-->
28 máj. 2015 Szerző 

Interjú Fehér Géza csapatvezetővel.

 

Május 16-17.-én, rajthoz állt a csapatod a Mami Team Fehér, az Esztergomi MOTOCROSS RACE & PARTY WEEKEND versenyen.

De mielőtt belefognánk a beszámolóba, előtte mesélj a csapatodról a portálolvasóknak.

- Kicsit nehézkes leszűkíteni a kört, a MAMI ESE keretén belül működik a motocross szakosztály (terepmotoros), melyet én vezetek, évente általában 60-70 fő taglétszámmal büszkélkedhetünk.

Ők akik motocross vagy enduro ill. enduro-cross szakágban licencet váltanak az egyesület keretén belül.

Az egyesület tagja közül kiemelt támogatást élveznek a junior sportolók és a lányok eredményesség, aktivitás, szorgalom alapján.

Kiemelt kategória az U-MX2, ahol minden évben legalább 3 tehetséges versenyzőt indítunk.

Az Senior és Supersenior kategóriákban is kiváló versenyzőink vannak, általában a legtöbb OB kategóriában dobogón, vagy dobogó közelben végeznek.

Sajnos az MX1 kategóriában I.o. főleg, az alacsony átlagéletkor miatt jelenleg nem tudunk ütőképes versenyzőt indítani.

Az MX1 II. osztályban és a Tömegsport minkét kategóriájában részt veszünk fiatal tehetséges versenyzőkkel.

Az alábbi versenyzők, aki szorosabban az OB versenyeken képviselnek minket, s bár nem mindannyian kötődnek szorosan a csapathoz, illetve használják ki azokat a lehetőségeket, amiket biztosítani tudnánk számukra műszaki felkészítésben, vagy kedvezőbb árakban, eredményeikre büszkék lehetünk.

U-MX2:

Balásy Csaba YZ250F

Kabály Tamás YZ125LC

Kruss Károly YZ250F

Senior:

Lánczi Sándor KX450F

Zanócz Roland KX250F

Varsányi Ottó

Kővári Attila YZ450F

MX1 I-II.o.

Kovács Bendegúz KX450F

Miklós Ádám SX-F 350

 

A csapathoz tartoznak még, olyan fontos emberek, akik jelentősen segítik a versenyeken a munkát: Kovács Zsolt kollégám, aki a szerelési munkákért és azok irányításáért felelős, illetve versenyenként a helyszínektől függően már végzet kiváló MAMI-s tanulóink is végeznek szerelési, felkészítési munkákat: Csordás Dávid Tanai Barnabás Németh Kornél MAMI tanulóink: Lázár Zalán Schmid Szabolcs Széll Krisztián.Nem akartam végtelen hosszúra írni a sort, ezért a Tömegsport kategória indulóit, most külön nem sorolnám fel, ők nem bajnoki címért, hanem kupa győzelemért hajtanak, de minden tiszteletem az övék, elkötelezett hívei a sportnak.

 

Milyen céllal indultak a versenyzőid az esztergomi versenyen?

- Szerintem minden versenyző egy céllal indul, nyerni szeretne, ha nem így lenne, akkor motiváció nélkül elmaradna a fejlődés és az előre lépés.

 

A hétvégi versenyen kik és milyen motorokkal és kategóriában indulnak? Eredmények:

- Ők azok, akik a minicross OB versenyeken képviselik a csapatunkat:

Zanócz Noel #716, az MX250 kategóriában, mind a Bajnoki napon, mind a vasárnapi versenyen, mindkét futamát imponáló fölénnyel megnyerte, remélhetőleg hamarosan az MX65 kategóriában látjuk versenyezni hasonlóan sikeresen.

Molnár Gábor #222, MX50, még nem rendelkezik nagy verseny rutinnal, de  tisztességes helyezésekért küzdött.

Pergel Bence #214, MX65, az OB-n szombaton nagy versenyben, két harmadik hellyel, az összesítésben a dobogón is harmadikként végzett, a sima pályát kevésbé „élte”, mint ellenfelei.
A vasárnapi versenynapon, amikor igazi „nyomos” motocross pályán folyt a küzdelem. „Okos„ motorozással, mindkét futamban, kivárva a megfelelő lehetőséget átvette a vezetést, és fantasztikusan gyors tempót diktálva, egyértelművé tette, hogy ezen a versenynapon nem adja ki a kezéből a győzelmet! Nagyon motiváltan versenyzett, talán ez lehetett eddigi pályafutása egyik legsikeresebb versenye.

Gál Lili #4MX65, nem könnyű a fiúk között helyt állni, de mindkét napon állta a sarat, célba ért, nem is a legrosszabb helyen. Volt néhány fiú, akik nem tudták utolérni.

Harcsa Márk MX85#116már második éve versenyez nálunk, sajnos szlovákiai kötelezettségei miatt nem tud minden futamra eljönni, itt most egy futamban szerepelt, az első helyen végzett a bajnoki napon, szombaton. Az eredményét pályaelhagyás miatt a versenybíróság módosította, ezért végül futamában 2. lett. Sajnálatos módon aznap és másnap sem vállalta a további versenyzést.

Vecskó Vanessza #22, a szombati versenynapon kétszer végzett a 4. helyen, a vasárnapi versenyben pedig 6. helyen végzett, mindkét futamban, mely az év végi pontversenyben meghatározó lehet.

Molnár Alexandra #614, az éve első Lady Kupa versenyét kihagyta, Esztergomban viszont mindkét napon remekelt, és nagy fölénnyel nyerte meg az összes futamot, ahol elindult kategóriájában. Remélhetőleg év végére a pontversenyben is előkelő helyen tud végezni, egy kihagyott verseny ellenére.

Mit jelent számodra-számotokra a motorsport?

- Hajnali kelést és sok munkát! De komolyra fordítva a szót, ha van sikerélmény, akkor az ember sok mindent megtesz azért a célért, amit kitűzött. Elég rég óta benne vagyok a sportban, a legtöbb esetben pozitív élményeket szerezek én magam is, és remélem, hogy a versenyzők is értékelik azt a munkát, melyet elvégzünk az érdekükben.

Mivel a munkám is a motorsporthoz kötődik, ezért ebben élem az életemet, az MX Szakági Tanács tagjaként is vannak feladataim. Napi szinten az életem része a sport, minden örömével és negatívumával.

 

Az Esztergomi pályáról mi a véleményed, van-e kedvenc részed?
- A pálya egy technikás kialakítású nyomvonal, lehetne kicsit hosszabb és kevésbé egymáshoz közel futó pályaszakaszokkal, de itt ekkora a terület, és komoly mestermunka lehetett kialakítani.

Minden belefért, ami szükséges egy jó pályába.

Az akadályok, a hullámok, mind a nemzetközi színvonal felé kacsingatnak, csak igazán technikás versenyző tudja magas szinten teljesíteni.

 

Beszélnél a 2015-ös versenyzési tervekről?

- Csapatként minden OB versenyen megjelenünk, ami 7 alkalom ebben az évben, a Minicross OB összes versenyén részt veszünk, szintén kiemelt figyelmet érdemel, hiszen belőlük lesznek a jövő nagy versenyzői.

Az év lezárását pedig az egy fordulós Csapat OB jelentheti, ahol nagyon jó lenne egy kicsit előrébb végezni, mint az elmúlt években.

 

Támogatók:

- Yamaha Fehér 2000 Kft.
- Yamaha Fehér, Yamaha Márkakereskedés

- Kawasaki Off Road Márkaszervíz

- Kayaba Fútóműszervíz

- Motul

- Pirelli-Full Gas Kft.

- MxFlash- One Industries

- Hajósi Miklós -

www.hajoka.hu

 

 

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!