanyarba. A rajtnál az ötös pozícióban álltam. A rajtom megint nagyon jól sikerült, és a kanyar bejáratáig minden a tervek szerint alakult. kb háromnegyed autónyi előnyt szedtem össze a mellettem levő versenyzőhöz képest. Sajnos a harmadik pozícióból induló autót beforgatták elém, de mivel én álltam a gázon így esélyem sem volt reagálni. Felnyomott a palánkra a hűtővizem elfolyt, és a futómű is megsérült így ki kellett állnom.

A szervizben neki álltatok orvosolni a hibát, de sajna nem sikerült rajthoz állni a következő futamban. MI lett a vassal?
- Az autó eleje sérült, ami elmozdította a bölcsőt, illetve a hűtő is megsérült. A srácok nekiálltak megjavítani az autót, de ehhez alkatrészek kellettek volna. Végül alkatrészt tudtunk volna szerezni, de akkor is össze-vissza állt volna a futómű, ezért úgy döntöttem ezt a versenyt feladom.

Legközelebb hol találkozhatunk veled?
- Legközelebb én és a csapat (INTER EUROPE TEAM), a Nyirádi versenyen fogunk rajthoz állni. Bár a pálya ismeretlen számomra ennek ellenére mindent meg fogok tenni, hogy jó eredménnyel zárjam a hétvégét.

Köszönöm az interjút!

Partnereink segítségét köszönjük: Kz Invest Kft., Hauser Magyarország Kft., Targo Trans Kft., Formula Magazin, Inter Cars, Pannon Titán Kft., Kelet Transz 2000 Kft.,

- Hajósi Miklós -

 

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!