-->
17 október 2016 Szerző 
Szabó Kisztián megszerezte a szakág történelmének első magyar Európa-bajnoki címét. Hat pont hátrányban várta a szezon utolsó versenynapját, de a döntő megnyerésével fordított a németországi futamon.
 
Két versenyző uralta a ralikrossz-világbajnokság égisze alatt zajló FIA Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriáját 2016-ban: Szabó Krisztiánon és Ulrik Linnemannon kívül más még futamot sem nyert. A kettőjük közötti döntő versenyre, a németországi Esteringre a dán pilóta érkezett előnyben: 114 ponttal rendelkezett, miközben magyar üldözője 108-cal. A szombati napon végig hasonló tempót diktáltak, három kvalifikációs futam alapján azonban Linnemann az összesített második, Szabó Krisztián pedig a harmadik helyen állt. 
 
Vasárnap azonban fordult a kocka! Szabó Krisztián győzött az elődöntőben és döntőben, 6 pontos lemaradását 1 pont előnyre fordította, mellyel megszerezte első bajnoki címét a ralikrossz szakágban. Abban a szakágban, amire háromszoros autókrossz Európa-bajnokként csupán két évvel ezelőtt váltott.
 
„A döntő és elődöntő is nagyon jól sikerült, minden úgy alakult, ahogy nekem kellett. Előzetesen reménykedtem benne, hogy több előnyöm lesz, nem a döntőben fog eldőlni a cím. Korábban is megtörtént, hogy csak a döntőben biztosítottam be a bajnokságot, de akkor én vezettem, nem volt szükségem győzelemre. Olyan még nem volt, hogy hátrányban érkezzek, és az utolsó pillanatban kerüljek előre. Ma lesz egy kis ünneplés, de a java még később jön – boldogok vagyunk, és nagyon örülünk az eredménynek” – nyilatkozta a ralikrossz 2016-os Super 1600-as Európa-bajnoka, Szabó Krisztián.
 
 
A német verseny eredménye: 
1. Szabó Krisztián
2. Egor Sanin
3. Ulrik Linnemann
4. Kasparas Navickas
5. Josef Susta
6. Marton Gergely.
 
 
A Super 1600 bajnokság végeredménye hat forduló után:
1. Szabó Krisztián 135 
2. Ulrik Linnemann 134
3. Kasparas Navickas 86
4. Timur Shigabutdinov 83
5. Artis Baumanis 79.
 
 
Forrás: SzabóKriszMédia

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!